Bewaar voor later

Passief inkomen genereren

Passief inkomen genereren

Wil je graag een stabiele financiële toekomst opbouwen? Dan is het genereren van passief inkomen een slimme zet. In dit artikel deel ik enkele handige tips om passief inkomen te genereren en je financiële situatie te verbeteren. Ook als je even niet aan het werk bent.

 

Passieve inkomstenstromen creëren

Slapend rijk worden, klinkt dat niet geweldig? Voor mij was het in eerste instantie niet echt een ambitie. Ik vind het namelijk leuk om te werken, vooral aan mijn bedrijf. Toch is het fijn om wat extra geld te verdienen zonder er voortdurend fysiek voor aan het werk te hoeven zijn.

En dat is zeker mogelijk, ook voor jou.

Luister de podcast

Liever de podcast beluisteren over het genereren van passief inkomen? Klik op de button hieronder

Waarom passieve inkomstenstromen?

Het maken van passieve inkomstenstromen als ondernemer is slim omdat je extra geld kunt verdienen zonder er voortdurend hard voor te hoeven werken. Zo kun je je inkomen vergroten terwijl je meer tijd hebt om te werken aan je bedrijf en te genieten van andere dingen in het leven.

Ook als er minder klanten zijn, of als je tijdelijk minder kunt werken door bijvoorbeeld ziekte of vakantie, heb je nog steeds een inkomen. Dit maakt je als ondernemer flexibeler en minder afhankelijk van de ups en downs van je bedrijf.

Waarom pinterest inzetten voor jouw bedrijf

Van één-op-één naar één-op-veel: de kracht van passieve inkomsten

Toen ik in 2018 mijn eigen bedrijf begon, was ik vooral bezig met het helpen van klanten op één-op-één basis. Ik gaf trainingen op locatie en nam de content creatie voor klanten uit handen. Als ik werkte, kwam er geld binnen. Maar als ik niet werkte, kwamen er ook geen centen binnen.
Ik wist op dat moment ook niet echt anders, want ik was jarenlang in loondienst hetzelfde gewend.

Maar door het luisteren naar veel podcasts opende er een nieuwe wereld voor me. Ik hoorde steeds meer ondernemers spreken over slimme manieren om inkomsten te krijgen terwijl ze niet aan het werk waren. Ik besloot dit verder te onderzoeken.

Al snel kwam ik tot de conclusie dat veel van hen inkomsten genereerden door het maken van een online cursus die ze vervolgens doorlopend konden verkopen. Van one-to-one naar one-to-many, zeg maar. Super slim!

Dat wilde ik ook. Dus maakte ik in de zomer van 2019 mijn eerste cursus (hoewel die nu achteraf gezien behoorlijk slecht was! Hij is ook niet meer beschikbaar). Maar goed, ik deed het wel. En dat was voor mij het moment dat het balletje begon te rollen en ik vele andere cursussen heb gemaakt.

Fast forward naar eind 2022. Ik had inmiddels meer vlieguren gemaakt als ondernemer en al veel dingen uitgeprobeerd. Van mijn Canva cursus tot een membership, Canva-template sets en een uitgebreide cursusbundel.

Ik had al wat kunnen proeven van de mogelijkheden voor passieve inkomsten. Maar ik wist dat er nog veel meer in zat. En toen voelde ik dat het tijd was voor iets nieuws. Uitbreiding, maar op een ander vlak. Maar waar begin je dan?

Ik had de afgelopen jaren al her en der wat leuke commissies verdienend met affiliate marketing, dus daar zag ik sowieso mogelijkheden in om dit nog beter aan te pakken.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is eigenlijk reclame maken voor een product van iemand anders. Jij zorgt ervoor dat mensen het product kopen en als dank krijg jij een vergoeding. Het werkt zo: je krijgt een speciale link van de verkoper. Als iemand via die link het product koopt, krijg jij een percentage van de verkoopprijs. Zo verdien je geld zonder zelf iets te hoeven maken of te verkopen.

 

Daarnaast wilde ik iets meer doen met Canva. Dit is een tool waar ik al veel langer in thuis ben, en ik vind het heerlijk om hier mee te werken, dus daar lagen nog volop kansen.

 

 

Kortom, ik wilde lekker mijn creativiteit zijn gang laten gaan, en freewheelen met iets anders naast Socially Sanne. Een internationaal aanbod wat ik eenmalig kon creëren, en vervolgens kon blijven verkopen.
In mijn enthousiasme wilde ik echter teveel tegelijk aanpakken en raakte ik de weg kwijt. Ik had behoefte aan houvast en duidelijkheid over hoe alles werkte.

 

Passief inkomen genereren quote

Become Financially Free – mijn houvast

Gelukkig werd ik door een business buddy gewezen op het ‘Become Financially Free’ membership van Rowena Rousseau, dé queen op het gebied van passief inkomen.

Haar membership gaf mij een overzichtelijk stappenplan om te werken aan meerdere passieve inkomstenstromen.

Met behulp van de lessen van Rowena koos ik voor affiliate marketing en verkopen via Etsy als eerste onderwerpen. Voorheen vond ik het vreemd om het werk van anderen te promoten, maar door Rowena’s lessen besefte ik dat het juist een win-win situatie kan zijn. Ik kan mijn klanten helpen door ze door te verwijzen naar passende oplossingen en als dank daarvoor een percentage van de omzet ontvangen.

En het werkt! Affiliate marketing heeft me in het eerste kwartaal al flink wat extra inkomsten opgeleverd. Ik ben nu meer dan ooit gemotiveerd om verder te gaan en nog meer passieve inkomstenstromen te genereren.

 

Affiliate Rowena Rousseau met code

Is passief inkomen echt passief?

Oké, ik weet dat je deze vraag wil stellen. Is passief inkomen werkelijk zo passief?
Nee, niet echt natuurlijk. Je zult er altijd tijd in moeten steken om het te bedenken, uit te werken en natuurlijk het te promoten. Maar als je hier op een slimme manier mee om gaat, kun je het wel enigszins passief voor je laten lopen.

Waar op letten bij passief inkomen?

Zorg er allereerst voor dat je focus volledig evergreen is. Evergreen marketing betekent dat je reclame maakt voor iets wat altijd relevant blijft. Dus in plaats een tijdelijke actie of product te maken, richt je je op iets wat blijvende waarde heeft voor je doelgroep. Op deze manier kun je voortdurend nieuwe klanten blijven aantrekken en je omzet verhogen, zonder dat je steeds opnieuw producten hoeft te maken.
Met producten bedoel ik hierbij bijvoorbeeld een planner. Een tijdelijke planner is bijvoorbeeld gericht op een jaartal. Een tijdloze (evergreen) planner is niet datum gebonden.

Daarnaast is het slim om voor dit soort aanbod met name evergreen kanalen in te zetten. Denk hierbij aan Google en Pinterest. Dit bespaart je veel tijd tov het bouwen van een community op Instagram bijvoorbeeld.

Passieve inkomstenbronnen toevoegen aan je aanbod

Hieronder vind je een aantal vormen van passieve inkomstenbronnen om zelf toe te voegen aan jouw aanbod. Of helemaal losstaand van je huidige bedrijf, dat kan natuurlijk ook!

1. Schrijf een e-book of maak een cursus die past bij je doelgroep. Als je al ervaring hebt in je vakgebied, kun je je kennis delen in de vorm van een e-book of cursus. Dit kan een geweldige manier zijn om passief inkomen te verdienen, omdat je het product eenmaal creëert en daarna kunt blijven verkopen.

2. Overweeg affiliate marketing. Als je bekend bent met producten of diensten die nuttig zijn voor je doelgroep, kun je overwegen om een affiliate te worden. Dit betekent dat je een commissie verdient voor elke verkoop die via jouw unieke link wordt gedaan.

3. Creëer en verkoop digitale producten. Digitale producten zoals printables, sjablonen, stockfoto’s of muziek kunnen gemakkelijk online worden verkocht en zijn daarom een goede manier om passieve inkomsten te verdienen.

Ook templates zijn een geliefd online product. Je maakt ze bijvoorbeeld met behulp van Canva of Photoshop. Denk hierbij niet alleen aan social media templates, maar bijvoorbeeld ook aan website templates of hele Notion borden. Net waar jij thuis in bent.

 

Betaalpagina’s voor je digitale producten

Om je producten te verkopen werk ik met de betaalpagina’s van Kennis.shop. Hiermee maak je super simpel een pagina waarop je klanten kunnen afrekenen. De afrekenpagina komt op een losse URL te staan waarnaar je verwijst vanaf je site. je hoeft dus verder niets te integreren in je website. Scheelt ook weer een hoop laadtijd voor je bezoeker!

assief inkomen genereren online blog

Hoe maak je producten voor je passieve inkomsten?

Hiervoor wil ik je verwijzen naar het Become Financially Free membership van Rowena Rousseau. Zij heeft zulke duidelijke uitleg gemaakt over hoe je diverse producten ontwikkelt, en vervolgens verkoopt.

Om het overzichtelijk te houden heeft ze een mooi overzicht gemaakt wat je helpt om elke maand bepaalde stappen te blijven zetten. Op die manier blijf je ook steeds werken aan je aanbod waardoor je je passieve inkomsten kunt zien groeien.

Heb jij passieve inkomstenstromen?

Natuurlijk ben ik heel benieuwd of jij momenteel ook al passieve inkomstenstromen hebt opgezet? Of misschien ben je nu enthousiast geworden om er mee aan de slag te gaan?

Laat het even weten in de reacties!

Pinterest Essentials

Volg de gratis 4-daagse Pinterest Cursus

De stap voor stap handleiding voor een sterke start op Pinterest

Bewaar voor later