Bewaar voor later

De beste zelfhulpboeken voor ondernemers

De beste zelfhulpboeken voor ondernemers Socially Sanne

Hoe het allemaal begon…

Weet je wat grappig is, als mensen mij leren kennen denken ze vaak dat ik bruis van het zelfvertrouwen. Maar niets is minder waar 😄

Ik ken genoeg momenten waarop mijn zelfvertrouwen ver te zoeken was. Tegelijkertijd denk ik dat de meeste mensen daar wel eens mee te dealen hebben. We zijn niet voor niets ‘mens’, toch?​​

Ik neem je even mee terug naar het jaar 2019 toen ik startte als zelfstandig ondernemer. Niet echt een periode uit mijn bleven waarop ik blaakte van het zelfvertrouwen. Per toeval raakte ik in die tijd bekend met de wereld van de zelfhulpboeken.

​​Dankzij veel van deze boeken leerde ik hoe ik mijn mindset beter op orde kon krijgen. Hierdoor kreeg ik langzaam maar zeker meer zelfvertrouwen.
Erg handig om te hebben als ondernemer.​​

Dat extra portie zelfvertrouwen heeft me enorm​ geholpen om bepaalde stappen te durven zetten en acties te doen waar ik anders nog geen seconde over na zou denken.

Ik leerde dankzij de boeken hoe ik meer uit het leven kunt halen, en kansen kunt zien in plaats van problemen.

Kortom, ik heb er zoveel levenslessen uit kunnen halen, en dat gun ik jou natuurlijk ook! Daarom deel ik hieronder de wat mij betreft beste zelfhulpboeken voor ondernemers.

 

Mijn favoriete zelfhulpboeken voor ondernemers

 

Hieronder zie je een deel van mijn favoriete zelfhulpboeken. Ze zijn trouwens niet per definitie alleen voor ondernemers, ook als je in loondienst werkt of als je geen werk hebt zijn deze boeken onwijs waardevol, maar ik heb er zelf op ondernemersgebied veel uit gehaald.

Ik heb ook een opsomming gemaakt van de beste business boeken voor ondernemers, mocht je dat ook interessant vinden.

 

Even een kleine sidenote, ik lees en luister boeken het liefst in het Engels, maar veel Engelstalige boeken die ik hieronder benoem zijn ook in het Nederlands verkrijgbaar.

 

Dit blog artikel bevat affiliate links van bol.com. Als je via deze link een product aanschaft dan ontvang ik daar een kleine commissie voor. Uiteraard brengt dit geen extra kosten voor jou mee en het zorgt ervoor dat ik dit soort content kan blijven maken. Ik beveel alleen boeken aan die ik ook werkelijk gelezen heb!

Money Mindset Boeken

 

Rich as F*ck

Amanda Frances

Dit is echt het beste moneymindset boek dat ik ooit gelezen heb. Ik las het eerst op de e-reader tijdens de vakantie. Ik was er een aantal maanden daarvoor al in begonnen, maar had niet echt doorgepakt (lezen op een e-reader is toch niet helemaal mijn ding…)

Anyways, onderweg in de auto naar Zweden gaf ik het een tweede kans, en mannn! Wat een inzichten!

ik was direct onwijs enthouasiast. Slurpte het boek in 1 keer leeg en kocht daarna direct de paperback versie om lekker in te kunnen strepen en plakken (yep, ik ben zo’n boeken verpester ?).

Deze versie heeft inmiddels een vaste plek op mijn nachtkastje en ik lees er regelmatig een stuk uit voor ik ga slapen.

Zodra de audio versie van het boek uitkwam schafte ik die direct aan via Audible, zodat ik ook tijdens het wandelen en autorijden kan luisteren naar de inspirerende woorden van Amanda.

Naar aanleiding van dit boek heb ik ook haar cursus DMFMS (Drop the Mother F*cking Money Struggle) gekocht, aanrader.

Lucky BitchGet Rich Lucky BitchChillpreneur

Denise Duffield Thomas

Ok, heel eerlijk? Ik ben niet kapot van de titels.
Dat zou voor mij een reden zijn om de boeken níet te lezen zelfs.
Maar ik hoorde er zulke goede verhalen over dat ik ze toch een kans gaf.

En inmiddels heb ik ze al meerdere malen gelezen (en geluisterd als luisterboek).

Vooral ‘Get Rich Lucky Bitch‘ en ‘Chillpreneur‘ heb ik enorm veel lessen uit gehaald over een betere money mindset en leren veel relaxter te leren ondernemen.

Dus ondanks de titels tóch alle 3 aanraders!

 

Hieronder zie je 2 bladzijdes uit ‘Chillpreneur’ van Denise D.T.

 

De Beste Zelfhulpboeken Voor Ondernemers
De Beste Zelfhulpboeken Voor Ondernemers

Mindset Boeken

 

You Are A Badass

Jen Sincero

Ik houd echt van de boeken van Jen Sincero. Haar schrijfstijl is zo herkenbaar, je wordt meegenomen in haar verhaal. Daarnaast is deze vrouw hilarisch! Daarom kan ik ook echt de luisterboeken aanraden, dan krijg je een nog beter gevoel van haar (droge) humor.

Haar boeken zijn spot on. Confronterend soms, maar daardoor juist des te waardevoller als je aan je growth mindset wilt werken.

Hieronder vind je haar boeken – indien beschikbaar ook Nederlandstalig

You Are A Badass – In het Engels

You Are A Badass – In het Nederlands

You Are A Badass At Making Money – In het Engels

You Are A Badass At Making Money – In het Nederlands

You Are A Badass Everyday – In het Engels

Badass Habits – In het Engels

Millionaire Success Habits

Dean Graziosi

Heerlijk boek vol fantastische inzichten die je echt kunnen helpen om grotere stappen te nemen waar je anders in no way aan zou beginnen.

Tip: ga aan de slag met de opdrachten in het boek en laat de stof echt goed bezinken. Naar aanleiding van dit boek ben ik zelfs met een aantal andere onderneemsters gaan deepdiven op de stof.

Welke boodschappen haal je uit het boek, en hoe zijn die van toepassing op jouw leven?

Echt eye openers!

beste business boeken voor ondernemers

Deel jouw boekentips

 

Heb je zelf een tip voor een boek dat hier niet bij staat, maar wat je echt gelezen moet hebben? Laat even een reactie achter! Ik sta altijd open voor goede boek-suggesties ??

Bewaar op Pinterest

Pinterest Essentials

Volg de gratis Pinterest Mini Training

De stap voor stap handleiding voor een sterke start op Pinterest

Bewaar voor later