Bewaar voor later

Pinterest idee pins bestaan niet meer

Pinterest idee pins bestaan niet meer

Eerst heetten ze story pins. Toen besloot Pinterest de naam te wijzigen naar idea pins. En nu, half mei 2023 heeft Pinterest besloten om ideepins gewoon maar helemaal te verwijderen. In dit artikel vertellen ze er meer over en wat er precies verandert (Engelstalig).

Ik deel hieronder de korte versie met je.

Eerst een terugblik: wat zijn idee pins?

Voor wie geen idee heeft waar we het uberhaupt over hebben, even korte recap: Wat zijn (of waren) idee pins of idea pins? Je kunt meerdere korte video’s of afbeeldingen delen om een soort verhaallijn te creëren. Binnen 1 ideepin kun je meerdere pagina’s delen met foto’s video’s en tekst. Deze pins kun je volledig in je eigen huisstijl maken.

Waarom verdwijnen Pinterest idee pins?

De belangrijkste reden die Pinterest voor deze verandering heeft gegeven is dat ze het platform nog gebruiksvriendleijk willen maken voor de creators.

Dit zegt de chief content Officer erover (sjieke titel trouwens)

“By creating a simpler, faster way for content creators to harness the power of Pinterest, we are making it easier than ever for our creators to reach an engaged audience, make money, build a brand and express what makes them uniquely special both on and off the platform.” Malik Ducard, Chief Content Officer

Oftewel in plat Hollands: Pinterest wil het makkelijker maken voor de creators (jij en ik die pins maken op Pinterest) om onze doelgroep te bereiken en geld te verdienen 💸.

Goede insteek!

Wat verandert er nou precies?

Het artikel zegt dat pin-bewerkingsfuncties (voorheen waren die alleen beschikbaar voor idee pins) nu beschikbaar zouden worden voor alle soorten pins.

Denk hierbij aan de mogelijkheid voor het toevoegen van muziek, producttagging, stickers, links, planning, het bewerken van gepubliceerde berichten en verschillende beeldverhoudingen voor zowel video- als beeldcontent.

Het is nu dus nog even afwachten hoe dat er precies uit gaat zien.

 

Sowieso staat Pinterest er niet bekend om dat ze héél duidelijk communiceren. En vaak worden er een hoop wijzigingen doorgevoerd zonder uberhaupt iemand op de hoogte te stellen. Dus dat er een artikel is gedeeld is al heel fijn. Maar – niet geheel onverwacht – kwamen daar best wat vragen over. Bijvoorbeeld deze: (vertaald vanuit de Pinterest Creator community)

 

V: Wat is er gebeurd met Idee-pins?

Idee-pins zijn nu gewoon pins: we brengen het beste van onze nieuwe formats naar alle pins. Alle expressieve functies waar creators zo van houden (zoals muziek, producttagging, stickers) en de functies die eerder alleen beschikbaar waren voor pins (zoals links, planning, het bewerken van gepubliceerde berichten en verschillende beeldverhoudingen) zijn nu beschikbaar voor alle pinners, zowel voor video- als beeldcontent.

V: Als Idee-pins niet meer gemaakt kunnen worden, wat gebeurt er dan met mijn eerder gemaakte pins met pagina’s?

Eerder gemaakte pins met pagina’s worden behouden en zullen worden verspreid als video’s. Er zijn momenteel geen geplande wijzigingen in de opmaak van eerder gemaakte pins met pagina’s.

 

Per wanneer verdwijnen de Pinterest idee pins?

Volgens Pinterest zullen de idee pins niet per direct verdwijnen, maar vanaf 20 juni ’23 zal dit het geval zijn. Dan nog kan het soms even duren voordat de wijzigingen aangepast zijn voor elk account. Nederland staat niet altijd vooraan bij grote wijzigingen helaas 😉.

Vanaf 20 juni ’23:

– Verdwijnt de mogelijkheid om nieuwe idee pins te maken

– Wordt het creeren van nieuwe pins versimpeld

 

 

UPDATE SEPTEMBER 2023

Goed, inmiddels zijn we maanden verder en is er niet zo heel erg veel veranderd. Je kunt bij het maken van een pin nog steeds kiezen voor een ‘Idee Pin’, dus deze funcie is niet verdwenen. Tumult om niks? Dat is altijd even de vraag bij Pinterest.

Wat je nu wel standaard kunt toevoegen aan je Idee Pin is een URL, dat was voorheen enkel te doen met een omweg.

 Let wel: er kunnen verschillen per account in zitten welke opties je tot je beschikking hebt. Het kan dus zijn dat jij andere mogelijkheden hebt dan ik.

 

Ok, en nu?

Ik zou voor nu in ieder geval geen nieuwe idee pins maken, maar enkel focussen op ‘gewone’ pins. In de tussentijd wachten we af waar Pinterest mee komt volgende maand!

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je aan voor de gratis Pinterest cursus hieronder, dan blijf je daarna per mail op de hoogte van de laatste zaken.

Laat in de reacties even weten of jij Pinterest al zakelijk inzet, en zo ja of je idee pins hebt gemaakt voor jouw bedrijf?

Pinterest Essentials

Volg de gratis 4-daagse Pinterest Cursus

De stap voor stap handleiding voor een sterke start op Pinterest

Bewaar voor later