Pinterest Management diensten voor bedrijven - Socially Sanne

PINTEREST MANAGEMENT

SERVICE

Socially Sanne - Pinterest marketing - volg een training of Pinterest management uitbesteden

Jij besteedt zoveel tijd aan het maken van producten en content, laten we er voor zorgen dat mensen het ook zien.

 

Ik help je met het beheer van jouw Pinterest account, zodat jij hier geen omkijken meer naar hebt. Zo ben je altijd zichtbaar voor jouw ideale klanten.

Socially-Sanne-contentcoach-voor-ondernemers-social-media-strategie

Pinterest Marketing uitbesteden is ideaal voor jouw bedrijf als:

 

– je meer verkeer wilt richting je website of blog

– je hiermee je leads wilt verhogen (hallo extra omzet)

– je je naamsbekendheid wilt verhogen via Pinterest

– je hier alleen zelf geen tijd voor hebt

– je al genoeg andere dingen te doen hebt waar jij je veel liever op richt

– je op regelmatige basis nieuwe content publiceert op je blog of podcast of in je webshop

Dit pakket is bedoeld voor (online) ondernemers of bloggers met voldoende eigen visuele content

Pinterest is geen ‘one size fits all’

Pinterest heeft voor elk bedrijf een andere aanpak nodig. Hoe Pinterest het beste ingezet kan worden voor jouw bedrijf is afhankelijk van een aantal belangrijke zaken, zoals:

– Wat zijn bijvoorbeeld je doelstellingen? Waar wil je naar toe, en hoe kan Pinterest hier een rol bij spelen?

– Heb je content om naar te verwijzen zoals een blog? Hoe vaak verschijnt er nieuwe content om in te zetten voor Pinterest? Is dit voldoende, of heb je meer nodig?

Pinterest is veranderd

In 2020 is het Pinterest algoritme veranderd, waardoor het nog belangrijker is geworden dat je veel nieuwe, en voornamelijk eigen pins deelt op Pinterest. Dit noemen ze ook wel ‘fresh pins’.

Deze verandering betekent ook dat je strategie op Pinterest hier goed op aan moet sluiten wil je goed opgepikt worden door het algoritme.

 

Wat is precies een ‘fresh pin’?

Een fresh pin, of een verse pin, is een pinafbeelding of pinvideo die nog nooit eerder geupload is op Pinterest. Dit betekent dus dat de focus meer zal moeten liggen op het creëren van veel content, in plaats van 1 pin afbeelding continue blijven repinnen.

Om hier echt goed gebruik van te kunnnen maken, zal er ook continue nieuwe content moeten toegevoegd op je website om naar te verwijzen. Denk aan nieuwe blogs, landingspagina’s of productpagina’s bijvoorbeeld.

 

Hoeveel pins maak je dan per blog?

Het is wel nog steeds toegestaan om meerdere afbeeldingen per blogpost te delen. (Ik benoem blogpost, maar dit kan ook bijvoorbeeld een video, podcast of product zijn waar je naar verwijst, op 1 en dezelfde url.)

Het onderwerp en de achterliggende URL kan dus hetzelfde zijn, maar de pinafbeelding die je plaatst op Pinterest om die URL onder de aandacht te brengen, die wordt als ‘fresh’ gezien op het moment dat deze de 1e keer op Pinterest wordt geplaatst.

Dat betekent dus dat je nu veel meer focus moet leggen op het creëren van nieuwe pinafbeeldingen.

 

Maximaal 10 pins op 10 borden

Helaas is het niet ‘toegestaan’ om oneindig ‘fresh pins’ te plaatsen op Pinterest voor diezelfde URL. Het advies is om maximaal 10 verschillende pin ontwerpen die naar dezelfde URL verwijzen te verspreiden over 10 verschillende Pinterest borden. En de bedoeling is ook niet dat je deze pins allemaal kort achter elkaar plaatst, maar dat je voldoende ruimte laat zitten tussen alle pins. Doorgaans een aantal dagen.

 

Wat betekent dit voor jou?

In de praktijk betekent dit dat het belangrijk is dat als je Pinterest echt optimaal wilt inzetten, je regelmatig nieuwe content op je website zou moeten delen.
Het grote voordeel daarvan is dat je ook meteen werkt aan je zoekmachine optimalisatie voor Google, en dus ineens voor 2 kanalen beter gevonden kan worden (win-win!)

 

Deel alleen tijdloze content op Pinterest

Aanbiedingen of tijdelijke acties zijn niet geschikt voor Pinterest, juist doordat je het olievlek effect hebt waarbij je dus grote kans hebt dat jouw pin pas later op gang komt. Als deze dan verwijst naar een actie of korting die al verlopen is, dan is dat een gemiste kans.

Er zijn wel andere manieren om hier mee om te gaan, maar het liefst ligt de focus dus op tijdloze content, ook wel ‘evergreen content’ genoemd.

Hoe zit dit dan als je Pinterest uit wilt besteden?

Je bent natuurlijk niet voor niets op deze pagina gekomen, en misschien ben je allang afgehaakt en denk je: “Het zal allemaal wel, als het maar goed geregeld wordt!”

Snap ik helemaal.

Toch is het wel belangrijk om te weten wat er achter de schermen gebeurt op het moment dat je besluit Pinterest volledig uit handen te geven. Bij Pinterest zul je namelijk niet altijd 1-2-3 resultaat zien, dus dat maakt het soms lastig begrijpen of het wel of niet werkt. Zeker als je geen idee hebt wat het precies inhoudt.

Pinterest is een zoekmachine, en net als bijvoorbeeld Google hebben zoekmachines lange tijd nodig om content te kunnen indexeren voordat deze naar boven komt op het moment dat iemand er naar zoekt.

Daarom is er echt een flinke portie geduld nodig om te kunnen bepalen of Pinterest echt meerwaarde biedt binnen je marketing strategie. Hier kan maanden overheen gaan, soms gerust een maand of 6 om de ‘diesel’ op gang te laten komen. Dat is ook de reden waarom er een minimum van 3 maanden aan de pakketten zit. Eigenlijk is dat zelfs nog kort, en dus adviseer ik altijd om een periode van minimaal 6 maanden aan te gaan, om resultaten te kunnen zien.

Maar het goede nieuws is wel, als de diesel eenmaal op gang is kan hij maanden-, en soms wel jarenlang op gang blijven zonder dat je hier naar om hoeft te kijken.

 

Hoe kan ik Pinterest marketing van je overnemen?

Om zo goed mogelijk rekening te houden met het vernieuwde Pinterest algoritme, is het dus belangrijk dat er veel nieuwe pins worden gemaakt (dat doe ik voor je). Hier heb ik voldoende tijdloze content voor nodig om Pinterest gebruikers naar te verwijzen.

Ik gaf al aan dat Pinterest geen one-size-fits-all is, dus voordat we echt aan de slag gaan gaan we eerst goed bekijken wat precies je doelen zijn, zodat ik hier een plan voor kan maken hoe Pinterest hier een goede rol bij kan spelen.

Doordat ik ruim 10 jaar ervaring heb als online marketeer, en heel nauw heb samengewerkt met veel specialisten binnen online marketing, ben ik goed thuis in andere kanalen zodat ik ook mee kan kijken op gebied van social media marketing, SEO, de website en e-mail marketing. Dus ik kijk altijd naar het complete plaatje, zodat ik waar nodig kan adviseren hoe alle kanalen goed op elkaar afgetsemd wordt.

Vervolgens ga ik aan de slag met het volledig uit handen nemen van jouw Pinterest marketing zodat jij hier zo min mogelijk omkijken naar hebt.

 

Dit kan ik op 2 manieren voor je doen:

PINTEREST PLAN-PAKKET

INCLUSIEF BLOGGEN
vanaf €750/per maand - ex btw
  • Alles zoals benoemd in het PINTEREST PLAN-PAKKET
  • Inclusief 1 SEO-proof blogartikel inclusief afbeeldingen per maand (meerdere artikelen mogelijk in overleg)
  • Dit pakket is ideaal als je geen omkijken wilt hebben naar Pinterest, en je zeker wilt zijn van extra blog-content op vaste basis
  • Tailwind abonnement niet inbegrepen
  • Exclusief eenmalige opstartkosten
Pinterest marketing uitbesteden

Hoe werkt het precies?

Pakketkeuze

Nadat je een keuze hebt gemaakt welk pakket bij jou past, neem ik alvast een kijkje op jouw website om te kijken of ik jou kan helpen en of er een match is. Vervolgens plannen we een call in om kennis te maken en zodat ik jouw bedrijf beter leer kennen.

 

Voorbereiding

Is er vanuit allebei de kanten een match? We gaan samen aan het werk! Als ik jouw doelen scherp heb, ga ik eerst een plan kan uitstippelen voor de juiste Pinterest strategie.Vervolgens ga ik aan de slag met een goede voorbereiding. Ik ga op onderzoek uit op Pinterest voor een zoekwoordenonderzoek en om jouw markt beter te leren kennen.

 

Account optimaliseren

Daarna ga ik je account opstarten of optimaliseren zodat het helemaal goed ingericht is voor zakelijk gebruik, indien dit nog niet het geval is. Hierbij kijk ik goed naar de eventueel huidige Pinterest borden en optimaliseer ik alle titels en omschrijvingen met de juiste zoekwoorden.

 

Pinterest pin templates

In Canva maak ik de pin templates om in te zetten. Hiervoor heb ik jouw huisstijlelementen nodig, denk aan je logo, lettertypes en huisstijlkleuren.

 

Tailwind & Google Analytics

Zodra ik van jou toegang heb gekregen tot jouw Tailwind account zorg ik er voor dat deze klaargestoomd wordt voor gebruik, en maak ik een persoonlijk schema aan voor de pins. Hiervoor heb ik ook toegang tot Google Analytics nodig.

 

Aan de slag

Zodra alles helemaal klaar staat, ga ik aan de slag met het creëeren van nieuwe pins zodat je kunt gaan groeien op Pinterest. Je ontvangt van mij maandelijks een update van de statistieken. Ik houd alles tussentijds in de gaten en stuur bij waar nodig.

 

Maandelijks contact

Elke maand hebben we samen een call van 30 minuten om te kijken waar we staan, en of er zaken zijn om extra rekening mee te houden de periode daarna.

 

Goed om te weten: Pinterest is geen social media

Pinterest werkt heel anders dan social media. De manier van posten is niet vergelijkbaar. Als je hier niet bekend mee bent leg ik er je graag alles over uit, zodat je ook beter begrijpt hoe de pakketten in elkaar steken.

Wat heb ik van jou nodig:

 

Content input
Graag ontvang ik tijdig een overzicht met de URL’s waar we die komende maand de focus op gaan leggen. Ik ga aan de slag met de content creatie van de pins, en zet deze in ene overzichtelijk Google Drive bestand ter controle.

Het idee is dat jij zo min mogelijk tijd kwijt bent met Pinterest, en als ik zelfstandig hiermee aan de slag kan kan ik dit ook voor je waar maken.
Een langere termijn contentplanning is dus zeker welkom, zeker gezien Pinterest gebruikers vaak een aantal weken tot maanden voor liggen qua zoekgedrag.

Ik kan hierover met je meedenken.

Belangrijke zaken:

 

Overeenkomst minimaal 3 maanden

Je sluit een overeenkomst af voor minimaal 3 maanden, daarna is dit maandelijks opzegbaar. De reden hiervoor is dat het vaak langer duurt bij Pinterest dan bij andere kanalen voordat je resultaten gaat zien. Ik raad aan om minimaal 6 maanden uit te besteden om duidelijkere resultaten te kunnen zien.

 

Eenmalige opstartkosten

Als jouw account al volledig ingericht en startklaar is, denk aan een goede koppeling tussen je Pinterest account en je website, dat de juiste borden zijn aangemaakt die passen bij jouw bedrijf en doelgroep, er goed keyword onderzoek is gedaan passend bij je contentstrategie, dan komen de opstartkosten te vervallen. Dit bespreken we tijdens het intake gesprek.

Maandelijks nieuwe content beschikbaar

Voor een grote kans op succes met Pinterest Management, is het belangrijk dat er met regelmaat nieuwe content gepubliceerd wordt waar naar kan worden verwezen. Dit kan content zijn in de vorm van bijvoorbeeld blogposts, podcasts, video’s of productpagina’s. Als er niet voldoende nieuwe content wordt gedeeld op vaste basis, dan wordt het voor mij lastig om je Pinterest account optimaal te managen.
Bij twijfel, neem gerust contact op zodat we dit samen kunnen bespreken.

 

Pinafbeeldingen

Alle eigen pins zijn inclusief pinafbeelding in jouw eigen huisstijl, pinbeschrijving en pintitel met zoekwoorden die helpen om je pins gevonden te laten worden op Pinterest.

Updates binnen Pinterest

Ik ben dicht betrokken bij de bron, en dan ook snel op de hoogte van nieuwe functies binnen Pinterest. De meeste nieuwe functionaliteiten binnen Pinterest zijn doorgaans eerst alleen in de US beschikbaar, en het kan vaak wel maanden duren voordat deze eventueel worden uitgerold binnen Nederland.

Als ik zie dat er mogelijkheden zijn die wellicht interessant zijn om op te pakken, dan neem ik deze mee in de maandelijkse call.

Tailwind abonnement niet inbegrepen, wel noodzakelijk

Om gebruik te maken van deze dienst heb je een Tailwind abonnement nodig. Dit is niet in de prijs inbegrepen. Tailwind is een planningtool die speciaal gericht is op het inplannen van Pinterst content, en volledig is goedgekeurd door Pinterest.
Een Tailwind abonnement is maandelijks afneembaar vanaf $15,- per maand, en bij jaarlijkse afname vanaf $9,99 per maand. Ik kan je helpen met de inrichting en koppeling van het Tailwind account. Je kunt via mij een account aanmaken met $30,- korting, wacht dus nog even met een account aanmaken als je dit nog niet hebt gedaan. Het account blijft in jouw eigendom. Maar de korting geldt alleen voor nieuwe Tailwind accounts. (dat is een regel vanuit Tailwind).
Ik werk niet via de planningtool van Pinterest zelf, enkel met Tailwind.

 

Garantie

Graag zou ik garantie willen geven op succes op Pinterest, maar helaas is dit onmogelijk. Ondanks jarenlange ervaring en altijd up-to-date kennis van de laatste algoritme updates, zijn we volledig afhankelijk van het platform en content + achterliggende site wanneer er resultaat zichtbaar zal zijn (reken zeker op 6-9 maanden). Een garantie op succes kan ik niet beloven, maar je kunt er op vertrouwen dat ik mijn uiterste best doe om het zo succesvol mogelijk te maken.

Ik ben er klaar voor om Pinterest uit te besteden

We zijn een goede match als:

 

– Je weet dat jouw doelgroep op Pinterest aanwezig is, maar je geen tijd hebt om dit zelf uit te vogelen en in te zetten.

 

– Je creëert voldoende (liefst wekelijks) nieuwe content, of hebt al voldoende content om mee te starten terwijl je regelmatig nieuwe content produceert.

 

– Je wilt geen VA of team genoot trainen, je wilt gewoon iemand die direct aan de slag kan.

 

– Je hebt geduld, Pinterest heeft een lange adem nodig om op gang te komen. Dit zal gemiddeld gezien naar verwachting minimaal 6 tot 9 maanden gaan duren.

 

– Je begrijpt de kracht van marketing en hoe het jouw bedrijf kan laten groeien.

We zijn geen goede match als:

 

– Je verwacht dat Pinterest je binnen een maand mega resultaten oplevert

 

– Je een fysieke locatie hebt en geen fysieke of digitale producten, of geen bruikbare content op je website.

 

– Je verwacht dat dit een VA service is. Dat is dit niet. Er wordt vanuit een strategische blik gekeken naar jouw beste Pinterest aanpak, en hierop wordt geanticipeerd.

 

– Je houdt van micro-managen, dit gaat ten koste van de creativiteit en de kans om te testen wat werkt voor jouw account. Pinterest is geen one-size-fits-all, dus dit zal tijd nodig hebben om e.e.a. te testen en te tweaken.