Bewaar voor later

Pinterest trends van de maand April
en extra trends rondom de Corona crisis

Er zijn zoveel fijne momenten in april waar we normaal gesproken reikhalzend naar uitkijken, maar dit jaar is alles toch behoorlijk anders. Door het Corona virus gaan festivals en evenementen niet door, bruiloften worden uitgesteld en ik verwacht geen drukbezochte woonboulevards tijdens Tweede Paasdag. Dit wordt een jaar dat anders is in alle opzichten.

Toch gaan de zaken op Pinterest wel aardig door, vooral doordat het een kanaal is waarmee je juist vaak verder vooruit plant. Een aangezien we met zijn allen stille hoop houden dat alles weer snel ‘normaal’ wordt, zijn onderstaande onderwerpen gelukkig nog relevant.

Maar door het Corona virus (COVID-19) zie je ook een enorme groei op allerlei zoektermen die normaal gesproken lang niet zo populair zijn, of althans niet in deze periode.

We bekijken eerst de meer standaard populaire onderwerpen in de periode april, en vervolgens kijken we naar welke zoekopdrachten nu populair zijn door de hele situatie rondom de corona crisis.

Maar voor alles geldt: kijk goed wat past bij jouw bedrijf en waar jij content over deelt. Heeft het geen enkel raakvlak? Besteed er dan ook zakelijk gezien geen aandacht aan.
Is dat wel het geval? Ga dan los! ?

Een lentezonnetje laat zich steeds vaker voorzichtig zien, dus de lentejassen en zonnebrillen komen al weer tevoorschijn en de dikke winterjassen, sjaals en handschoenen blijven steeds vaker aan de kapstok hangen. De lente is begonnen, en dat merk je op Pinterest!

Welke onderwerpen de komende periode vooral relevant zijn vind je hieronder.


Plan ruim genoeg vooruit

Voor Pinterest geldt dat je vaak vroeger in moet haken op toekomstige evenementen en speciale dagen, aangezien mensen gemiddeld gezien al zo’n 2 tot 3 maanden vooraf beginnen met het zoeken naar gerelateerde zaken. Dus we kijken nu al vooruit naar een periode tot en met mei/juni, en dan komen de volgende onderwerpen aan bod:


– Pasen
De tafels worden feestelijk gedekt met Pasen, paaseitjes worden beschilderd en zelfs paastakken worden prachtig versierd. Maar niet alleen decoratie komt ruimschoots aan bod, ook de luxere recepten scoren nu goed! Fijn moment weer voor de foodbloggers onder ons, welk recept is jouw lievelings voor Pasen?
Gezien de corona crisis zullen de tafels nu veel minder ruim gedekt worden, dus kijk eens welke gerechten interessant zijn om samen te maken met kinderen, daar wordt nu volop op gezocht.


– Bruiloft
Met name de toekomstige bruiden zullen alvast veel inspiratie op doen als ze dit jaar gaan trouwen. Denk aan de aankleding van de locatie, prachtige bloemstukken en taartdecoratie ideeën. Helaas worden nu veel bruiloften uitgesteld, of op een andere manier gevierd dan initieel gepland. Zit jij in de wedding industrie, kijk dan of je ideeën kunt delen over hoe je een bruiloft toch plaats kunt laten vinden ondanks de corona lockdown.


– Tuinieren
Nederland is massaal aan het tuinieren geslagen, zeker nu we de dagen voornamelijk thuis doorbrengen! Als je dan toch niet de deur uit mag, dan maar thuis een oase van rust en gezelligheid creëren. Dit is jouw kans om je tuinier tips, moestuin instructies en buiten-decoratie onder de aandacht te brengen. Vergeet de barbecue recepten niet!


– Grote schoonmaak
De tijd van de grote schoonmaak is weer aangebroken. Handige schoonmaaktips, Marie Kondo tricks en natuurlijke schoonmaakmiddelen vinden steeds beter hun weg op Pinterest. Nu veel mensen niet naar hun werk kunnen en zeeën van tijd hebben wordt er flink opgeruimd thuis. Maak hier handig gebruik van door je tips en producten nu aan de man te brengen.

– Moederdag
Moederdag komt ook steeds dichterbij, dus inspireer je doelgroep nu al met leuke knutsels, fijne cadeautjes en ontbijt op bed-recepten. De bloemenindustrie kan een extra boost gebruiken, dus wees nu extra alert als jij je in deze branche bevindt, overtuig waarom bloemen het beste Moederdag cadeau zijn!

– Gezonde recepten en workouts
Corona of niet, we gaan in de zomer weer in badkleding, dus wordt er weer gewerkt aan de bikini-body’s. Er wordt nu extra veel gezocht naar gezonde, lichte recepten, gezonde smoothies, snacks en caloriearme drankjes.
Ook wordt er nu voornamelijk thuis gesport aangezien de sportscholen gesloten zijn en het niet de bedoeling is dat je groepen vormt.
Deel je beste thuis workouts, en help je doelgroep hier goed mee op weg. Velen zijn het misschien niet gewend om ineens in de woonkamer te sporten, dus reik ze tips aan over welke materialen ze nodig hebben, hoe je krachtoefeningen kunt doen met spullen die je al in huis hebt, en waar je nog meer zoal op moet letten.

– Lente mode
Ook al ben je aan huis gekluisterd door Corona, wie zegt er dat je je dan niet leuk hoeft te kleden? Het liefst loop ik de hele dag in mijn yogalegging rond, maar ook ik heb daar wel eens genoeg van en dan trek ik het liefst een leuk jurkje of topje aan. Focus je op lentemode, sieraden en accessoires. Want zodra het zonnetje doorkomt wil je ook in eigen tuin of balkon lekker zomers gekleed gaan, toch?

 


ACTIEPUNT – Grote schoonmaak van je Pinterest account

Niet alleen het huishouden worden grondig aangepakt, dit is ook een mooi moment om een grote schoonmaak te houden op Pinterest! Ik heb een handig blog geschreven over hoe je hier mee aan de slag gaat. Ook de tool Tailwind  komt hierbij heel goed van pas!
Als je toch lekker bezig bent, geef dan meteen je Instagram account een opfrisbeurt ?

 

Extra relevante zoekopdrachten rondom Corona crisis

De tijd waar we nu doorheen gaan met zijn alles is nogal uitzonderlijk te noemen, en dat merk je ook goed aan de zoekopdrachten in Pinterest. Hieronder geef ik je nog extra tips om op te focussen. Deze onderwerpen zijn tevens goed inzetbaar op Instagram:


Thuiswerken
Nederland werkt ineens massaal vanuit huis, waar nodig en mogelijk. Maar daar is niet iedereen op ingericht natuurlijk. Deel tips over hoe je een comfortabele werkplek creëert, over afspraken maken met partner en kinderen over privacy tijd en rust om bijvoorbeeld te kunnen bellen of vergaderen. En over hoe je productief en planmatig kunt werken.

Homeschooling – thuis lesgeven
Nu de scholen gesloten zijn en je als ouder de zorg voor het lesgeven zelf op moet nemen, kan dit voor nogal wat onduidelijkheid zorgen thuis. Niet elke school heeft een compleet lespakket klaarliggen voor de kinderen, en je wilt je kinderen ook niet de hele dag achter Squla zetten. Wat dan wel? Help ouders door tips te geven over hoe ze thuis les kunnen geven. Denk hierbij aan opdrachten gericht op leeftijden, worksheets, takenlijstjes om kinderen meer klusjes in huis te laten doen en een studieplek inrichten.
Maar vergeet ook de indoor- en outdoor-activiteiten niet. Hoe kun je ouders stimuleren de natuur in te gaan met kinderen, misschien kun je speurtochten delen of andere manieren om het thuis lesgeven een stuk leuker, handiger en makkelijker te maken.


Koken met kinderen

Nu ouders er nauwelijks omheen kunnen dat de kinderen de hele dag thuis zijn, is het een goede tijd om ze ook meer in de keuken te betrekken. Hier spelen bijvoorbeeld foodbloggers een grote rol. Inspireer je doelgroep volop met recepten voor elke maaltijd van de dag die je eenvoudig samen met kinderen kunt maken.


Weerstand verhogen

In tijdens als deze wil iedereen dat haar weerstand optimaal is. Bevind jij je in dit gebied, deel dan al je tips en producten over hoe je je immuniteit verhoogt. Van gezonde recepten, tot natuurlijke geneesmiddelen, gezond worden en gezond blijven. Dit onderwerp is ontzettend breed, dus maak hier goed gebruik van.


Positiviteit

Met name op Instagram zie ik veel zorgelijke en negatieve berichten voorbij komen. Begrijpelijk, want het is ook een bizar rare en moeilijke tijd. Maar mensen hebben ook behoefte aan positiviteit. Deel indien relevant positieve affirmaties, quotes, meditaties, gedichten, verhalen, foto’s of animaties. Alles om de liefde en het vertrouwen weer een boost te geven.

Stress verminderen
Deze komt dicht in de buurt van het onderwerp Weerstand verhogen. Stress is in tijdens als deze haast onvermijdelijk voor veel personen. Inspireer jouw doelgroep met manieren om stress te verlagen. Deel tips voor me-time momenten, zelfliefde ontwikkelen, inspirerende boeken en artikelen, DIY beauty tips, rustgevende muziek, essentiële oliën, aurasprays, wierook en kaarsen. Alles wat bijdraagt aan het verlagen van stress in een stressvole tijd.

Mensen gebruiken Pinterest nu als een soort escape van alle negatieve en verdrietige verhalen die op social media kanalen nu wel worden gedeeld.
Op Pinterest kunnen ze nog wel even lekker wegdromen bij zomervakantie inspiratie, hoewel op dit moment nog niets zeker over hoe die er überhaupt uit zal zien.
Geef ze een reden om even te ontsnappen aan deze moeilijke tijd, en ze bij te staan waar je kunt.
Als je nu vertrouwen kunt winnen en ze vervolgens bij je houdt, kun je in deze tijd weer hele veel fijne nieuwe connecties maken.

Vind je het zelf lastig om positief te blijven in deze tijden van crisis, ga dan ook als gebruiker naar Pinterest en ga op zoek naar positiviteit. Gun het jezelf om ook even te ontspannen en opnieuw op te laden.

Ik wens je heel veel sterkte en kracht.

Liefs Sanne

Ik ben benieuwd op welke doelgroep jij je richt, en over welke onderwerpen je gaat pinnen. Laat het me weten in de reacties hieronder, vind ik super leuk! <3

Volgen we elkaar trouwens al op Pinterest?

Lees ook 10 redenen waarom Pinterest interessant is voor jouw bedrijf.

Vond je dit een interessant blog? Deel het op Pinterest zodat meer mensen er van kunnen profiteren!

Welke tips ga jij zeker toepassen? Ik zou het heel leuk vinden als je hieronder een reactie achter laat!

Pinterest Essentials

Volg de gratis Pinterest Mini Training

De stap voor stap handleiding voor een sterke start op Pinterest

Bewaar voor later