Zo vergeet je nooit meer je dagelijkse Instagram Stories te plaatsen

Sharing is caring!

Zo vergeet je nooit meer je dagelijkse Stories te plaatsen

🎙 PODCAST SHOW NOTES

TUNE IN: iTUNES |  SPOTIFY  |  GOOGLE PODCAST  |  ANCHOR

Als je mij zou vragen hoe vaak je actief zou moeten zijn in je Instagram Stories, zou ik zonder twijfel zeggen elke dag. Maar wat nou als je het lastig vindt om dagelijks actief te zijn op Stories, en het er regelmatig bij in schiet?

Juist dan kan het fijn voor je zijn om een vaste routine te ontwikkelen.

 

Zo wordt het een no brainer voor je om elke dag je Stories te openen, en je boodschap te delen met de wereld.
Ik deze aflevering van de Socially Sanne Podcast deel ik een praktische manier die je hier zeker bij zal helpen.

 

Plaats Stories op vaste tijden per dag

Plaats Stories op vaste tijdstippen op de dag. Kies bijvoorbeeld 3 momenten op de dag waarop je volgers online zijn, en waarop je zelf ook tijd hebt om Stories te creëren en te delen.

Zo kun je bijvoorbeeld de ochtend beginnen met een foto of video van jouzelf, klaar om aan de nieuwe werkdag te beginnen en je volgers direct mee achter de schermen te nemen.

 

Het voordeel om meteen een foto van jouzelf te plaatsen, is dat je direct werkt aan herkenning. Ga er niet van uit dan mensen direct weten wie je bent als ze je nog niet zo lang volgen, of als ze naast jouw posts ook nog heel veel content van anderen zien (wat heel waarschijnlijk is). Jezelf veel laten zien in je Stories helpt hierbij.

 

De volgende set Stories plaats je in de middag. Veel mensen nemen een lunchpauze waarbij geregeld Instagram even geopend wordt, en dan kunnen ze direct je nieuwe stories bekijken.
Dit is een goed tijdstip om bijvoorbeeld een inspirerende tip te delen, een kijkje achter de schermen of je super lekkere lunch om je volgers de mogelijkheid te geven om jou nog een beetje beter te leren kennen.

 

Sluit de dag af met iets leuks, iets persoonlijks, entertaining. Bijvoorbeeld je favoriete Netflix serie waar je niet mee kunt stoppen, een schattig filmpje van je huisdier, een gezellig momentje met vrienden, of iets waarmee je een persoonlijke en authentieke band mee op kunt bouwen. Je hoeft niet altijd maar professioneels te zijn, op Instagram, het is juist een goed kanaal om ene persoonlijke band op te bouwen en je menselijkheid te laten zien.

 

Door 3 vaste momenten op de dag te creëren, wordt het een gewoonte, en na een tijdje weet je niet beter dan dat je op die gezette tijden je telefoon er even bij pakt, een paar leuke foto’s of video’s schiet en ze post in je Stories.
Super simpel dus, maar ook heel effectief.

In de aflevering deel ik tussendoor nog een aantal praktische tips met je om rekening mee te houden bij het maken van Stories:

 

90% bekijkt Stories zonder geluid

Vergeet geen ondertiteling toe te voegen aan je video’s. Je hoeft niet woord voor woord alles uit te typen, maar wel de context van je verhaal, want ruim 90% van de gebruikers bekijkt Stories zonder geluid. Super zonde als je zo je best hebt gedaan op een goed verhaal op video, maar vervolgens niemand ernaar luistert.

Houd het behapbaar

Houd het behapbaar. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je volgers. Als ze elke dag zien dat er heel veel nieuwe Stories van je online staan, wordt het een hele worsteling om hierdoor te gaan. Houd het aantal dus in de gaten, en probeer ze luchtig en kort en krachtig te houden. De kans dat iemand je Stories werkelijk bekijkt is dan ook meteen een stuk groter.

Stickers plakken

 

Gebruik de Instagram stickers elke dag om meer interactie te krijgen op je Stories. Stickers zijn bijvoorbeeld de slider, stel een vraag optie, de quiz en de poll sticker. Veel interactie is heel gunstig voor het algoritme waardoor jouw content breder verspreid zal worden, resultaat: een hoger bereik.

Lees hier nog meer over in dit blog

 

Deel niet alleen de positieve momenten

Houd het fun, dat maakt je Stories veel authentieker en maakt het voor jezelf ook veel leuker om er dagelijks mee bezig te zijn.

Het hoeft ook niet altijd allemaal maar fantastisch te zijn. Juist door ook de tegenvallende momenten te delen creëer je een hele persoonlijke band met je volgers. Zo zien ze dat jij ook maar een mens bent en soms worstelt met de dagelijkse zaken in het leven.

Maak juist gebruik van die momenten als je je even klote voelt door je verhaal te delen, en je volgers om advies te vragen. Zo betrek je ze nog meer bij jou leven en kun je die waardevolle band opbouwen.

 

De kleinste momenten kunnen zorgen voor de grootste connecties

 

 

Samengevat,

 

als je het lastig vindt om consistent te blijven, kies dan 3 vaste momenten op de dag – elke dag – waarin je een kijkje in jouw leven geeft. Ook als je denkt dat je een super saai leven hebt, geloof me, dat gevoel hebben veel meer mensen dan je denkt. Dan nog kun je er altijd een leuke twist aan geven en zorgen voor herkenning. ‘Wow toevallig, ik eet ook elke dag yoghurt met cruesli!” “Hey, nog iemand die standaard een half uurtje wandelt na de lunch”, ik noem maar even iets.

 

De kleinste momenten kunnen zorgen voor de grootste connecties.

 

Werk aan een routine die werkbaar is voor jou, zo heb je een stok achter de deur om er in ieder geval voor te zorgen dat je elke dag nieuwe content deelt in je Stories. En dat hoeft niet elke dag iets compleet nieuws te zijn, ook die dagelijkse momentjes zorgen voor herkenning, deel dat met je volgers. 

 

Ik ben heel benieuwd of je met deze tips makkelijker dagelijks aan de slag gaat met je Stories. Vond je dit een goede tip, dan zou ik het heel fijn vinden als je deze aflevering wilt delen in je Stories en mij te taggen, zo kun je ook andere inspireren om nog meer uit hun Instagram Stories te halen. En je helpt mij enorm door deze podcast onder nog meer luisteraars te brengen. Zo kunnen we samen elke dag werken aan onze social media strategie, en elkaar blijven inspireren.

 

Dankjewel!

Liefs Sanne

 

 

 

Sharing is caring!

delingen