Over mij - Socially Sanne (Raaimakers) - Content coach met focus op Pinterest

Over mij

 

Ondernemen hoeft niet moeilijk en ingewikkeld te zijn, het kan ook vanuit rust, als je maar doelen stelt die bij je passen, en hier de juiste kanalen voor in zet.

Maar waarschijnlijk wéét je dat ook. Daar gaat het ook niet om, het gaat er om dat je hier ook echt mee aan de slag gaat.

Lange tijd heb ik ook maar wat aangeklungeld. Ook al had ik al ruim 9 jaar werkervaring in online marketing, het is toch heel wat anders als je ineens die skills in gaat zetten voor het opbouwen van je eigen onderneming. Ineens had ik geen grote zakken advertentiebudget en een team aan collega’s aan mijn zij om samen stappen te zetten. Maar in je eentje achter de laptop aan de keukentafel met standaard te weinig uren in de dag.

En hoewel ik wel wist hoe de kanalen werkten en hoe je marketing kunt voeren, speelde vooral ook mijn brein een spelletje met me. Ik heb me zelf lange tijd klein gehouden. Wie ben ik om jou iets te gaan leren over Pinterest. Er zijn al zoveel content marketing trainers, wat heb ik nog in te brengen. Ik woon niet in een hippe stad, ik heb geen 10.000 volgers op Instagram, en je vindt mij eigenlijk ook nooit spontaan op een tropische bestemmingen met een cocktail op het strand.

Ik ben maar een normaal meisje uit een klein dorp met 3 kinderen.
Huisje boompje beestje. Geen poespas.

Maar wat als je toch gezien wilt worden? Want zonder bereik wordt het verrekte lastig om nieuwe klanten aan je te verbinden, dus zal je ergens iets moeten veranderen.

Die verandering begon bij mij langzaam toen ik eindelijk eens mijn gezicht durfde te laten zien op Instagram. Maandenlang had ik me verscholen achter nietszeggende foto’s die niet eens door mij genomen waren, en random quotes.

Ik begon me te verdiepen in personal branding, en beetje bij beetje werd die drempel steeds lager om een foto’s, en zelfs eens een videootje van mezelf te plaatsen. Sterker nog, ik begon het echt leuk te vinden!

Nu gaat er geen dag voorbij dat je mij niet even voorbij ziet komen op Instagram Stories, en dit is voor mij echt de nummer 1 plek om in verbinding te komen met jouw fijnste klanten.

Socially Sanne - Pinterest, Instagram en Content Marketing - buiten kijken

En ik ben er van overtuigd dat dit ook voor jou is weggelegd. Als jij jouw gedachten kunt shiften van ‘Spannend spannend’, naar ‘Ik geef het een kans’, dan gaat er zo’n wereld voor je open! Niet alleen kun je meer mensen bereiken doordat je naar buiten treedt als de persoon achter jouw bedrijf, maar het zit het ‘m vooral in het stuk zelfvertrouwen.

Doordat jij meer gelooft in jezelf en je eigen kunnen, wíl je ook de kanalen inzetten die je hierbij gaan helpen om dat bereik alleen maar groter en groter te maken.

Als je jouw potentieel durft te omarmen wordt het veel makkelijker om aan jouw droombedrijf te kunnen werken. En wat die droom inhoudt, is voor niemand hetzelfde. Voor mij betekent een droombedrijf volledig in lijn zijn met de initiële intentie waarmee ik mijn bedrijf begon. Van 32 uur werken en 1,5 uur per dag reizen, nooit een voldaan gevoel, altijd een hoofd vol stress, vaak ziek en continue het sluimerende gevoel dat ik mijn leven niet op de rit had. Ik was nooit echt tevreden over hoe ik mijn werk deed, maar ook nooit tevreden over mijn rol als moeder.

Inmiddels hadden mijn man Rick en ik 3 jonge kinderen (Liz, Stef en Max), en ik was er bijna nooit. 4 dagen in de week kwam ik ’s avonds pas laat thuis. Iedereen had al gegeten als ik binnenstapte, en de kinderen gingen een kwartier later al naar bed.

Op de 3 dagen dat ik niet naar kantoor hoefde, zat mijn hoofd vaak nog steeds bij het werk. Ik was er nooit helemaal bij.

Daardoor voelde ik me enorm schuldig tegenover mijn gezin, terwijl ik continue dat sluimerende gevoel had dat ik altijd een paar passen achterliep op mijn collega’s.

 

Een ding was zeker, hoe leuk en uitdagend ik mijn baan ook vond, dit ging ik niet volhouden. Ik voelde me een tikkende tijdbom die elk moment kon barsten, en ik wilde alles op alles zetten om dat te voorkomen.

Long story short, oktober 2018 diende ik (met veel tranen maar ook 20 kilo lichter van opluchting) mijn ontslag in, om vanaf 1 januari 2019 met een volledig schone lei te beginnen.

We konden de naschoolse opvang van Liz en Stef opzeggen, ik sta tegenwoordig elke dag op het schoolplein om ze weg te brengen én op te halen (iets wat voorheen echt geen optie was). Ik en kan zelfs helpen met luizenpluizen 😉

3 mindset shifts voor oneindige content inspiratie blog afbeelding 3 Socially Sanne

Ik kan nu oprecht zeggen dat ik werk vanuit enthousiasme en liefde voor mijn vak en mijn bedrijf. Elke dag probeer ik zo bij te sturen dat ik de manier van onderneming luchtig en fun kan houden. Ik houd niet van ingewikkelde strategieën en in alle eerlijkheid is het ook niet mijn doel om de tegenwoordig zo bekende ‘6-figure-months’ te draaien. Mijn doel is altijd om fijne klanten aan te trekken die ook houden van die manier van werken. Vanuit rust en juist eerder minimalistisch dan alles uit de kast trekken.

Ik zeg niet dat dat niet goed is, maar alleen dat dat niet bij mij past. Nu kan ik om 14 uur de computer uitschakelen om naar het schoolplein te gaan en er echt te zijn voor mijn kinderen, terwijl ik weet dat mijn bedrijf gewoon lekker doorloopt, zonder dat ik hier telkens bij aanwezig hoef te zijn. Simpel, fun en praktisch, dat zijn mijn kernwoorden.

Dat is dan ook waar mijn hart een sprongetje maakt, omdat ik andere ambitieuze vrouwelijke onderneemsters wil helpen hoe zij content marketing op Instagram en Pinterest in kunnen zetten om met simpele strategieën en systemen je bedrijf te kunnen laten groeien. Ook als jij met je kinderen speelt of in een hangmat op het strand een boek leest.

Socially Sanne - Pinterest, Instagram en Content Marketing - Sanne Raaimakers Profielfoto

Wil jij ook aan de slag met je content marketing of Pinterest marketing, kijk dan bij mijn aanbod voor de verschillende mogelijkheden.

Je kunt bij mij terecht voor persoonlijke begeleiding waarin we 12 weken lang volledig in jouw kanalen duiken en tot een strategie komen die past bij jouw bedrijf en jouw manier van ondernemen. Ook kun je begeleide trainingen volgen, of als je liever zelf aan de slag gaat dan zijn de DIY online trainingen meer voor jou.

 

Weet je niet zo goed wat het beste bij jou past, neem dan zeker even contact met me op, dan denk ik met je mee.

Liefs Sanne

Favoriete outfit

Grote kans dat je mij regelmatig treft in yoga legging en pantoffels. Dit is echt by far mijn favoriete outfit, en ideaal in een home-office! Net topje er op en niemand die het ziet tijdens Zoom calls

Social media zonder poespas

Dit is mijn motto. Er wordt me vaak gezegd dat ik al die lastige termen zo makkelijk kan uitleggen en behapbaar kan maken. Ik buig dat vakjargon waar ik 9 jaar lang in ondergedompeld ben, om in begrijpbare taal. Dus ook als je helemaal niet bekend bent in de wereld van marketing, kan ik je wegwijs maken en neem ik je bij de hand

Geordende Chaos

Bij mij thuis is het een geordende maar gezellige chaos met mijn jeugdliefde, onze 3 kindjes en kip

Je mag mij wakker maken voor...

Pannenkoeken! Oeh ik houd echt van pannenkoeken. Al zolang ik me kan herinneren. Ik eet al heel mijn leven bijna wekelijks wel een pannenkoek

Ik word gelukkig van...

Wandelen in het bos, boeken luisteren en rondreizen door Zweden. Mijn favoriete vakantieland. Ook heb ik een huis vol planten waar ik nogal mee begaan ben (en ja, soms praat ik tegen ze…)

Mijn grootste droomwens...

Ik droom over een houten huisje midden in de bossen aan het water. Niemand om ons heen, behalve de hertjes en vogels. Ik zie mezelf al helemaal zitten op de veranda aan de koffie, uitkijkend over het meer, dus ben actief aan het manifesteren