Pinterest Training Voor Beginners

In 5 dagen leer je stap voor stap hoe Pinterest jouw marketing kanaal wordt waaruit je klanten haalt zonder elke dag online te hoeven zijn

In 5 dagen leer je stap voor stap hoe je een sterke start maakt op Pinterest.
• Hierdoor krijg je meer websitebezoekers
• Zonder uren online te zijn toch elke dag
 nieuwe klanten bereiken
• Zo groeit jouw bedrijf zonder je gezicht te hoeven laten zien (ook fijn)

Zo word je gemotiveerd om écht door te pakken.

De deuren zijn momenteel gesloten.

Laat hieronder je e-mailadres achter om op de hoogte te worden gebracht als de volgende editie gaat beginnen.

Socially Sanne Pinterest marketing

Wil jij je bedrijf laten groeien online, maar niet alleen afhankelijk zijn van Instagram of Facebook om je doelgroep te bereiken?

3

Merk je dat…

☑︎ Je elke dag veel meer tijd op Instagram besteedt dan je zou willen? Je weet dat je er niet aan ontkomt om social media in te zetten. Maar je bent de afkeurende blik van je partner zat elke keer dat je je telefoon erbij pakt.

 

☑︎ Je liever je kostbare tijd steekt in duurzame groei van je bedrijf. Nu ben je vooral druk met het schrijven van social media posts en stories die binnen een paar uur niet meer zichtbaar zijn.. Hierdoor ben je continue druk met nieuwe content maken.

 

☑︎Je hebt al een website en je schrijft blogs. Maar je krijgt zo weinig bezoekers op je site dat je je afvraagt waar je dat allemaal voor doet. Jammer, want je content is wel waardevol voor je doelgroep…

 

Pinterest is the answer to your prayers!
Tijd om dit kanaal eindelijk eens serieus te nemen.

Socially Sanne Pinterest en Content Marketing

Waarom Pinterest?

Grote kans dat je Pinterest vooral gebruikt om plaatjes te bewaren voor de make-over van je slaapkamer, of voor vakantie inspiratie.

Maar Pinterest is zoveel meer dan een digitaal prikbord voor recepten en kapsels. Pinterest is namelijk óók een marketing kanaal dat je minder tijd kost dan social media, én meer websitebezoekers oplevert zodat je bedrijf groeit zonder dat jij elke dag online moet zijn. Het is een marketingmachine. Mits je het op die manier inzet natuurlijk. Als je dat doet, kan het zoveel brengen.

Pinterest zorgt er dan voor dat:

★  het aantal bezoekers op je website een flinke boost krijgt

★  je de juiste klanten aantrekt die bij jou en jouw bedrijf passen

★  je content elke dag door potentiële klanten gevonden wordt zonder dat jij je gezicht hoeft te laten zien op Stories.

Wat zou dat betekenen voor jouw onderneming?

De kracht van Pinterest

Wat is dat dan precies, die kracht van Pinterest? Is het niet gewoon een van de vele social media kanalen waar je mooie plaatjes op bewaart?

Zo wordt het vaak wel gezien inderdaad. Op zeker hoogte is dat ook zo, maar wel alleen als je het puur als tool voor jezelf bekijkt. Als je Pinterest bekijkt als marketingtool, dan heeft het ineens een hele andere functie.

Dan is het ’s werelds op 2 na grootste zoekmachine die, als je het strategisch inzet, zorgt voor een groot bereik online. Net als Google en YouTube. En dan heeft het dus ook een hele andere aanpak nodig dan Instagram of Facebook.

Makes sense?

Socially Sanne - Pinterest, Instagram en Content Marketing - telefoon

Van doelloos content delen die toch niemand ziet, naar dagelijks enthousiaste bezoekers via Pinterest

Socially Sanne Pinterest en Content Marketing

Wat kun je bereiken met Pinterest?

Pinterest zorgt voor een lange termijn content focus in je onderneming. Waar jouw post op Instagram binnen een paar uur uit de tijdlijn verdwenen is, geeft Pinterest je jarenlange zichtbaarheid. Hierdoor bespaar je uren per dag waarop je niet steeds bezig hoeft te zijn met nieuwe content maken.

 

Door Pinterest in te zetten krijg je meer bezoekers op je website doordat elke pin die jij plaatst een URL naar jouw site bevat waardoor mensen makkelijk doorklikken.

 

Bereik precies de mensen die voor jouw onderneming belangrijk zijn, doordat je je pins hier heel gericht op af kunt stemmen. Zij zoeken tenslotte op de woorden waar jij je op richt.

 

Pinterest gebruikers zoeken heel actief naar inspiratie en antwoorden. Daardoor zijn ze veel meer betrokken bij jouw content dan op social media kanalen.

 

Jouw content wordt snel verspreid. Als iemand een pin ziet die zij interessant vindt, is het gebruikelijk op Pinterest dat deze bewaard wordt op een bord. Hierdoor wordt bijvoorbeeld jouw blog aan de volgers van die persoon getoond en vergroot je jouw publiek. Zie dit als een positief olievlek-effect.

 

Op Pinterest vind je nog niet zo veel concurrentie. Waar al je concurrenten waarschijnlijk al op Instagram te vinden zijn, geldt dat voor Pinterest vaak nog niet. Voor jou het teken om hier alvast je plek te claimen voordat zij het doen!

Waar ik op Instagram constant heel actief zichtbaar moet zijn, doet Pinterest eigenlijk gewoon het werk voor me. Ideaal voor mensen die liever met de inhoud van hun business bezig zijn dan met de verkoop ervan. Ik heb echt ontzettend veel geleerd, bedankt Sanne!

Marleen Bontekoe

Yogi Marly

Hoe begin je met Pinterest?

Oké, je ziet het helemaal voor je, jij gaat aan de slag met Pinterest! Maar nu de vraag: hoe begin je?

Eén ding is zeker, dat wil je niet allemaal zelf uitvogelen.

Ook moet het allemaal niet onnodig lang duren. Jij houdt van lekker concreet direct stappen zetten, zonder hier maanden aan kwijt te zijn.

Hoe zou het zijn als je in 5 dagen stap voor stap leert wat belangrijk is om een sterke start te maken met Pinterest marketing, en je direct al je vragen kunt stellen?

Doe mee met de Pinterest 5-daagse

Samen bouwen  we heel gericht aan jouw start op Pinterest.

Waar sta je na deze 4 weken?

? Je weet precies wat Pinterest marketing precies inhoudt, en hoe je dit strategisch in zet voor je bedrijf

? Je hebt een zakelijk account aangemaakt en volledig ingericht voor succes

? Je weet hoe je jezelf vindbaar maakt op Pinterest zodat je resultaat behaalt

? Je hebt Pinterest borden gemaakt die de basis vormen voor jouw succes

? Je hebt onweerstaanbare Pinterest pins gemaakt in Canva, en weet precies waar je hierbij op moet letten

? Jij bent klaar voor succes op Pinterest!

De deuren zijn momenteel gesloten.

Laat hieronder je e-mailadres achter om op de hoogte te worden gebracht zodra de deuren openen.

Socially Sanne Pinterest en Content Marketing

“MAKE IT SIMPLE, BUT SIGNIFICANT”

Wat leer je in de
Pinterest Voor Beginners Training?

In deze training leer je hoe je Pinterest inzet als marketing tool voor je bedrijf. Het is volledig gericht op de beginner, je hoeft dus nog geen Pinterest account te hebben.

Heb je al wel een begin gemaakt op Pinterest, maar weet je eigenlijk niet goed waar je mee bezig bent? Ook dan is de 5-daagse interessant.

?

Dit zijn de onderwerpen waar we mee aan de slag gaan:

Pinterest, hoe werkt het precies?

Om gericht aan de slag te gaan met Pinterest, is het belangrijk om te weten wat het precies is en hoe het werkt. Zo voorkom je dat je je op de verkeerde uitkomsten richt en tijd verspilt.

Wat je onder andere leert is dat Pinterest geen social media is, en dat je het dus heel anders aan moet pakken. Dit is precíes waar het bij de meeste ondernemers die starten op Pinterest mis gaat.

We kijken naar wat de juiste doelen zijn en wat je zoal nodig hebt om een succesvolle aanpak op Pinterest te hebben. Pinterest gebruiken is namelijk heel wat anders dan Pinterest inzetten.

Vindbaar worden op Pinterest

Je kunt natuurlijk gewoon beginnen op Pinterest door wat pins te maken en ze te plaatsen. De kans is dan alleen wel groot dat het je niets oplevert #sorrynotsorry

Wij gaan het goed aanpakken zodat je vanaf begin af aan de juiste mensen kunt bereiken op Pinterest.

Deze mensen zijn jouw ideale klanten, ofwel de mensen die geïnteresseerd zijn in de content die jij deelt. Deze les is misschien wel de allerbelangrijkste die het verschil maakt tussen Pinterest inzetten, en Pinterest succesvol en strategisch inzetten.

Pinterest account aanmaken en inrichten

Nadat we de belangrijkste basis hebben gelegd gaan we aan de slag met je Pinterest account zelf. This is where the magic happens, want deze gaan we volledig aanpassen op jouw bedrijf.

Door je account helemaal business proof te maken zorg je voor nóg betere vindbaarheid op het kanaal.

No worries, je hoeft hier echt niet super technisch voor te zijn, alles stap voor stap uitgelegd. Ik ben er om je te helpen.

Pinterest borden

Op Pinterest bewaar je je content op een soort digitale prikborden. Als je Pinterest voor privé gebruikt weet je wat ik bedoel.

Voor zakelijk gebruik hebben deze borden een hele belangrijke functie. Het is dan ook belangrijk dat je je borden goed inricht.

Tijdens deze les duiken we volledig in het business-proof maken van je Pinterest borden. Hierbij passen we de lessen toe uit voorgaande dagen zodat alles naadloos op elkaar aansluit.

Pinterest pins maken en plaatsen

Pinterest gaat natuurlijk niets voor je doen als je zelf geen content verspreidt, dat heb je tijdens de eerste les uitvoerig geleerd. Dus gaan we aan de slag met het maken van onweerstaanbare pins. Dit doen we met Canva. Je hebt hier geen betaald Canva account voor nodig.

Als we pins hebben gemaakt, leer je hoe je deze plaats en inplant op Pinterest. Zo leer je onder andere waar een sterke pin aan voldoet, en wat je juist niet moet doen.

Een heerlijk praktische les waarin je jouw eerste stappen op Pinterest volledig in de praktijk brengt!

Jij bent klaar om Pinterest te rocken!

Yes! Jij hebt nu alle kennis en kunde op zak om zelf met Pinterest aan de slag te gaan!

Je weet precies hoe je Pinterest vóór jou kunt laten werken zodat je jouw ideale klanten bereikt en tot actie over laat gaan.

De meeste beginners op Pinterest komen niet eens tot dit punt, dus pluk de vruchten van je voorsprong op je concurrenten en neem de tijd om Pinterest steeds meer onderdeel van je marketing activiteiten te maken.

Heb je toch nog vragen of wil je weten of je het allemaal goed hebt aangepakt? Sluit dan aan bij de Q&A’s en Hot Seat sessies!

Veelgestelde vragen

Check de laatste veelgestelde vraag voor een kortingscode als je de Pinterest Kickstarter heb gevolgd
VEELGESTELDE VRAGEN
Voor wie is dit programma geschikt?

Het programma is geschikt voor diverse online ondernemers zoals coaches, therapeuten, VA’s, en andere online dienstverleners met een werkende website.

Als je Pinterest echt gericht in wilt zetten is het belangrijk dat je regelmatig nieuwe content deelt waar je naar kunt verwijzen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een blog of podcast. Verwijzen naar social media berichten is niet optimaal, dus daar gaan we niet op focussen.

Heb je een (web)shop? Let dan even op. In deze training gaan we namelijk niet specifiek in van de voordelen voor Pinterest shopping. Dat zijn functies in Pinterest die speciaal gericht zijn op webshops. Maar voordat je die inzet moet je ook eerst de basis beheersen en je account op orde hebben, en dat leer je wel tijdens deze 5-daagse. Kortom: Ja, de training is geschikt als je een webshop hebt, maar we focussen dus niet op de shopping functies.

Hoeveel tijd vergt dit programma van mij?

In de eerste week hebben we 5 dagen lang elke dag een Zoom training van maximaal 60 minuten, dus dat is 5 uur. Daarnaast kun je aansluiten bij Q&A’s en Hot Seat sessies, dat is totaal 9 uur.

Daarnaast ga je natuurlijk aan de slag met wat je hebt geleerd. Reken daarvoor op zo’n 4 tot 8 uur in totaal.

Hiermee zorg je voor blijvende zichtbaarheid, dus alle tijd die je gericht in Pinterest steekt pluk je lange tijd de vruchten van.

Ik ben pas net gestart met mijn bedrijf of maak nog niet veel content, is dat een probleem?

Nee hoor dat is geen probleem. Het is wel fijn als je al wel een website hebt die klaar is en waarvan je van plan bent om op korte termijn regelmatig te verrijken met (blog)content.

Twijfel je of het een match is, stuur me dan even een berichtje via hello@sociallysanne.nl  of via Instagram, dan kijk ik graag met je mee.

Kan ik de kosten opvoeren in mijn boekhouding als studiekosten?
Ja, dat kan. De BTW is voor ondernemers aftrekbaar. Daarnaast kun je het programma als kosten opvoeren in je boekhouding. Dit levert je ook weer belastingvoordeel op aan het einde van het jaar.
Kan ik ook in meerdere termijnen betalen?
Zeker, ik vind dat geld niet in de weg moet staan om in de groei van je bedrijf te investeren. Dus als het voor jou betekent dat je in termijnen wilt betalen, dan kan dat zonder extra kosten.
Tijdens het afrekenen kun je kiezen om te betalen in 1 termijn a 200,-, 2 termijnen a 100,- of 4 termijnen a 50 euro. Deze prijzen zijn exclusief 21% BTW.
Ik ben nog niet zo bekend met Pinterest, is dat een probleem?

Nee, dat is absoluut geen probleem. Dit traject is voor beginnende zakelijke Pinterest gebruikers. Je komt dus in een groep gelijkgestemden waardoor je extra kunt leren van elkaar.

Het is niet eens noodzakelijk om al een zakelijk account te hebben, dit komt allemaal aan de orde in dit programma.

Het is wel handig als je al een beetje weet hoe Pinterest werkt, dus het hebben van een privé account is mooi meegenomen.

Hoe lang houd ik toegang tot de opnames?

Van alle sessies ontvang je een opname, je houdt hier onbeperkt toegang tot.

Ik heb een andere vraag

Als je nog vragen heb help ik je natuurlijk graag!

Stuur me een mailtje via hello@sociallysanne.nl

Ik heb de Pinterest Kickstarter gevolgd, is dit dan interessant? *KORTINGSCODE*

Als je de Pinterest Kickstarter al hebt gevolgd dan zul je in deze 5-daagse niet veel nieuws leren. Wil je toch meedoen omdat je het volgen van een volledig doe-het-zelf online programma (wat de Pinterest Kickstarter is) lastig vond, dan kun je natuurlijk aansluiten.

De lesstof ken je dan waarschijnlijk al, maar je profiteert wel van de mogelijkheid tot vragen stellen, je account laten checken in de Hot Seats en de vibe van de groep waardoor je een goede stok achter de deur hebt.

Kortingscode

Om je tegemoet te komen krijg je jouw investering in de Pinterest Kickstarter volledig terug. Stuur me even een mailtje via hello@sociallysanne.nl waarin je aangeeft dat je mee wil doen met de 5-daagse maar de Kickstarter al hebt gedaan. Dan ontvang je van mij een persoonlijke kortingscode t.w.v. jouw investering. Deze korting kan niet met terugwerkende kracht worden verwerkt en is alleen voor deelnemers van de Pinterest Kickstarter.

De deuren zijn momenteel gesloten.

Laat hieronder je e-mailadres achter om op de hoogte te worden gebracht zodra de deuren openen.