Bewaar voor later

Gastblog Nora Ondernemende Moeders Pin Getest header blog 2

GASTBLOG – NORA BEN M’ HAND

Hoe Pinterest mij geholpen heeft met de groei van mijn blog
(+ 5 tips!)

Over Nora, aka ‘Pinterestmom’

Ken je het fenomeen ‘Pinterestmom’? Nee? Er zijn enorm veel sketches hierover. Over de knutselende mama met al haar DIY’s, homemade koekjes, gebak en gerechten.

Ik ben dus Nora, een ‘Pinterestmom’ die niet eens door had dat dit een ding was toen ze haar blog begon 3 jaar geleden ?

Mijn eerste blog noemt: PinGetest … yes inderdaad, van Pin Getest… Op dit platform deel ik al jaren receptjes, knutsels, en andere mamalifestyle dingen!

PinGetest-Logo-transparant-e1582834727340-2

Hoe ik begon met bloggen en Pinterest

Ik ben dus al jarenlang blogger, en ik heb al doende erg veel geleerd over de wereld van online content.

Net omdat ik een ‘Pinterestmom’ ben, was het een logische stap om mijn blogs, recepten, DIY’s te delen op Pinterest. Het ging ongeveer een jaar helemaal intuïtief, zonder strategie whatsoever. En ik merkte dat ik zo website bezoekers trok. Dit zorgde voor een boost aan zelfvertrouwen, waardoor ik meer ging bloggen.

Toen ik Pinterest meer strategisch begon te gebruiken, schoten mijn aantal bezoekers de lucht in! Ik ben vanaf het begin al bezig geweest met SEO optimalisatie van mijn blogs, maar ik merkte dat het resultaat via Pinterest veel beter was. Het had gewoon sneller effect.

Nu jaren later komt een goede 60% van mijn websitebezoekers van Pinterest. Nu moet ik wel zeggen dat het nu met mijn tweede blog Ondernemende Moeders een beetje trager op gang komt. Dit heeft alles te maken met het algoritme dat anders is dan toen ik met mijn eerste blog begon.

 

Pinterest tips

Ben jij met Pinterest begonnen, maar weet je niet goed waar je op moet letten? Dan heb ik alvast enkele cruciale tips voor je.

Uiteraard vind je in het aanbod van Sanne veel meer manieren om een boss te zijn in de wereld van Pinterest, maar dit helpt je alvast op weg ?

1)    Zorg voor een aantrekkelijke foto

Pinterest is een platform dat erg gericht is op het visuele. Daarom is het ook belangrijk dat je kwaliteitsvolle, mooie foto’s gebruikt wanneer je een pin maakt. Kijk maar naar jezelf. Welke pins van anderen zet jij in je borden? De mooie toch?

2)    Kies een relevante foto

Ik zag op Pinterest eens een pin met een knalroze donut op, met daaronder een titel in de trant van: ‘3 manieren om een succesvolle ondernemer te zijn.’

Uhm? Ik snap dat je een bepaalde branding hebt en dan bijvoorbeeld een knalroze kleur als accent gebruikt, maar in dit geval is dat qua branding net een stapje te ver ?

Pinterest scant namelijk de foto’s die worden gepind, om ze te kunnen klasseren onder bepaalde thema’s. Wanneer ze tegenstrijdige informatie bevatten, door bijvoorbeeld een donut-pin die gaat over ondernemen, zal Pinterest verward zijn over het thema.

3)    Gebruik keywords

Pinterest voelt als een social media platform, maar dat is het dus niet. Het is net als Google, een zoekmachine. En als je iets weet over hoe Google werkt, hoe SEO marketing werkt, zal je begrijpen dat ook Pinterest werkt met keywords / zoekwoorden.

Gebruik dus relevant woorden, waar je publiek potentieel op zou zoeken, als ze de informatie willen vinden die jij aanbiedt.

4)    Zoek relevante groepsborden

In het begin heb je op Pinterest natuurlijk niet zo veel volgers, en duurt het even voordat je afbeeldingen gerepind worden. Daarom is het een goed idee om vanaf dag 1 op zoek te gaan naar groepsborden binnen je niche.

Zulke borden hebben vaak een groot bereik, waardoor je pins meteen aan meer mensen getoond worden.

Houd wel goed je statistieken bij om te zien of de groepsborden effect hebben, anders kun je deze zonder problemen verlaten.

5)    Zorg voor relevante borden op je account

Hou je borden overzichtelijk voor je publiek. Zorg dat ze met één blik op je account kunnen zien wat je aanbiedt. Dit maakt de drempel om je te gaan volgen veel lager.

Wil je eens een kijkje nemen hoe mijn Pinterest borden eruit zien? Kijk dan hier!

https://www.pinterest.com/PinGetestBlog

https://www.pinterest.com/ondernemendemoeders

Gastblog Nora Ondernemende Moeders Pin Getest-2

Ik wens je alvast enorm veel succes met je Pinterest avontuur!

Zoek je iemand om in te schakelen voor je pin-creaties? Iemand die je blogs naleest? Of heb je nood aan andere administratieve ondersteuning? Ik ben Virtual Assistant met SEO kennis, én blog ervaring!

Spreek me dus zeker aan op één van mijn Instagram accounts: @pingetestmama | @ondernemendemoeders ?

Liefs,

Nora

Socially Sanne - Pinterest marketing - volg een training of Pinterest management uitbesteden

Wil je ook een gastblog schrijven?

Heb je interesse om ook een gastblog te schrijven voor mijn site? Leuk! Stuur me dan een mailtje en laat even weten wat je in gedachten hebt, dan kijk ik of we een goede match zijn!

Liefs Sanne

Lees ook 10 redenen waarom Pinterest interessant is voor jouw bedrijf, hoe je meer bezoekers naar je site krijgt via Pinterest, of 33 snelle Pinterest tips om direct in te zetten.

Vond je dit een interessant blog? Deel het op Pinterest zodat meer mensen er van kunnen profiteren!

Welke tips ga jij zeker toepassen? Ik zou het heel leuk vinden als je hieronder een reactie achter laat!

Bewaar voor later