Bewaar voor later

Pinterest is geen Instagram. En dat is erg belangrijk om te beseffen, want als je me zou vragen waar je het beste over kunt posten op Instagram in de maand januari, dan is dat niet gelijk aan wat ik je adviseer om over te pinnen op Pinterest. Het is namelijk zo dat Pinterest vaak zo’n 45 dagen voor ligt op de tijd, als het gaat om content onderwerpen.

Als je bijvoorbeeld een paar dagen voor Valentijnsdag nog een post wilt plaatsen op Instagram: no problemo. Maar op Pinterest moet je hier echt al eerder bij zijn.

Hierbij onderwerpen waar je in de maand januari mee aan de slag kunt op Pinterest.
Maar voor alles geldt: kijk goed wat past bij jouw bedrijf en waar jij content over deelt. Heeft het geen enkel raakvlak? Besteed er dan ook zakelijk gezien geen aandacht aan.
Is dat wel het geval? Ga dan los! ?

Heerlijk, een compleet nieuw jaar staat voor de deur, en dat betekent voor heel veel zaken een nieuwe start. En dat ga je ook echt terugzien op Pinterest de komende maand.

Zo kun je je vanaf nu extra gaan focussen op onderwerpen rondom goede voornemens, en dat beslaat een hoop: van allerlei gezonde recepten, sport challenges tot de meest inspirerende health quotes.
Dus ga zeker los op deze onderwerpen als die passen bij jouw business, dit is echt jouw maand!


Ook is januari een tijd waarin we vaak schoon schip maken, deel dus handige organizing tips om je huis en je hoofd een opgeruimd gevoel te geven.


Het is volop winter, dus grote kans dat er een hoop mensen geveld worden door griep-achtige toestanden. Kom maar door dus met al jouw gezondheidstips.

Plan ruim genoeg vooruit
Voor Pinterest geldt dat je vaak vroeger in moet haken op toekomstige evenementen en speciale dagen, aangezien mensen gemiddeld gezien al zo’n 45 dagen vooraf beginnen met het zoeken naar gerelateerde zaken. Dus we kijken nu al vooruit naar een periode tot en met februari, en dan komen de volgende onderwerpen aan bod:


– 14 februari Valentijnsdag
Begin hier dus echt al op tijd mee op Pinterest zodat je pins de kans krijgen om op gang te komen zodat men nog van jouw aanbod kan profiteren.


Wintersport
Van outfits tot locaties en tips voor onderweg. Denk hier breed, kan jouw product of dienst hier een rol in spelen?


Carnaval
Als rasechte Brabo is dit voor mij een niet te missen feest, en ik ben dus zelfs as we speak al aan het rondkijken voor een nieuwe outfit en schmink-tips voor Carnaval.

Misschien vind je dit ook interessant:

Ik ben benieuwd op welke doelgroep jij je richt, en over welke onderwerpen je gaat pinnen. Laat het me weten in de reacties hieronder, vind ik super leuk! <3

Volgen we elkaar trouwens al op Pinterest?

Wil je meer lezen over hoe je Pinterest in kunt zetten, lees dan ook dit artikel over hoe je meer verkeer krijgt naar je website met behulp van Pinterest, en dit artikel over de 7 meest gemaakte fouten op Pinterest.

Vond je dit een interessant blog? Deel het op Pinterest zodat meer mensen er van kunnen profiteren!

Welke tips ga jij zeker toepassen? Ik zou het heel leuk vinden als je hieronder een reactie achter laat!

Pinterest Essentials

Volg de gratis Pinterest Mini Training

De stap voor stap handleiding voor een sterke start op Pinterest

Bewaar voor later