Bewaar voor later

Pinterest idee pins bestaan niet meer

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een interessante en toegankelijke manier om online wat extra inkomsten te genereren. Ben je klaar om te ontdekken wat het precies inhoudt en waarom het ook interessant kan zijn voor jou? In deze blog bespreken we de volgende vragen: 

☑️ Wat is affiliate marketing?

☑️ Hoe werkt affiliate marketing precies?

☑️ Hoe begin je met affiliate marketing?

☑️ Waarom is het niets negatiefs om affiliate marketing in te zetten?

 

Wat is affiliate marketing eigenlijk?


Zo simpel mogelijk uitgelegd: affiliate marketing is het promoten van producten of diensten van anderen in ruil voor een commissie. Als affiliate krijg je een unieke link van de aanbieder, die je kunt delen met je publiek.

Telkens wanneer iemand via jouw link iets koopt, ontvang jij een deel van de opbrengst als vergoeding. Mooi meegenomen, toch?

Waarom is dit interessant voor ondernemers zoals jij?

Het mooie van affiliate marketing is dat je zelf geen producten hoeft te ontwikkelen. Je kunt gewoon de producten of diensten van andere bedrijven promoten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over kosten voor ontwikkeling, productie of opslag. Het is een eenvoudige manier om snel wat extra inkomsten te genereren.

 

Bovendien hoef je als affiliate geen klantenservice te bieden. Nadat een klant via jouw link een product heeft gekocht, is het de taak van de aanbieder om de klantenservice te verzorgen. Jouw enige taak is het promoten van het product en zoveel mogelijk mensen bereiken. Geen gedoe met retouren, klachten en dergelijke. 😎

 

Daarnaast kun je zelf kiezen welke producten of diensten je wilt promoten. Je kunt dus verschillende bedrijven en producten naar wens promoten. Hierdoor kun je inspelen op de interesses van je publiek en je promotie effectiever maken.

 

Persoonlijk vind ik het wel belangrijk om zo dicht mogelijk bij de kern van mijn eigen bedrijf te blijven. Ik kan dus prima producten promoten zoals een goede webcam voor het opnemen van je cursussen en diverse software programma’s voor het inplannen van je content om even een voorbeed te noemen. Dit zijn producten waar ik zelf bijna dagelijks mee werk, dus het sluit goed aan.

 

Maar je zult mij niet snel een dagcreme promoten of iets in die trant. Dat staat te ver van mijn onderneming af en dan vind ik het niet kloppend.

 

slimme affiliate marketing strategie

Hoe begin je met affiliate marketing?

 

Het is belangrijk om te starten met het vinden van een affiliate programma dat past bij jouw niche of doelgroep. Er zijn veel verschillende affiliate programma’s beschikbaar, dus kies er een die aansluit bij de interesses van jouw doelgroep. Op die manier zijn ze eerder geneigd om via jouw link het product te kopen.

 

Daarna is het belangrijk om een goede strategie uit te stippelen. Alleen het delen van een affiliate link is niet voldoende. Denk goed na over de boodschap, je doelgroep en de promotie om het maximale uit je affiliate marketing te halen. Je kunt bijvoorbeeld andere marketingkanalen zoals social media, e-mailmarketing en lange termijn content combineren.

 

TIP: wees transparant naar je publiek. Wees eerlijk over de producten of diensten die je promoot en wek geen valse verwachtingen. Authenticiteit wordt gewaardeerd en als mensen doorhebben dat je alleen maar voor de commissie promoot, kan dit je imago schaden. En dat wil je natuurlijk niet.

 

Controleer ook of het platform dat je gebruikt geschikt is voor affiliate marketing. Sommige platforms, zoals Instagram en TikTok, staan niet directe affiliate links toe. In dat geval kun je gebruik maken van de “link in bio” functie die veel van deze platformen bieden.

 

Tot slot kan het helpen om producten en diensten te promoten die je zelf ook gebruikt en waardeert. Dit maakt het gemakkelijker om je publiek te overtuigen om het product te kopen en verhoogt de geloofwaardigheid van jouw promotie.

 

Affiliate marketing is een interessante manier om snel extra inkomsten te genereren, zonder al te veel gedoe. Lees ook dit artikel over Passief inkomen genereren. Met een slimme strategie en eerlijkheid kun je waardevolle producten en diensten op een oprechte manier promoten aan je publiek. Het kan mooie resultaten opleveren, dus waar wacht je nog op? Ga ervoor en rock die affiliate marketing!

 

Pinterest Essentials

Volg de gratis 4-daagse Pinterest Cursus

De stap voor stap handleiding voor een sterke start op Pinterest

Bewaar voor later