Pinterest Online Groepstraject 8 weken lang live trainingen en begeleiding
Pinterest groepstraject - groeien met pinterest Socially Sanne header

Pinterest Live Online Groepstraject

In 8 weken bouwen we jouw Pinterest strategie zodat jij je bedrijf kunt gaan laten groeien met behulp van Pinterest

De 1e ronde start op dinsdag 05 januari 2021

Er zijn nog maar 4 plekken beschikbaar!

Wat is het Pinterest Groepstraject?

Gedurende 8 weken duiken we samen met een klein groepje andere coaches en dienstverleners in de wereld van Pinterest, en leer je hoe jij dit kanaal voor jouw bedrijf kunt inzetten.

Wekelijks krijg je een training, kun je de stof vervolgens implementeren en de week erop hebben we een Q&A waarin je al je vragen kwijt kunt. Zo heb je dus 8 weken lang om de week één deep dive training, en één Q&A voor al je vragen.
De trainingen zijn live, maar wel online. Volledig Corona proof dus.

Op deze manier ga je echt gericht aan de slag, en dat maakt het dus geen online training waar je enthousiast aan begint, om een paar weken later het bijltje er weer bij neer te gooien.

Je kunt dus rekenen op persoonlijke uitleg, veel begeleiding en ook na afloop heb je nog een periode toegang tot een online omgeving waar je met je vragen terecht kunt. Mijn doel is namelijk dat jij ook echt weet hoe Pinterest gaat werken voor jou, dus ik sta aan je zijde 🙂

Waarom Pinterest? 

 

Pinterest is één van de snelst groeiende online kanalen, niet alleen wereldwijd, maar ook in Nederland! En nu steeds meer bedrijven de voordelen van dit kanaal gaan inzien, is dit het moment om in te stappen zodat je straks niet achter de feiten aanloopt en denkt: “Had ik maar…”

Pinterest geeft je gratis verkeer naar je website en een mega bereik, zonder dat je hier elke week uren van je tijd in hoeft te steken.

Hoe ook jij dit voor elkaar kunt krijgen leer je tijdens de Pinterest training.

Socially Sanne - Pinterest, Instagram en Content Marketing - Sanne Raaimakers Profielfoto

Voor wie is Pinterest geschikt? 

 

Pinterest is een heel geschikt kanaal als je een bedrijf hebt en je structureel meer websitebezoekers wilt krijgen op die site. Ook is het geschikt als je je naamsbekendheid en je conversies wilt verhogen. Denk bij convsersies bijvoorbeeld aan nieuwsbriefaanmeldingen, aanvragen voor gesprekken of verkopen, maar doorgaans is het met name een inspiratiekanaal om in the picture te komen bij je potentiële klanten.

Om Pinterest optimaal in te zetten, is het van belang dat je idealiter een website hebt met goede content waarmee je mensen kunt inspireren, informeren, helpen, entertainen of voorzien in een bepaalde behoefte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan blogs, video’s, podcastafleveringen, producten waar je met regelmaat nieuwe inhoud aan toevoegt. Zo kun je consistent aanwezig zijn op het kanaal, wat belangrijk is voor het Pinterest algoritme.

Voor wie is Pinterest niet of minder geschikt? 

Ook al zal Pinterest voor heel veel bedrijven een match made in heaven zijn, dat is niet voor elk bedrijf het geval. Mocht je hierover twijfelen, doe dan eerst eens onderzoek op Pinterest. Open Pinterest en zoek eens op een aantal termen die passen bij jouw product of dienst. Wat voor soort pins komen er naar boven? Passen deze bij wat jij doet?

Mocht je hier over twijfelen, stuur me dan even een berichtje, ik denk graag met je mee.

 

Wanneer is Pinterest nog meer niet zo’n goede match?

 

Als je geen website hebt, of niet regelmatig nieuwe content deelt

Om Pinterest strategisch in te zetten is het belangrijk dat je (idealiter) een website hebt om bezoek naar te verwijzen. Op je website deel je regelmatig nieuwe content in de vorm van bijvoorbeeld blogs, waarmee je jouw bezoekers kunt inspireren of helpen.

 

Als je alleen een lokale, fysieke focus hebt

Fysieke producten passen heel goed binnen Pinterest, maar als jouw bedrijfsfocus voornamelijk ligt op een lokale klantenkring, en je alleen met fysieke producten of diensten werkt, dan kan het zijn dat Pinterest niet goed past binnen jouw marketingmix.

Een voorbeeld: stel je hebt een schoonheidssalon en richt je op een lokale klantenkring. Je hebt wel een website maar daar staat naast je contactgegevens, informatie over je behandelingen en eventuele een boekingsmoduele geen verdere informatie op, dan zal Pinterest je waaschijnlijk niet het optimale resultaat geven.

Er zijn dan nog wel andere manieren om Pinterest in te zetten, maar niet met de meest effectieve manieren zoals we behandelen tijdens de training.

Wil je hier mee over weten neem dan gerust even contact op.

Maar stel dat je op jouw website regelmatig interessante informatie deelt via jeen blog en eventueel vieo’s hebt, en bijvoorbeeld nog eemn webshop, dan is het ineens een ander verhaal.

Mocht je twijfelen, stuur me even een berichtje.

 

Als je geen tijd hebt voor een extra kanaal

Pinterest kost tijd, het is een extra kanaal om in te zetten. Ik durf wel te zeggen dat het niet zoveel tijd kost als bijvoorbeeld veel social media kanalen, maar natuurlijk neemt het nog steeds tijd in beslag.

Zelf ben ik ongeveer 2 uur per week kwijt aan Pinterest (dit is inclusief de pin afbeeldingen maken, inplannen, monitoren en analyseren. Bloggen uiteraard niet meegerekend). Op Instagram ben ik minstens 1,5 uur per dag kwijt aan community management (in contact zijn met volgers) en dagelijsk Instagram Stories maken, en ongeveer 1 á 2 uur met content creatie voor de reguliere posts.

Dat is ongeveer 2 uur aan Pinterest versus ongeveer 12 uur aan Instagram.

En daarnaast levert Pinterest je elke dag website bezoekers op, ook als jij lekker op de bamk ligt te Netflixen 😇

Dit is wat je kunt verwachten van het 8-weekse groepstraject:

 

4 Online Live trainingen

Om Pinterest door en door te leren kennen en het echt goed onder de knie te krijgen, is het vaak behoorlijk pittig om dit in één middagje te leren. Daarom heb ik het traject opgedeeld in 4 trainingsmomenten. Zo heb je tussentijds de ruimte om de lessen te implementeren, en is er vervolgens volop ruimte om je vragen te stellen, of eventuele problemen voor te leggen.
Zo voorkom je dat je overweldigd raakt door de vele materie, waardoor je uiteindelijk vastloopt en helemaal niets meer doet. Want dat zou super zonde zijn!

We doen het samen

Tijdens dit 8-weekse traject word je dus echt bij de hand genomen en doen we het samen. Ik ben er om je te helpen.

 

Locatie

Alle trainingen en Q&A sessies vinden online plaats via Zoom of andere online beldienst. De voorkeur heeft natuurlijk dat je live aansluit tijdens de trainingen, maar als dit een keer niet uit komt, geen probleem. Je kunt altijd achteraf de video’s terugkijken.

 

Geen poespas

Geen moeilijke en onbegrijpelijke taal. Ik leg je alles helder en concreet uit, zodat je niet hoeft te worstelen met vakjargon waardoor je de kern niet begrijpt. Social media zonder poespas noem ik dat.

 

Efficiënt

Je hebt waarschijnlijk genoeg te doen elke dag, dus daarom probeer ik je juist die handvatten te geven die je het beste resultaat geven, zonder dat je hier naast het runnen van je onderneming heel veel kostbare uren mee kwijt bent. Maar maak wel voldoende ruimte vrij in je agenda gedurende deze 8 weken, zodat je ook echt de stof kunt implementeren.

 

Nazorg

De kans is aanwezig dat je ook na de 8 weken nog met vragen rondloopt of tegen zaken aanloopt. Deze vragen kun je ook na afloop van dit traject nog bij me neerleggen. Je krijgt na afloop van de 8-weekse nog 2 maanden nazorg waarbij ik je vragen beantwoord of je inzichten geeft als je vastloopt. Daarnaast plannen we in de 9e week samen nog een 1-op-1 call waarin we kijken naar jouw beste weg op Pinterest.

Hoe ziet het programma er uit?

– Training 1 –

De onmisbare basis voor succesvol Pinterest gebruik

Wat leer je zoal:

 • Wat is Pinterest precies, en wat juist niet
 • Waar voldoet een goed Pinterest account aan, en hoe kun jij dit instellen
 • Hoe kies je de juiste borden, en waar moet je op letten
 • Hoe werkt de mindset van een Pinterest gebruiker en kun jij je concurrent een stapje voor zijn
 • Wat zijn zoekwoorden en hoe doe je zoekwoordenonderzoek

– Training 2 –

Jouw unieke Pinterest strategie

Wat leer je zoal:

 • Wat zijn jouw doelstellingen, en hoe speelt Pinterest hier een rol bij
 • Hoe kun je je website optimaliseren voor Pinterest én jouw doelen
 • Hoe pas je jouw zoekwoordenonderzoek toe op je account

– Training 3 –

Content creëren en pinnen

Wat leer je zoal:

 • Wat is de anatomie van een strategisch goede pin
 • Hoe kun je al bestaande content omzetten naar Pinterest berichten
 • Welke soorten Pins zijn er en hoe werken ze
 • Hoe schrijf je een effectieve pinomschrijving en pintitel
 • Hoe gebruik je Canva voor slimme en snelle content creatie

– Training 4 –

Pinterest op autopilot en statistieken

Wat leer je zoal:

 • Hoe zorg je er voor dat je Pinterest op de automatische piloot kunt inzetten zodat je consistent klanten naar je site krijgt, zonder dat je hier bij hoeft te zijn (handig!)
 • Hoe zorg je voor een gestroomlijnd proces in slechts enkele uren per maand (ja, per maand)
 • Welke statistieken zijn werkelijk belangrijk om bij te houden, en welke zijn zonde van je tijd
 • Waar kun je je statistieken vinden en hoe kun je ze monitoren
 

Ik wil me aanmelden

Betaling in 2 termijnen - Totaalprijs

LET OP EENMALIG INTRODUCTIETARIEF
599
 • 4 Live trainingssessies via Zoom
 • 4 Live Q&A sessies via Zoom
 • BONUS 1: Persoonlijke Live 1-op-1 sessie via Zoom
 • BONUS 2: Na afloop 2 maanden nazorg voor al je vragen
 • BONUS 3: 2 Maanden gratis Tailwind* Planningtool
 •  
 • (let op, dit traject is niet specifiek afgestemd op webshops)
 • * alleen geldig voor nieuwe Tailwind accounts

Veelgestelde vragen

FAQ
Hoe is de pilot versie anders dan anders?

Dit is de eerste ronde van het groepstraject, dat betekent dat het voor mij even aftasten is hoe het in de praktijk werkt op deze manier online met een groep en de lengte van het traject (8 weken).
Het kan zijn dat ik na deze pilot de periode of de groepsgrootte aanpas bijvoorbeeld. Uiteraard krijg jij de volledige beleving en begeleiding, dus zal het voor jou geen verschil maken. Jouw feedback wordt wel extra gewaardeerd.
Het grote voordeel voor jou is dat jij gebruik kunt maken van het eenmalige introductietarief, na deze pilot versie gaat de prijs namelijk omhoog. Dus als je echt wilt leren om Pinterest in te zetten voor je onderneming, mis deze kans dan niet.

Ik ben nog niet zo bekend met Pinterest, is dat een probleem?

Nee, dat is absoluut geen probleem. Dit traject is voor beginnende zakelijke Pinterest gebruikers. Je komt dus in een groep gelijkgestemden waardoor je extra kunt leren van elkaar.

Hoe lang duurt het traject?

In totaal duurt het traject 8 weken. 8 weken achter elkaar heb je elke week 1 online live sessie van 60-90 minuten in de vorm van een training of Q&A.
In de 9e week hebben we samen nog een 1-op-1 call van 45 minuten waarin je weel specifiek naar jouw account en bedrijf kijken.

De 1e training begint op dindag 05 januari 2021.

Wanneer vinden de trainingen en Q&A's plaats?

Alle trainingen en Q&A sessies vinden plaats op dinsdagen, starten om 10 uur. De 1e sessie start op dinsdag 05 januari 2021 om 10.00 uur. De 8e en laatste sessie vindt plaats op dinsdag 23 februari 2021.

Elke training of Q&A sessie duurt 60 tot 90 minuten

Je krijgt altijd een replay van de video’s voor het geval je onverhoopt niet live kunt aansluiten, of als je nog eens rustig terug wilt kijken.

Waarom in een groep, en hoe groot is de groep?

Door samen met een groep gelijkgestemde ondernemers te werken, kun je heel veel oppikken van elkaars enthousiasme en van de vragen die anderen stellen waar jij misschien niet 1-2-3- aan dacht.
Het tarief voor een plekje in het groepstraject is lager dan wanneer je het traject volledig 1-op-1 volgt. Heb je toch liever persoonlijke begeleiding en niet in groepsverband, kijk dan hier voor het 1-op-1 Pinterest traject.

De groep zal bestaan uit maximaal 6 personen, zo is er voldoende ruimte voor goede begeleiding.

Voor wie is het 8-weekse groepstraject geschikt?

Met dit traject richt ik me op dienstverlenende ondernemers zoals coaches en consultants.

Let op: dit traject is niet gericht op (web)shopeigenaren specifiek

Als je Pinterest echt gericht in wilt zetten is het belangrijk dat je regelmatig nieuwe content deelt waar je naar kunt verwijzen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een blog of podcast. Tijdens de training zal hier de focus ook veel op liggen.

Je krijgt tevens tips over bloggen.

Hoe ziet het programma er uit?

Het traject duurt in totaal 8 weken, alle sessies starten om 10 uur en duren 60-90 minuten.
Het programma ziet er als volgt uit:

Dinsdag 05-01-21 – 1e Live online training via Zoom

Dinsdag 12-01-21 – Live online Q&A via Zoom

Dinsdag 19-01-21 – 2e Live online training via Zoom

Dinsdag 26-01-21 – Live online Q&A via Zoom

Dinsdag 02-02-21 – 3e Live online training via Zoom

Dinsdag 09-02-21 – Live online Q&A via Zoom

Dinsdag 16-02-21 – 4e Live online training via Zoom

Dinsdag 23-02-21 – Live online Q&A via Zoom

1e week van Maart ’21 – Live online 1-op-1 sessie van 45 minuten volledig afgestemd op jouw bedrijf, Pinterest account en strategie

T/m 30 april ’21  toegang community om vragen te stellen

Maar wat als ik toch nog vast loop na een tijdje?

Ik weet uit eigen ervaring dat de meeste vragen als je iets nieuws aan het leren bent, vaak pas naderhand komen. Zodra je alles hebt kunnen laten bezinken, en je er echt mee gaat werken.

Daarom heb je nog 2 maanden na de 8-weekse alle ruimte om je vragen te stellen. Zo sta je er niet alleen voor.

Ook boeken we in de 9e week een 1-op-1 sessie in, waarin we puur naar jouw bedrijf, Pinterest account en strategie kijken.

Ik ben geen coach of dienstverlener, is het dan wel geschikt voor mij?

Omdat ik in de groep zoveel mogelijk soortgelijke beroepen wil behandelen, is de focus voor het groepstraject hier op afgestemd. Valt jouw beroep niet in de noemer coaching of dienstverlening, stuur me even een mailtje, dan kijken we samen of het wel of niet past, of dat we een andere oplossing kunnen vinden zoals een 1-op-1 training.

Hoe kan ik betalen?

Vooraf aan de training ontvang je van mij een factuur, deze dient te worden voldaan voordat de 1e training plaatsvindt. Alleen dan ben je verzekerd van een plek in de groep.

Als je in termijnen betaalt ontvang je een factuur met het eerste gedeelte van het tarief, en één maand daarop een nieuwe factuur met het restantbedrag. Deze moet ook vooraf voldaan worden.

Het is mogelijk om in 1 keer, of in 2, 3 of 4 termijnen te betalen.

Bij betaling in 1 keer krijg je een voordeel van €50,- exclusief btw.

Kan ik ook in meerdere termijnen betalen?

Zeker, het is mogelijk om in 1 keer, of in 2, 3 of 4 termijnen te betalen.

Bij betaling in 1 keer krijg je een voordeel van €50,- exclusief btw.

Ik heb een andere vraag

Als je nog vragen heb help ik je natuurlijk graag!

Neem even contact met me op, dan kan ik bijvoorbeeld met je meekijken of Pinterest een goed kanaal is voor jouw bedrijf, of het groepstraject het beste voor jou is, of dat je liever volledig 1-op-1 samen werkt, of elke andere vraag. Stuur me een mailtje via hello@sociallysanne.nl of een Whatsapp berichtje met je vraag via de groene knop hier op de pagina, dan help ik je zsm vooruit!

Socially Sanne - Pinterest marketing - volg een training of Pinterest management uitbesteden

×

Neem contact op via Whatsapp

× Kan ik je helpen?