In 5 simpele stappen honderden content ideeën bedenken

Leer mijn 5 stappen Methode waarmee je binnen no time een grote voorraad content ideeën bedenkt. Hierdoor weet jij altijd waarover je kunt posten, zodat je precies de klanten aan trekt waar je zo happy van wordt

Besteed jij uren aan je social posts, maar deel je eigenlijk nooit iets vernieuwends?

Ben je veel te weinig zichtbaar online, omdat je niet weet wat je moet posten? En loop je daardoor klanten mis, omdat ze niet vaak genoeg van je horen? Geloof me je bent niet de enige. Ik heb inmiddels tientallen ondernemers geholpen met hun social media marketing, en de grootste struggle van elke ondernemer is: “Ik weet niet wat ik moet posten”.

Je bent wel eens fanatiek begonnen aan een content planning,
maar dat hield je maar hooguit een paar weken vol

Wil jij leren hoe je in 5 stappen honderden content ideeën kunt bedenken die helemaal aansluiten bij jouw bedrijf?

Direct aanmelden voor de Content Ideeën Formule

Socially Sanne Raaimakers - Pinterest marketing specialist

Consistent content posten is soms lastig!

Toen ik net begon met ondernemen vond ik het ook super lastig om telkens iets vernieuwends te posten. Maar eigenlijk had ik ideeën genoeg, dus daar lag het niet altijd aan. Ik had gewoon te weinig overzicht van die grote brij aan ideeën.
Voordat ik er erg in had was er weer een week voorbij en had ik nog niks gepost. Snel even hap snap een post uit mijn mouw schudden dan maar en weer verder met de waan van de dag. En dat week in, week uit.

Wat gebeurde er dus?
Ik deelde veel van hetzelfde. Of juist veel te weinig!

Dat kon anders, dus ik ben gaan spelen met verschillende strategie en tactieken, maar niets paste echt bij mij.

Totdat ik  de 5 stappen methode had bedacht die ik nu nog steeds gebruik, en ook leer aan andere ondernemers tijdens trainingen.

Direct beginnen

Je krijgt direct toegang tot de cursus, dus je kunt meteen starten

Afgesloten leeromgeving

De training volg je in een afgesloten leeromgeving met je eigen unieke wachtwoord

Veel tijdwinst

Bespaar enorm veel tijd door het toepassen van de 5 stappen Methode

Mobile friendly

Online training is optimaal te volgen op zowel desktop als mobiel

Eindelijk een methode die je wél vol houdt

Nu heb ik voor maandenlang content ideeën op de plank liggen. Ik hoef dus niet meer steeds lang na te denken waar ik over ga posten. Alle ideeën staan al uitgestippeld, dus ik kan meteen over tot het schrijf gedeelte. En dat scheelt me elke week weer uren aan werk!

De 5 Stappen Methode die je leert in de Content Ideeën Formule is dezelfde methode die ik hanteer bij klanten in mijn uitgebreidere trainingen. Maar ik begrijp dat het niet voor iedereen mogelijk is om in een uitgebreid traject te stappen.

Toch wil ik je wel kunnen helpen met die eeuwige content frustraties.

Daarom heb ik mijn methode omgezet in deze online cursus. Zo kun je toch aan de slag met dezelfde werkwijze waar je direct de vruchten van gaat plukken.

In de Content Ideeën Formule leer je in 5 stappen hoe je binnen 2 uur een berg content ideeën kunt bedenken en uitstippelen in een planning die past bij jouw onderneming én jouw agenda

Wat is een Content Planning?

Een contentplanning  is een overzicht waarin je al je content in kaart brengt. Welke content plaats je wanneer op welke kanalen? Wat ga je delen? Wat is echt toegevoegde waarde voor jouw volgers, jouw klanten? En hoe zorg je er voor dat je consistent waardevolle content blíjft delen op Instagram, Faceboook, je blog, podcast, mailing of welke kanalen je ook in zet? Voor een effectieve content strategie is het belangrijk hier goed het overzicht in te houden.
Daar heb je een content planning voor nodig.

Een content planning of een content kalender, hoe je het wilt noemen, helpt je het overzicht te houden, waardoor je precies weet wanneer je over welke onderwerpen gaat posten. Zo kan jouw content er voor zorgen dat je onderneming groeit. En al die kostbare uurtjes die je nu verspilt omdat je geen duidelijk plan hebt, kun je inzetten voor de zaken die er écht toe doen.
Hoeveel tijd ga jij hiermee besparen? Waarschijnlijk heel wat uren, structureel, elke week.

Al zou je hier slechts 1 uur mee besparen, dan heb je deze training al terugverdiend ?

Review 1 Content Planning School - Socially Sanne

Waarom is een Content Planning belangrijk?

Jouw website is meer dan alleen een pagina waar je hebt staan wie je bent en wat je aanbiedt. Althans, dat is wat ik je adviseer. Geen half onderhouden plek op het web, maar een aansprekende en relevante website met bijvoorbeeld een blog waarin zoveel waarde geeft aan je bezoekers zodat je ze echt aan je merk kunt verbinden. En jouw content planning geeft je houvast naar het uiteindelijke doel: waardevolle bezoekers naar jouw website trekken. Met een goede content planning heb je geen stress meer over waar je over moet schrijven waardoor je jouw business kunt laten groeien zonder hier elke week overbodige uren aan tijd aan te verspillen. Je hebt je content ideeën al bedacht en uitgestippeld staan, dus je kunt direct aan de slag met het maken van die waardevolle content waarmee je je bedrijf laat groeien.

Doordat je dankzij deze methode tijd over gaat houden, kun je je eindelijk richten op het creëeren van content waardoor je beter gevonden wordt online. Je houdt bijvoorbeeld tijd over om vaker te bloggen. En jouw blog zorgt voor een langdurig relevante databank met kennis, waarmee jij de expertstatus kunt claimen binnen jouw branche.
Win win!

Je hebt overzicht nodig én een grote stapel ideeën om voor langere tijd uit te kunnen putten. Het is bijna niet mogelijk om succes te hebben met je content marketing, zonder een goede contentplanning.
In de Content Ideeën Formule laat ik je stap voor stap zien hoe jij dit zelf voor elkaar krijgt. Zo vaak en wanneer je wilt, want je houdt altijd toegang.

Een greep uit de vragen die je jezelf moet stellen voor je begint aan je content planning zijn:

 

– Welk doel wil ik bereiken met deze content?

– Voor wie maak ik deze content?

– Hoe kan ik deze content het beste overbrengen?

– Wanneer kan ik deze content het beste publiceren?

Zo zijn er nog een aantal vragen om goed bij stil te staan. Hier gaan we uitvoerig op in in de Content Ideeën Formule.

Zo ga je van ‘even gauw een postje schrijven‘ naar consistent waardevolle content creëren waarmee je volgers om kunt toveren in happy customers.

Ben je klaar met het aanmodderen met je content?

Wil jij:

✅   Content delen die ook echt past bij jouw bedrijf en waar je volgers op zitten te wachten?

✅   Nooit meer twijfelen waar je over moet posten?

✅   Uren tijd besparen doordat je precies weet waarover je gaat schrijven?

✅   Consistent waardevolle content delen met je volgers en klanten?

id = "NO">

En ben je helemaal klaar met:

X   Kostbare tijd verspillen door te lang bezig te zijn met je social media berichten

X   Het gebrek aan inspiratie zodat je niet weet wat je telkens weer moet delen

X   Juist een overvol hoofd omdat je teveel ideeëen hebt maar geen structuur

X   Frustraties omdat je concurrenten wél waardevolle berichten weten te delen en er met jouw potentiële klanten vandoor gaan?

Dan is de Content Ideeën Formule voor jou

id = "NO">
Review 4 Content Planning School - Socially Sanne
Review 3 Content Planning School - Socially Sanne

Mijn verhaal

In 2010 behaalde ik mijn HBO diploma Communicatie, en had ik al snel mijn eerste baan op de marketing afdeling bij een bekende reisorganisatie. Het was aan mij om de toen nog net startende social media kanalen op te bouwen, en hierbij ook de overige kantoren door heel Europa in te ondersteunen.
Ik vond het prachtig en heb social media en content marketing sindsdien nooit meer los gelaten.

Fastforward 9 jaar later.
Ik zegde mijn baan op bij inmiddels mijn tweede werkgever, om voor mijzelf te beginnen om zo andere onderneemsters te helpen met hun social media marketing.
Maar, en dit klinkt jou misschien ook bekend in de oren, al snel kwam ik er achter dat het nog best wel aanpoten was om én het werk voor klanten te doen, acquisitie te plegen, alle andere randzaken die komen kijken bij het ondernemerschap, én consistent waardevolle content te delen!

Al snel vielen er gaten tussen mijn social posts, (en vooral mijn blogs). Soms zat er wel een week tussen de ene en de andere Instagram update en was er nog maar weinig over van mijn goede voornemens voor het regelmatig posten.

Damn, viel dat even tegen.

Socially Sanne - Pinterest, Instagram en Content Marketing - buiten kijken

Ik ging op zoek naar een oplossing, en testte veel verschillende tools en methodes. Dan was ik weer even gemotiveerd, probeerde voor wekenlang content te schrijven en direct in te plannen. Ik hield verschillende losse documenten bij met allerlei checklists en lijstjes.
Klinkt super effectief, maar eigenlijk was het vooral super vermoeiend. En tijdrovend. Dus liet ik het na een tijdje toch weer verslonzen.

Tot ik het echt beu was, en een blijvende oplossing wilde. Een manier waarop ik voor maandenlang ideeën op de plank had liggen, die ik meteen in een planning kon zetten. Zo was er geen enkele reden meer om goed door te pakken.

Eindelijk had ik het gevonden.
Deze manier heb ik als 5 simpele stappen in een online cursus gegoten, de Content Ideeën Formule, zodat ook jij hier zelf mee aan de slag kunt. Dit noem ik de ‘5 Stappen Methode’.

Is mijn hele content planning nu 100% tip top?
Dat zou ik niet willen zeggen. Soms wordt er bij mij ook wel eens roet in het eten gegooid (denk aan onverwacht zieke kinderen thuis, de hele Corona situatie, nieuw aanbod wat een plekje moet vinden in de planning, en soms ook wel eens gewoon geen zin #guilty).

Maar het is zo fijn om te weten dat je altijd zo terug kunt pakken op een planning die al ver vooruit is uitgestippeld. Zo kost het nog nauwelijks moeite om weer verder te gaan met het delen van waardevolle content waar je volgers en klanten door geinspireerd raken, en je goed zichtbaar blijft online. En zo weet je dat je altijd op een goede methode terug kunt vallen.

Ja, ik ben er klaar voor!

Veelgestelde vragen
Is deze cursus volledig online?

Ja, je volgt deze training volledig online. Je krijgt na aanmelden direct toegang tot de besloten online leeromgeving. Hier kun je met je eigen wachtwoord inloggen en je eigen voortgang bijhouden.

Wanneer begint de training?

Zodra je je hier hebt aangemeld via de webshop, krijg je direct toegang. Je wordt meteen toegevoegd aan de training en krijgt een linkje naar jouw persoonlijke afgeschermde online leeromgeving. Het is niet erg als je pas later met de training aan de slag kunt, je kunt deze volledig in jouw eigen tempo volgen en je houdt altijd toegang.

Ik houd niet van content inplannen, ik post liever spontaan. Past het dan wel bij mij?

De hele training staat in het teken van vernieuwende content ideeën bedenken, een content planning maken en de ideeën vervolgens uitstippelen. Dit doen we zodat je een goed overzicht krijgt van wat je wilt gaan delen en al gedeeld hebt met je publiek via je social emdia kanalen en bijvoorbeeld je blog of podcast. In de training gaan we niet zozeer in op het schrijven en inplannen van de content, maar het belangrijke gedeelte dat daarvoor plaatsvindt. Dus ook als je nooit content in plant is deze training heel geschikt voor je.

Voor een goede content strategie is consistentie en afwisseling in je boodschappen erg belangrijk. De training kan dus alsnog heel waardevol voor je zijn door wel een grote stapel content ideeën en een content overzicht te maken waarin je voldoende ruimte overhoudt voor spontane berichten.

Leer je ook hoe je goede blogs of social media berichten schrijft?

In deze cursus ligt de focus op vernieuwende content ideeën bedenken, een content planning maken en onderwerpen uitstippelen. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je er voor zorgt dat je content bedenkt waar je volgers ook echt op zitten te wachten.
We gaan niet in op het schrijven van de posts of creëren van de content. Er zitten wel enkele tips doorheen verweven, maar de focus ligt echt op het bedenken van zoveel mogelijk content ideeën in korte tijd, en deze vervolgens uitstippelen in een planning. Met die planning kun je vervolgens zelf aan de slag om de posts te schrijven en ben je er zeker van dat je vernieuwende content deelt met je volgers.

Hoe lang houd ik toegang tot de training?

Je houdt voor altijd toegang tot de training, zolang de training bestaat. Als je bijvoorbeeld aan je content planning werkt in blokken van 3 maanden, dan kun je blijvend terug pakken op de lesstof. Ik wil dat deze training jou echt vooruit kan helpen, zo lang als jij het nodig hebt.

Hoeveel tijd ben ik kwijt met de training?

De training is zo concreet mogelijk gemaakt zodat je niet onnodig veel tijd kwijt bent aan het volgen van de videolessen, en juist heel gericht aan de slag gaat met de onderwerpen door middel van korte video’s. Met deze training kun je in 2 tot 4 uur een grote stapel content ideeën bedenken.

Je hoeft ook niet alle 5 de stappen uit de methode achter elkaar toe te passen. Begin bijvoorbeeld klein, en breid uit wanneer je er klaar voor bent.

Ik zou je liever uitnodigen je af te vragen hoeveel tijd je jezelf bespaart door het volgen van de training. Als je nu regelmatig twijfelt waar je over moet posten, dan gaat deze training je hoe dan ook tijd opleveren.

Hoe kan ik betalen?

Je kunt gebruik maken van de betaalmethoden iDEAL, PayPal, Creditcard en Bancontact. Na betaling ontvang je direct een link in je mailbox waarmee je toegang hebt tot de online leeromgeving, en kun je direct beginnen met de cursus.

Wat is de Content Planning School?

Toen ik deze training lanceerder heette deze eerst de Content Planning School. Maar heel eerlijk gezegd had ik daar achteraf spijt van. Die titel beschreef niet goed de inhoud van de training. De focus ligt namelijk niet op het plannen van content (wat de titel deed suggereren), maar op het bedenken van content ideeën. Vandaar de nieuwe keuze voor de Content Ideeën Formule.

Mocht je ergens nog per ongeluk de oude naam voorbij zien komen, weet dan dat de Content Ideeën Formule wordt bedoeld. Voel je vrij om mij hier op te wijzen! Stuur gerust een mailtje naar hello@sociallysanne.nl

direct toegang ➩