Welke onderwerpen op Pinterest in februari | Socially Sanne Blog

Sharing is caring!

Onderwerpen om over te delen op Pinterest in februari

Pinterest is eigenlijk niet te vergelijken met social media kanalen zoals Facebook of Instagram. Sterker nog, het is niet eens een social media kanaal, maar een zoekmachine. En dus is het bezoekersgedrag ook heel anders! Het is namelijk zo dat Pinterest vaak zo’n 45 dagen voor ligt op de tijd, als het gaat om content onderwerpen. Daarom kijken we in de maand februari al een heel stuk verder vooruit tot, zeg even, half maart!

Welke onderwerpen dan aan bod komen vind je hieronder!

Hierbij onderwerpen waar je in de maand februari mee aan de slag kunt op Pinterest.
Maar voor alles geldt: kijk goed wat past bij jouw bedrijf en waar jij content over deelt. Heeft het geen enkel raakvlak? Besteed er dan ook zakelijk gezien geen aandacht aan.
Is dat wel het geval? Ga dan los! ?

Terwijl het buiten nog grijs en grauw is, gaan we op Pinterest heel langzaam met onze gedachten richting de lente. De vakantiebestemmingen voor de zomervakanie worden uitgezocht en we shoppen misschien zelfs al voorzichtig voor een zomers jasje.

Maar vergis je niet, heel veel fanatieke wintersporters zitten nog volop met hun gedachten bij de besneeuwde bergtoppen, en zoeken nog gauw de laatste tips voor de mooiste pistes, gezelligste Apres Ski tentjes en onmisbare snowboots.

Kortom, de zoekopdrachten kunnen de komende maanden nog best gevarieerd zijn!

Direct een goede start maken op Pinterest?
Volg de gratis 3 daagse mini training! Je krijgt de trainingen in je mailbox zodat je ze wanneer het jou uitkomt op je eigen tempo kunt volgen.


Plan ruim genoeg vooruit

Voor Pinterest geldt dat je vaak vroeger in moet haken op toekomstige evenementen en speciale dagen, aangezien mensen gemiddeld gezien al zo’n 45 dagen vooraf beginnen met het zoeken naar gerelateerde zaken. Dus we kijken nu al vooruit naar een periode tot en met half maart, en dan komen de volgende onderwerpen aan bod:


– Zomervakantie
Ik had het al even benoemd, maar goed om nog eens te herhalen. In deze grauwe tijd van het jaar blikken we graag vooruit naar de zomerse bestemmingen om naar toe te leven. Vakanties worden geboekt, en veel inspiratie zoeken we op Pinterest. De echte gedetailleerde zoekopdrachten (denk aan lokale hotspots, inpaklijsten etc. komen vaak vele korter voor vertrek, dus nu zijn het vooral de bredere zoekopdrachten zoals ‘Camping Jura’.


Wintersport
Van outfits tot locaties en tips voor onderweg. Denk hier breed, kan jouw product of dienst hier een rol in spelen?

– Bruiloft
Met name de toekomstige bruiden zullen alvast veel inspiratie op doen als ze dit jaar gaan trouwen. Denk aan de aankleding van de locatie,  prachtige jurken en decoratie ideeen.Misschien vind je dit ook interessant:

Ik ben benieuwd op welke doelgroep jij je richt, en over welke onderwerpen je gaat pinnen. Laat het me weten in de reacties hieronder, vind ik super leuk! <3

Volgen we elkaar trouwens al op Pinterest?

Wil je meer lezen over hoe je Pinterest in kunt zetten, lees dan ook dit artikel over hoe je meer verkeer krijgt naar je website met behulp van Pinterest, en dit artikel over de 7 meest gemaakte fouten op Pinterest.

Vond je dit een interessant blog? Deel het op Pinterest zodat meer mensen er van kunnen profiteren!

Welke tips ga jij zeker toepassen? Ik zou het heel leuk vinden als je hieronder een reactie achter laat!

Sharing is caring!

delingen