Socially Sanne - social media marketing blog met tips, trends, artikelen en video's over Instagram, Pinterest, social media, content marketing en online marketing

Zakelijk Bloggen Cursus

Zakelijk Bloggen Cursus

Heb je het gevoel dat je vastzit op pagina 50 van Google, hoeveel uur je ook aan je blog besteedt?

Of misschien is bloggen überhaupt nog één van de vele dingen op je to do lijst waar je maar niet aan toekomt.

Je bent niet alleen. De online wereld verandert voortdurend en het kan moeilijk zijn om de laatste trends bij te houden.

Maar er is één trend die zal nog lang blijven bestaan en je niet kunt negeren: zakelijk bloggen.

In deze cursus leer je stap voor stap hoe je een zakelijk blog opzet, sterke artikelen schrijft en zorgt dat je op de eerste pagina in Google terecht komt.

Zakelijk Bloggen Cursus

Waarom bloggen?

Als eigenaar van je onderneming heb je waarschijnlijk continue het gevoel vast te zitten in het oneindige hamsterwiel om meer websitebezoekers te krijgen.

Je ‘moet’ ook zoveel

– Zichtbaar zijn op social media

– Elke dag stories plaatsen

– Dansjes doen op TikTok (wie heeft dat ooit bedacht?)

– En zo nog tig dingen…

Maar weet je, dat alles heeft alleen zin als je elke dag uren over hebt om dat vol te doen, én om het lange tijd houden.

Maar die tijd heb je niet. Er zijn wel belangrijkere zaken om je druk over te maken.

Je klanten willen geholpen worden, er ligt al maanden een idee op de plank waar je maar geen tijd voor vrij maakt en oh ja, dan moet je zelf ook nog gevonden worden online.

Dus waar kies je voor? Toch weer even snel een social media post online gooien?

Best jammer dat die post na een paar uur al niet meer zichtbaar is in de tijdlijn, heb je daar al die moeite voor gedaan?

Socially Sanne Raaimakers Pinterest en content Marketing 400x400-33

Wat als je het nou eens helemaal anders kon doen?

 

Dat je langer profijt hebt van de content die je deelt online?

Goed nieuws: dat kan. En het is niet eens zo moeilijk! Je hoeft er niet voor te dansen. Sterker nog, je hoeft niet eens met je gezicht voor de camera te verschijnen!

 

Ik heb het natuurlijk over bloggen.

 

Wat kan zakelijk bloggen jouw bedrijf opleveren:

 

Meer bezoekers op je website, zodat jouw aanbod vaker onder de aandacht komt

Je wordt gezien als autoriteit in je branche, waardoor potentiele klanten meer vertrouwen in jouw bedrijf krijgen

Jarenlang kan jouw content gevonden worden, hierdoor hoef je niet elke dag te ploeteren  op nieuwe social posts

Krijg meer websiteverkeer met de cursus Zakelijk Bloggen

 

Heb je moeite om meer bezoekers naar je website te krijgen? Ben je het zat om het gevoel te hebben dat je online onzichtbaar bent?

De online cursus Zakelijk Bloggen gaat je helpen! Je leert hoe je content maakt die meer lezers en zoekmachines aantrekt, waardoor je een autoriteit in je vakgebied wordt.

Wat leer je in de
Zakelijk Bloggen cursus?

In deze cursus leer je hoe je blogs schrijft waarmee je impact maakt bij je doelgroep zodat je makkelijker klanten aantrekt zonder elke dag online te moeten zijn.

?

Dit zijn de onderwerpen die hierbij o.a. aan bod komen

Waarom bloggen?

Wat is het wat bloggen al zoveel jaar een onmisbare tool maakt voor bedrijven om steeds weer nieuwe klanten te bereiken?

Ondanks dat blogs al jarenlang bestaan, wil dat niet zeggen dat het een oude strategie is die niet meer werkt voor je bedrijf. Sterker nog, met elk blog dat je plaatst werk je juist aan de lange termijn vindbaarheid van je bedrijf.

Dát maakt het zo interessant. Hier duiken we dieper in!

Waar voldoet een zakelijk blog aan?

Er zijn een aantal onderdelen die onmisbaar zijn voor elk blog. In deze module leer je welke onderdelen dit zijn waardoor jouw blog direct een stevige tekst wordt.

Waar over bloggen?

Een probleem waar veel van mijn klanten tegenaan lopen is dat hun content alle kanten op gaat. Er is nauwelijks focus, dus is het voor je volgers ook bijna niet te begrijpen waar je ze mee helpt in je bedrijf.

In deze module leer je mijn methode om in 3 stappen je content te bedenken, volledig afgestemd op jouw bedrijf. Houd je boodschap helder, weet waar je over moet praten en behoud je focus. Hierdoor weet je precies wat je moet delen om je klanten aan te trekken en hun aandacht vast te houden.

Opbouw van een sterk blog

Wist je dat veel blogs niets opleveren omdat de opbouw gewoon niet goed in elkaar zit?

In deze module leer je alle onderdelen voor de opbouw van een sterk blog. Het blog PDF template geeft je houvast, telkens als je een blog schrijft.

Je blog vindbaar maken voor zoekmachines

Het fijne aan bloggen is dat EeEen blogartikel jaren na publiceren nog steeds vindbaar is in de zoekmachines. Maar dan moet je het daar natuurlijk ook wel voor optimaliseren. Deze module staat helemaal in het teken van SEO, oftewel er voor zorgen dat Google jouw blogs bovenaan toont in de zoekresultaten.

Strategisch bloggen

Weg met de losse flodder aanpak, jij gaat voor een gerichte blog startegie. Breng alles wat je geleerd hebt in de cursus samen door een slimme aanpak te hanteren. De 2 PDF checklists helpen je hierbij.

 

Bekijk onderstaande video voor een rondleiding door de cursus.

Voor wie de cursus Zakelijk Bloggen geschikt:

Het is perfect voor jou als:

☆ je je tijd slimmer in wilt zetten dankzij een strategische aanpak

☆ je jouw bedrijf voor de lange termijn op de kaart wilt zetten

☆ je jezelf meer terug wilt kunnen horen in je teksten

☆ jij wilt werken aan je expertstatus binnen jouw niche, een groter bereik en meer naamsbekendheid wilt

☆ je de commitment maakt aan jezelf dat je alles uit de cursus wil halen. Dit is echt een cadeau voor jezelf en jouw bedrijf.

Dit zeggen deelnemers over de cursus Zakelijk Bloggen

De cursus is zeer toegankelijk, ook als je zoals mij zero ervaring hebt met teksten schrijven of andere zaken mbt bloggen. De hoofdstukken vloeien mooi in elkaar over en zijn makkelijk te lezen. Als ik er toch niet uit kom, staat Sanne voor me klaar.

Manon Oving

Beautysalon Monavi

Sanne is zoals ze altijd is duidelijk, concreet en praktisch. Het gaat niet alleen om schrijf je blog is leuk voor je bedrijf. Het gaat over hoe schrijf je. Welke woorden hoe hou je het leesbaar. En vooral hoe komt het bij je lezer. Praktische zaken zoals vindbaar in Google.

Gewoon de hele mik mak wat er compleet bij komt kijken als jij een blog schrijft. Dikke aanrader.

Ilona van Kan

Balance Praktijk Ilona

Is Bloggen uit? Nee hoor. In de cursus zakelijk bloggen van Socially Sanne vind je werkelijk álle praktische info, ins en outs, en tips&tricks bij elkaar op een rijtje. En ze neemt je mee in alle redenen waarom bloggen nog steeds een heel goed idee is.

En wist jij bijvoorbeeld dat het slim is om je website opnieuw te laten crawlen als je een nieuwe blog hebt gepost? Of hoe je een zakelijke blog het handigst indeelt zodat die ook echt gelezen wordt? Dit soort leuke weetjes weet ik na Sanne’s blog-cursus 😍

Margreeth van Dijk

Slow Stitching

De cursus Zakelijk bloggen leert je zoveel meer dan bloggen. Je leert ook veel over SEO, plugins en strategie en dit maakt de cursus compleet. Sanne legt alles superduidelijk uit en je kunt meteen aan de gang. Een aanrader dus!

Marloes Wagener

marloeswagener.nl

Ik vind de cursus echt top! Duidelijke uitleg met praktische voorbeelden zodat je ook een beetje kan kijken hoe je het het beste verwoord (zoals titels) ook de blog template vind ik fijn ik hou ervan als ik een voorbeeld heb en weet wat en hoe ik het moet doen. Ook de SEO-tips zijn heel handig want daar snapte ik niks van en nu word het veel duidelijker.

Veel tips en tricks om mijn blog naar een hoger niveau te tillen. Daar ga ik de komende maanden lekker mee aan de slag. 

Sandra van Pijkeren

Plan je Droomleven

De cursus zakelijk bloggen wordt op een enthousiaste en motiverende manier gebracht. Sanne spreekt rustig en duidelijk en is zo goed te volgen tijdens haar uitleg.

De cursus heeft een logische indeling en brengt overzicht. De video’s worden visueel ondersteunding door rustige slides. Naast video’s zijn er ook teksten om te lezen. Daarnaast concrete opdrachten en tips om direct mee aan de slag te gaan.

Het is mij nu helemaal duidelijk hoe ik zakelijk bloggen als lang termijnstrategie kan inzetten.

Een groot voordeel vind ik dat er handleidingen zijn toegevoegd om direct bij de hand te houden tijdens uitwerkingen. Zo hoeft ik niet steeds de video’s erbij te zoeken en kan ik direct aan de slag. Bijvoorbeeld de handleiding over uitleg om een blog op je WordPress website te krijgen. Die over de opbouw van een krachtige blog. En ook de handleiding voor Analytics om strategisch te bloggen.

 

Kortom een aanrader wanneer je serieus aan de ging wilt gaan met zakelijk bloggen.

Linda Royackers

Slaap je Blij

Ik had nog nooit eerder een blog geschreven en wilde me hier dan ook graag eerst wat meer in verdiepen, want ik wist überhaupt niet waar ik moest beginnen. 

Met deze cursus heb je echt een gedetailleerd stappenplan.
Mooi uitgewerkte documenten die je als overzichtelijke handleiding en checklists kunt gebruiken.

Er is zoveel werk ingestoken en het is dan ook echt een feestje om deze cursus te volgen. Ook heb ik zoveel meer info gekregen dan ik van tevoren had gedacht. 
Niet alleen hoe je een goede blog schrijft, de opbouw, maar ook de SEO en alles wat erbij komt kijken. 

Ik zou de cursus dus zeker aanraden als je wilt leren bloggen. Je krijgt enorm veel waarde en het is de investering dan ook meer dan waard. 

Ik ben in ieder geval enthousiast en helemaal in de flow om lekker aan de slag te gaan met mijn blogs.

Tamara Verdaadsonk

Momento Huidverbetering

Ik ben begonnen met de cursus zakelijk bloggen omdat ik net mijn nieuwe website aan het opzetten was en optimaal gebruik wilde maken van mijn blogs. Voorheen deed ik gewoon maar wat en stond ik helemaal niet stil bij SEO en dat soort zaken.

De cursus van Sanne zit vol tips waardoor ik heel simpel stap voor stap mijn eerste blog al direct heb kunnen verbeteren. Ik moet nog wat puntjes op de í zetten. Maar dat ligt meer aan mijn eigen tijd, dan aan de informatie van die in de cursus staat. Alles van opbouw, inhoud en de juiste zoekwoorden komen voorbij. Ook hele simpele dingen zoals het formaat van je afbeelding, had ik nooit bij stil gestaan, komen ook terug in de cursus.

Dus of je nu net begint of al een blog hebt dat je wil verbeteren. Deze cursus is echt een dikke aanrader!
Sanne van Egmond

Egmotion.nl

Veelgestelde vragen

VEELGESTELDE VRAGEN
Voor wie is deze cursus geschikt?

De cursus is geschikt voor diverse online ondernemers zoals webshopeigenaren, coaches, therapeuten, VA’s, en andere online dienstverleners die willen leren hoe je succesvol zakelijk blogt.

Hoeveel tijd vergt deze cursus van mij?

De cursus bevat zo’n 2,5 uur aan videomateriaal. Dit zijn allemaal korte video’s van tussen de 1 en 17 minuten. Je kunt er dus lekker snel doorheen. Zeker als je de afspeelsnelheid hoger zet.

Maar uiteindelijk gaat het vooral om het doen. En dan is het fijn dat je steeds een video of PDF les er snel even bij kunt pakken om terug te kijken.

Kan ik de kosten opvoeren in mijn boekhouding als studiekosten?
Ja, dat kan. De BTW is voor ondernemers aftrekbaar. Daarnaast kun je het programma als kosten opvoeren in je boekhouding. Dit levert je ook weer belastingvoordeel op aan het einde van het jaar.
Je ontvangt automatisch een BTW factuur bij aankoop.
Hoe lang houd ik toegang?
Na je aanmelding behoud je 1 jaar toegang tot de volledige online training.
Ik heb een andere vraag

Als je nog vragen heb help ik je natuurlijk graag!

Stuur me een mailtje via hello@sociallysanne.nl