Bewaar voor later

Hoe vaak moet je bloggen als ondernemer

Hoe vaak moet je bloggen als ondernemer voor SEO?

 

Bloggen is een slimme manier om je online vindbaarheid te vergroten, je expertise te tonen en je publiek te betrekken bij de onderwerpen waar jij over praat.

Als (online) ondernemer vraag je je misschien af hoe vaak je zou moeten bloggen om de beste resultaten te behalen. In dit blog geef ik je advies over de geadviseerde frequentie van bloggen en praktische tips om dit vol te houden, zodat je effectief kunt profiteren van de voordelen die regelmatig bloggen biedt.

Want hoe fijn is het als je weet dat je bedrijf op elk moment van de dag gevonden kan worden door je doelgroep!

Precies. Maar voor de zekerheid geef ik je eerst een aantal voordelen van regelmatig bloggen.

Voordelen van regelmatig bloggen

1 – Verbeterde SEO
SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie, oftewel beter gevonden worden in zoekmachines. En zoekmachines zoals Google houden van verse content. Door regelmatig te bloggen help je je website hoger te scoren in zoekresultaten, wat resulteert in meer organisch verkeer en vergrote zichtbaarheid.

2  – Opbouwen van een expertstatus
Door regelmatig waardevolle content te delen, positioneer je jezelf als een expert in je vakgebied. Dit helpt je het vertrouwen van je publiek te winnen en je reputatie te versterken.

3 – Meer betrokkenheid en interactie met klanten
Blogs bieden een platform om in gesprek te gaan met je klanten, waardoor je reacties en feedback kunt aanmoedigen. Zo creëer je een community rondom je merk.

4 – Verhoogd websiteverkeer
Elke nieuwe blogpost biedt een nieuwe kans om bezoekers naar je website te trekken, wat kan leiden tot meer leads en sales. Want hoe meer mensen weten dat jouw bedrijf bestaat, des te groter de kans op conversies.

Lees ook dit blog over waarom jouw bedrijf een blog nodig heeft.

 

 

hoe vaak moet je bloggen voor je bedrijf

Hoe vaak moet je bloggen?

 

Er is geen universeel antwoord op deze vraag, maar hier zijn enkele richtlijnen om je op weg te helpen:

 • Maandelijks bloggen
  Voor ondernemers met weinig tijd kan maandelijks bloggen een optie zijn. Hoewel minder vaak, zorgt het toch voor enige regelmaat en biedt het de kans om diepgaande en goed onderzochte artikelen te schrijven. Houd er rekening mee dat minder frequent bloggen minder impact kan hebben op SEO en publieksbetrokkenheid. Dusn als je de mogelijkheid hebt zou ik adviseren om vaker een nieuw blog te publiceren.

 

 • Tweewekelijks bloggen
  Als je net begint of beperkte tijd en middelen hebt, is tweewekelijks bloggen een haalbare optie. Zo behoud je consistentie en weten je lezers wanneer ze nieuwe content kunnen verwachten. Zeker als je nieuwe artikelen deelt via bijvoorbeeld je mailing of social media kanalen.

 

 • Wekelijks bloggen
  Voor de meeste ondernemers is één keer per week bloggen een goed uitgangspunt. Dit zorgt voor een regelmatige stroom van nieuwe content zonder overweldigend te zijn. Hierbij is het wel handig om te werken met een content planning, zodat je op voorhand al weet welke onderwerpen je gaat behandelen. Dit is helemaal het geval bij dagelijks bloggen.

 

 • Dagelijks bloggen
  Voor bedrijven met een groot team en veel content-ideeën kan dagelijks bloggen effectief zijn. Hiermee kun je continu nieuwe informatie delen en je publiek betrekken. Dit vereist alleen wel een aanzienlijke toewijding en planning om consistentie en kwaliteit te waarborgen. Dus als dit niet past in je planning, no worries, kies dan een andere frequentie.

 

 

Bij het bepalen van je frequentie, overweeg factoren zoals beschikbare tijd, middelen en doelstellingen, zodat je een realistisch plan kunt maken dat je kunt volhouden. Het is beter om minder vaak te bloggen maar consistent te zijn, dan te beginnen met een hoge frequentie en dit niet vol te houden, waardoor je publiek mogelijk teleurgesteld raakt.

Praktische tips voor consistent bloggen

 

 • Contentplanning en contentkalender
  Maak een contentkalender om je blogonderwerpen en publicatiedata te plannen, zodat je georganiseerd blijft en vooruit kunt werken. Dit vermindert stress en bereid je voor op onverwachte gebeurtenissen waardoor je onverhoopt niet de mogelijkheid hebt om een nieuw blog te schrijven.

 

 • Gebruik van tools zoals ChatGPT
  Schrijven kan tijdrovend zijn, maar tools zoals ChatGPT kunnen je helpen bij het genereren van blogonderwerpen en het schrijven van teksten, waardoor je je aanbevolen frequentie kunt behalen en je tijd efficiënt kunt gebruiken. En als je ChatGPT slim inzet kun je een blog ook gewoon laten klinken alsof jij het volledig zelf hebt geschreven. Maar dan met een beetje hulp.

 

 • Samenwerking met gastbloggers of teamleden
  Betrek anderen bij je blog om verschillende perspectieven en expertise aan je publiek te bieden. Gastbloggers brengen nieuwe inzichten, terwijl teamleden kunnen helpen bij het creëren van content voor meer variatie en diepgang.

hoe vaak moet je bloggen voor je bedrijf

Hoe begin je met bloggen?

 

 • Onderwerpselectie
  Kies onderwerpen die relevant zijn voor je doelgroep en waar je gepassioneerd over bent. Dit maakt het schrijven leuker en authentieker, waardoor je publiek zich meer betrokken voelt.

 

 • Contentcreatie
  Schrijf je blogs met je publiek in gedachten, zodat je hen direct aanspreekt en hun interesses bedient. Zorg voor een duidelijke structuur en maak gebruik van voorbeelden en praktische tips, zodat je blogs makkelijk te volgen en toepasbaar zijn.

 

 • Publiceren en promoten
  Zodra je blog af is, publiceer het op je website en promoot het via je sociale media-kanalen en nieuwsbrief om je bereik te vergroten en meer mensen naar je content te trekken.

 

 • Evalueren en aanpassen
  Analyseer de prestaties van je blogs om te zien welke onderwerpen en formats het beste werken. Pas je strategie aan voor continue verbetering en groei.

 

Conclusie

Regelmatig bloggen biedt tal van voordelen voor online ondernemers, waaronder verbeterde SEO, het opbouwen van een expertstatus, meer betrokkenheid en verhoogd websiteverkeer.

Of je nu wekelijks, tweewekelijks, maandelijks of dagelijks blogt, consistentie is cruciaal om interessant en vernieuwend voor je publiek te blijven. Er is dus geen magisch getal waardoor je beter vindbaar wordt online. Kijk vooral naar de mogelijkehden die jij hebt in je planning, en zie elk blog als een mogelijke ingang voor je doelgroep om met jou in aanraking te komen.

Gebruik tools zoals ChatGPT om je te helpen bij het schrijven en betrek anderen bij je contentcreatie voor een gevarieerde en effectieve strategie. Begin vandaag nog met bloggen en ontdek hoe het je bedrijf kan helpen groeien, zodat je je doelen kunt bereiken en een sterke online aanwezigheid kunt opbouwen.

Bewaar voor later

Bewaar voor later