Bewaar voor later

Wat doet een Pinterest VA

Wat doet een Pinterest VA?

 

Misschien ben jij net als ik gek op lekker scrollen dor Pinterest.

Inspiratie opdoen, nieuwe dingen leren, I love it. Niet zo gek dus dat ik van Pinterest mijn werk heb gemaakt. En jij kunt dat ook! 😀

Hoe? Door diensten aan te bieden als Pinterest Virtual Assistant.

Maar wat doet een Pinterest VA zoal?

In dit artikel geef ik je een inkijkje van hoe het leven van een Pinterest VA er uit kan zien.

 

 

Wat doet een Pinterest VA

Pinterest VA, manager, expert, specialist? Wat is het verschil?

 

Er zijn nogal wat termen waarmee ondernemers hun Pinterest diensten aanbieden. Denk aan Pinterest VA, Pinterest Manager, Pinterest Expert of Pinterest Specialist. Eigenlijk is er in de basis  geen verschil. Ik denk dat de titel die je jezelf geeft vooral kiest omdat die het beste bij je past. Als ik het in dit artikel heb over een Pinterest VA, dan bedoel ik hiermee ook de andere termen.

 

Wat doet een Pinterest VA zoal?

 

Als Pinterest VA zijnde zorg je er voor dat jouw klanten via hun Pinterest account goed vinddbaar zijn online, en meer verkeer naar hun website krijgen. Het grote verschil hierbij met bijvoorbeeld social media management, is dat Pinterest voor een veel langere tijd voor resultaat zorgt. Op social media plaats je een post, en die is na een paar dagen al niet meer zichtbaar. Op Pinterest blijft je content maanden tot jarenlang vindbaar. Dat zorgt voor een lange termijn focus voor je klant, en dat maakt jou als Pinterest VA direct een onmisbaar onderdeel van hun bedrijf!

 

Waarschijnlijk weet je als gevestigd VA zijnde al wat een van de grote voordelen van het VA-schap is, je kunt namelijk zelf bepalen wat je precies aanbiedt aan je klanten.

Zo werkt dat ook met Pinterest.

Spreekt een bepaalde dienst je minder aan, dan hoef je die ook niet aan te bieden. Zo simpel is het.

Hieronder vind je voorbeelden van wat een Pinterest VA zoal aanbiedt:

 

1. Accountbeheer

  • Creëren en optimaliseren van Pinterest-profielen:
    Ervoor zorgen dat het Pinterest profiel van je klant compleet is met een sterke bio, relevante borden en aantrekkelijke pins.
  • Beheren van borden: Dit helpt om de zichtbaarheid te vergroten en de juiste doelgroep aan te trekken.

 

2. Contentcreatie

  • Ontwerpen van pin-afbeeldingen: Visueel aantrekkelijke afbeeldingen maken die opvallen in de feed en gebruikers aantrekken. Dit kun je bijvoorbeeld doen met Canva of Photoshop. Net waar jij prettig mee werkt.
  • Schrijven van pakkende beschrijvingen en titels: Dit zorgt ervoor dat de pins beter gevonden worden en de interesse wekken.

 

 

3. Strategieontwikkeling

  • Ontwikkelen van Pinterest-strategieën: Een plan opstellen dat de doelstellingen en doelgroep van de klant weerspiegelt.
  • Analyseren van concurrenten: Dit helpt om te begrijpen wat werkt en wat niet, zodat strategieën hierop aangepast kunnen worden.

 

 

4. Planning en scheduling

  • Inplannen van pins: Gebruik planningstools om pins vooruit te plannen voor optimale zichtbaarheid.
  • Opstellen van een contentkalender: Dit helpt om een consistente stroom van nieuwe content te waarborgen.

 

 

5. Engagement en community management

  • Interactie met volgers: Ze reageren op opmerkingen en berichten om de betrokkenheid te verhogen. Dit is trouwens veel minder vaak nodig dan op social media kanalen zoals Instagram.

 

 

6. Analyse en rapportage

  • Monitoren van statistieken: Je volgt de prestaties van pins, zoals impressies, klikken en aantal keer bewaard.
  • Opstellen van prestatierapporten: Dit helpt je klanten inzicht te geven in de effectiviteit van hun Pinterest-strategieën.

 

 

7. Leren en aanpassen

  • Bijblijven met trends en updates: Pinterest verandert regelmatig, en het is belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe functies en best practices.
  • Experimenteren met nieuwe strategieën: Dit helpt om continu de effectiviteit van de campagnes te verbeteren.

 

Wat doet een Pinterest VA

Wat zijn de voordelen als Pinterest VA zijnde?

 

Creatief bezig zijn

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben het liefste de hele dag zoveel mogelijk bezig mnet werk wat ik ook echt leuk vindt. En in mijn geval is dat vooral lekker creatief bezig zijn. Pins maken in Canva, vervolgens inplannen op Pinterest, lekker muziekje op de achtergrond. Love it.

Weinig voor nodig

Het enige wat je nodig hebt om Pinterest beheer voor je klanten uit handen te nemen, is een laptop met internet.

Locatieonafhankelijk

Werk jij het liefst vanuit je keukentafel, kantoor aan huis, dat gezellige koffietentje in de stad of vanaf het strand. Zolang jij een computer en internet tot je beschikking hebt kun je waar en wanneer werken waar je maar wil.

Bepaal zelf je werktijden

Door te werken met pakketten voor je kalnten, bkun je zelf bepalen wanneer je dit doet. Uiteindleijk bepaal je zelf wat voor pakketten of diensten je aanbiedt, en wat je voorwaarden zijn. Ik vind het zelf belangrijk om niet vastgepind te worden aan een volgeboekte agenda, dus dan houd je daar al rekening mee in je aanbod. Zo kun je werken wanneer het jou uitkomt. Bijvoorbeeld als je kinderen op school zijn (net als ik), in de avonden of juist ‘s nachts als dat jouw beste timing is.

Pinterest is positief

Pinterest staat er om bekend dat het draait om poitiviteit. En dat is grappig, want deze zin typ ik nadat ik even een rondje Facebook deed, waar ik me al weer verbaasde om de mensen die zich ergeren omdat iemand per ongeluk een typfoutje heeft gemaakt. Nee hoor, doe mij maar positieve vibes van Pinterest 😎

id = "Weinigvoornodig">
Wat doet een Pinterest VA

Conclusie

Pinterest VA worden heeft veel voordelen, je kunt de hele dag met je favoriete kanaal bezig zijn, en er ook nog eens een heel fijn salaris mee verdienen!

Ben jij klaar om direct in het diepe te springen, kijk dan eens naar de Pinterest VA Academy waarin je én alles leert over Pinterest, en hoe je dit inzet voor je kalnten als Pinterest VA zijnde.

 

Bewaar voor later

Wat doet een Pinterest VA

Bewaar voor later