Gratis Pinterest Cursus Socially Sanne

In 2018 stond ik voor een ravijn, ging ik springen of draaide ik me om…

deze beslissing veranderde mijn leven voorgoed

Ik ben Sanne Raaimakers en het is mijn missie om dienstverleensters te helpen om 24/7 hun lievelingsklanten te bereiken zonder elke dag online te hoeven zijn op social media.

Over werk heb ik nooit te klagen gehad. Ik had een goede baan en haalde hier volop uitdaging uit.
Privé ging het ook goed, ik was getrouwd met mijn jeugdliefde en samen hadden we een heerlijk leven.
So far so good.
Maar 8 jaar later veranderde er een hoop.

Inmiddels hadden mijn man Rick en ik 3 jonge kinderen (Liz, Stef en Max), maar ik voelde me niet gelukkig.
Vier dagen in de week kwam ik ’s avonds pas laat thuis van kantoor. Iedereen had al gegeten als ik binnenstapte, en de kinderen gingen een kwartier later al naar bed. Ik zag mijn kinderen amper op werkdagen.

Op de dagen dat ik niet naar kantoor hoefde, zat mijn hoofd vaak nog steeds bij het werk. Ik was er nooit helemaal bij.

Daardoor voelde ik me enorm schuldig tegenover mijn gezin, terwijl ik continue dat sluimerende gevoel had dat ik altijd een paar passen achter liep op mijn collega’s.

Hoe kan het dat ik het zo ver heb laten komen?

Een ding was zeker, hoe leuk en uitdagend ik mijn baan ook vond, dit ging ik niet volhouden. Ik was een tikkende tijdbom die elk moment kon ontploffen, en ik wilde alles op alles zetten om dat te voorkomen.

Het voelde alsof ik voor de afgrond van een ravijn stond, en ik moest kiezen: omdraaien en doorbikkelen, of springen en kijken wat het leven voor me in petto had.

Ik koos er voor om te springen

Die ene sprong veranderde alles

Oktober 2018 diende ik (met veel tranen maar ook 20 kilo lichter van opluchting) mijn ontslag in, om vanaf 1 januari 2019 met een volledig schone lei te beginnen en te starten met mijn eigen bedrijf.

We konden de naschoolse opvang van Liz en Stef opzeggen, zodat ze elke middag lekker thuis kunnen zijn. Tegenwoordig sta ik elke dag op het schoolplein om ze weg te brengen én op te halen (iets wat voorheen echt geen optie was). Ik en kan zelfs helpen met luizenpluizen 😉

Wat een luxe!

3 mindset shifts voor oneindige content inspiratie blog afbeelding 3 Socially Sanne
Goed, baan opgezegd, bedrijf ingeschreven bij de KvK. Laat die klanten maar komen! Appeltje eitje. Ik was tenslotte al 9 jaar online marketeer, dus ik ging dat wel even fixen.

Maar dat verliep toch niet helemaal zoals gehoopt.

Hoe kon dat nou?
Ik had een website live staan waar ik maandenlang aan had gesleuteld.
Ik postte meerdere keren per week op Facebook en Instagram.
Ik had zelfs een mailing programma aangeschaft!

Een onderneming starten maakt je nog geen ondernemer

Waar was ik eigenlijk mee bezig?

Lange tijd heb ik ook maar wat aan geklungeld. Ook al had ik al ruim 9 jaar als online marketeer, het is toch heel wat anders als je ineens die skills in gaat zetten voor het opbouwen van je eigen onderneming en je niet per se een ondernemer pur sang bent. Dat is ook weer een vak apart.

En dat merkte ik al snel. Want nu had ik, in tegenstelling tot de campagnes die ik voorheen deed, geen grote zakken advertentiebudget en een team aan collega’s aan mijn zij om samen stappen te zetten.

In plaats daarvan zat ik in mijn eentje achter de laptop aan de keukentafel met standaard te weinig uren in de dag. Misschien net als jij?

En hoewel ik wel wist hoe de kanalen werkten en hoe je marketing voert, speelde vooral ook mijn brein een spelletje met me. Ik heb mezelf lange tijd klein gehouden.
• Want wie ben ik nou om jou iets te gaan leren over Pinterest?
• Er zijn al zoveel content marketing trainers, wat heb ik nog in te brengen?
• Ik woon niet in een hippe stad
• Ik heb geen 10.000 volgers op Instagram
• En je vindt mij eigenlijk ook nooit spontaan op een tropische bestemmingen met een cocktail op het strand (heb sowieso een hekel aan zand tussen m’n tenen)

Ik ben maar een normaal meisje uit een klein dorp met 3 kinderen.
Huisje boompje beestje. Geen poespas.

Socially Sanne - Pinterest, Instagram en Content Marketing - buiten kijken

Maar ik had wel een voordeel ten opzichte van veel van mijn concurrenten, ik kende namelijk heel goed het belang van lang houdbare content. Waar zij zich veelal focussen op vluchtige social media berichten en lekker snel groeien op Instagranm, weet ik dat het veel slimmer is om te richten op steady groei en content die blijvend is. Maar dat verzorgde ik tot toen vooral voor klanten, en nog niet voldoende voor mijn eigen bedrijf.

Toen ik eindelijk inzag welke kansen ik liet liggen ging ik direct aan het werk. Ik verdiepte me in hoe je content marketing toepast als zelfstandig ondernemer. Dat is heel wat anders dan wat ik gewend was loondienst.

Toen ik dit steeds beter onder de knie kreeg, waren er steeds meer volgers die mijn diensten kochten en hun enthousiasme deelden met andere ondernemers! En dat is precies wat ook mijn doel is voor jou. Jij bent niet gaan ondernemen om uren te verspillen aan je content, om uiteindelijk nog geen resultaat te zien.

Jij wil anderen helpen. Maar daarvoor is het wel belangrijk dat je gevonden kunt worden online.

Ondernemen hoeft niet zwaar en ingewikkeld te zijn, het kan ook vanuit rust, als je in je content maar dicht bij jezelf blijft

Mijn onderneming is enorm veranderd

Ik kan nu oprecht zeggen dat ik werk vanuit enthousiasme en liefde voor mijn vak en mijn bedrijf. Elke dag probeer ik zo bij te sturen dat ik de manier van ondernemen luchtig en fun houd.

Ik houd niet van ingewikkelde strategieën en in alle eerlijkheid is het ook niet mijn doel om de tegenwoordig zo bekende ‘6-figure-months’ te draaien.

Mijn doel is altijd om fijne klanten aan te trekken die ook houden van die manier van werken. Vanuit rust en juist eerder minimalistisch dan alles uit de kast trekken voor je content. En dat betekent niet dat ik achterover leun en een gouden inkomen visualiseer.
Maar het betekent dat ik heel gericht kijk naar wat écht bijdraagt aan mijn groei, en me niet druk maak om overbodige randzaken.

Nu kan ik om 14.00 uur de computer uitschakelen om naar het schoolplein te gaan en er echt te zijn voor mijn kinderen, terwijl ik weet dat mijn bedrijf gewoon lekker doorloopt, zonder dat ik hier telkens bij aanwezig hoef te zijn.

Simpel, fun en praktisch, dat zijn mijn kernwoorden.

Dat is dan ook waar mijn hart een sprongetje maakt. Ik help andere ambitieuze onderneemsters aan een contentstrategie voor Pinterest  waarmee je de leukste klanten aantrekt.

Zonder uren te moeten ploeteren op teksten, maar met een simpele strategie die er voor zorgt dat jij weer rust ervaart.

Zo houd je niet alleen tijd over om je bedrijf verder te laten groeien, maar ook voor je privéleven. Ook als jij met je kinderen speelt of in een hangmat op het strand een boek leest, omdat jouw bedrijf altijd gevonden wordt dankzij duurzame content.

Wat je over mij moet weten

● Met 12 jaar werkervaring op zak als online marketing specialist, zie ik vaak snel waar jij nog kansen laat liggen, zodat je gericht aan de slag kunt.

● Hoewel ik het soms heerlijk vind om achterover te leunen, ben ik het gros van de tijd een aanpakker. Ik werk dan ook het liefste met ondernemers met een zelfde DNA.

● Mijn Human Design type is Generator 4/6, dat houdt onder andere in dat ik oneindige energie heb en heel enthousiast word zodra ik iets leuk vind. Laat dat nou net mijn eigen werk zijn, dus profiteer ervan zou ik zeggen!

● Naast dat ik dit soort dingen mega interessant vind om uit te pluizen, ben ik verder ook redelijk spiritueel aangelegd. Ik ben telkens weer onder de indruk van dubbele cijfers en manifesteer er op los.

● Hoewel ik mezelf vooral trainer noem, verschuif ik tijdens het werken met klanten regelmatig van positie van trainer naar coach en naar stok achter de deur. Houd dus rekening met soms wat confronterende vragen, maar alles met als doel jou uit die ‘oh-zo-veilige’ comfort zone te duwen. Maar verder ben ik heel lief hoor…

● Ik ben 37 jaar, en woon met mijn jeugdliefde en 3 kinderen samen in mijn geboortedorp Liempde, precies tussen Den Bosch en Eindhoven in.

● Ik heb een grote liefde voor Pinterest, en vooral het zakelijk inzetten ervan. In 2021 werd ik zelfs uitgenodigd voor een interview in een bekende Amerikaanse Pinterest podcast.

● Ik heb inmiddels honderden ondernemers mogen helpen met hun content strategie en social media aanpak. Dit is ook precies waar mijn hartje sneller van gaat kloppen.

● Op Instagram inspireer ik ruim 3000 volgers met mijn content over content marketing en Pinterest, altijd leuk om daar met je te connecten

 

hoe maak je mooie foto's met je telefoon

Even wat luchtigers, een paar feitjes over mij:

Favoriete outfit

Grote kans dat je mij regelmatig treft in een yoga legging van Urban Goddess en mijn pantoffels. Dit is echt by far mijn favoriete outfit, en ideaal in een home-office! Net topje er op en niemand die het ziet tijdens Zoom calls…

Online marketing zonder poespas

Dit is mijn motto. Er wordt me vaak gezegd dat ik al die lastige termen zo makkelijk kan uitleggen en behapbaar kan maken. Ik buig dat vakjargon waar ik 9 jaar lang in ondergedompeld ben, om in begrijpbare taal. Dus ook als je helemaal niet bekend bent in de wereld van marketing, kan ik je wegwijs maken en neem ik je bij de hand

Je mag mij wakker maken voor...

Beter maak je me helemaal niet wakker. Met 3 kinderen heb ik al genoeg slapeloze nachten dus maak het niet erger dan dat het al is haha!

Maar goed als het dan echt moet, dan voor vakantie, daar ben ik altijd wel voor te porren.
Oh en voor pannenkoeken! Oeh ik houd echt van pannenkoeken. Al zolang ik me kan herinneren. Ik eet al heel mijn leven bijna wekelijks wel een pannenkoek

Ik word gelukkig van...

Wandelen in het bos, boeken luisteren, oude meubels opknappen, gitaar spelen (ben een beginner) en rondreizen door Zweden. Mijn favoriete vakantieland. Ook heb ik een huis vol planten waar ik nogal mee begaan ben (en ja, soms praat ik tegen ze…)

Mijn grootste droomwens...

Ik droom over een houten huisje in Zweden, midden in de bossen aan het water. Niemand om ons heen, behalve de hertjes, elanden en vogels. Ik zie mezelf al helemaal zitten op de veranda aan de koffie, uitkijkend over het meer, dus ben actief aan het manifesteren