Bewaar voor later

pinterest content kalender maart blog headers

Onderwerpen om over te delen op Pinterest in de maand Maart   

Pinterest is eigenlijk niet te vergelijken met social media kanalen zoals Facebook of Instagram. Sterker nog, het is niet eens een social media kanaal, maar een zoekmachine. En dus is het bezoekersgedrag ook heel anders! Het is namelijk zo dat Pinterest vaak zo’n 45 dagen voor ligt op de tijd, als het gaat om content onderwerpen. Daarom kijken we in de maand maart al een heel stuk verder vooruit tot, zeg even, half april!

Welke onderwerpen dan aan bod komen vind je hieronder!

Hierbij onderwerpen waar je in de maand maart mee aan de slag kunt op Pinterest.
Maar voor alles geldt: kijk goed wat past bij jouw bedrijf en waar jij content over deelt. Heeft het geen enkel raakvlak? Besteed er dan ook zakelijk gezien geen aandacht aan.
Is dat wel het geval? Ga dan los! ?

3 Wat te pinnen in Maart blog Socially Sanne

Een lentezonnetje laat zich steeds vaker voorzichtig zien, dus de zonnebrillen komen al weer tevoorschijn en de dikke winterjassen blijven steeds vaker aan de kapstok hangen. De lente is in aantocht, en dat merk je op Pinterest!

Welke onderwerpen de komende periode vooral relevant zijn vind je hieronder.


Plan ruim genoeg vooruit

Voor Pinterest geldt dat je vaak vroeger in moet haken op toekomstige evenementen en speciale dagen, aangezien mensen gemiddeld gezien al zo’n 45 dagen vooraf beginnen met het zoeken naar gerelateerde zaken. Dus we kijken nu al vooruit naar een periode tot en met april, en dan komen de volgende onderwerpen aan bod:


– Pasen
De tafels worden feestelijk gedekt met Pasen, paaseitjes worden beschilderd en zelfs paastakken worden prachtig versierd. Maar niet alleen decoratie komt ruimschoots aan bod, ook de luxere recepten scoren nu goed! Fijn moment weer voor de foodbloggers onder ons, welk recept is jouw lievelings voor Pasen?


– Bruiloft
Met name de toekomstige bruiden zullen alvast veel inspiratie op doen als ze dit jaar gaan trouwen. Denk aan de aankleding van de locatie,  prachtige bloemstukken en taartdecoratie ideeen. Houd er wel rekening mee dat bruiloften door COVID een heel andere invulling kunnen hebben. Neemd it dus mee, maar probeer woorden als COVID en Corona te evrmijden, hier heeft Pinterest het niet zo op.
Focus liever op bijvoorbeeld: kleinschalige bruiloft, zo houden je gasten afstand tijdens je bruiloft, bruiloft tijdens een pandemie, etc.

 

– Tuinieren
Nu we steeds meer buiten vertoeven, is het ook weer tijd om de tuin een beurt te geven. Deel je tuiniertips, veranda decoratie, buitenspeelgoed DIY’s en andere lekker-buiten-zijn tips. Vergeet de barbecue recepten niet!

– Grote schoonmaak
De tijd van de grote schoonmaak is weer aangebroken. Handige schoonmaaktips, Marie Kondo tricks en nauurlijke schoonmaakmiddelen vinden steed beter hun weg op Pinterest.


ACTIEPUNT – Grote schoonmaak van je Pinterest account

Niet alleen het huishouden worden grondig aangepakt, dit is ook een mooi moment om een grote schoonmaak te houden op Pinterest! Ik heb een handig blog geschreven over hoe je hier mee aan de slag gaat. Ook de tool Tailwind komt hierbij heel goed van pas!
Als je toch lekker bezig bent, geef dan meteen je Instagram account een opfrisbeurt 

 

3 Wat te pinnen in Maart blog Socially Sanne

Ik ben benieuwd op welke doelgroep jij je richt, en over welke onderwerpen je gaat pinnen. Laat het me weten in de reacties hieronder, vind ik super leuk! <3

Volgen we elkaar trouwens al op Pinterest?

Wil je meer lezen over hoe je Pinterest in kunt zetten, lees dan ook dit artikel over hoe je meer verkeer krijgt naar je website met behulp van Pinterest, en dit artikel over de 7 meest gemaakte fouten op Pinterest.

Vond je dit een interessant blog? Deel het op Pinterest zodat meer mensen er van kunnen profiteren!

Welke tips ga jij zeker toepassen? Ik zou het heel leuk vinden als je hieronder een reactie achter laat!

Pinterest Essentials

Volg de gratis Pinterest Mini Training

De stap voor stap handleiding voor een sterke start op Pinterest

Bewaar voor later