Bewaar voor later

Pinterest idee pins bestaan niet meer

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een interessante en toegankelijke manier om online extra inkomsten te genereren. Afhankelijk van hoe actief je er mee bezig bent, op welke niche je je richt kunnen de inkomsten variëren van enkele euro’s, tot wel honderden of duizenden euro’s per maand. Dat is mooi meegenomen, toch!

In dit artikel bespreek ik hoe je affiliate marketing in kunt zetten zodat het passend is bij jouw bedrijf. Maar je kunt ook volledig anoniem richten op affiliate marketing. Dan maak je bijvoorbeeld een website waarop je affiliate partners adviseert, terwijl dit helemaal los staat van jouw bedrijf. Je kunt je dan op een compleet andere niche richten als je wil.

Om meer hierover te leren raad ik de ‘Affiliate Site Secrets Academy‘ aan. Hier vertel ik meer over onder aan dit artikel.

 

Ben je klaar om te ontdekken wat het precies inhoudt en waarom het ook interessant kan zijn voor jou? In deze blog bespreken we de volgende vragen:

☑️ Wat is affiliate marketing?

☑️ Hoe werkt affiliate marketing precies?

☑️ Hoe begin je met affiliate marketing?

☑️ Waarom is het niets negatiefs om affiliate marketing in te zetten?

 

Wat is affiliate marketing eigenlijk?


Zo simpel mogelijk uitgelegd: affiliate marketing is het promoten van producten of diensten van anderen in ruil voor een commissie. Als affiliate krijg je een unieke link van de aanbieder, die je kunt delen met je publiek.

Telkens wanneer iemand via jouw link iets koopt, ontvang jij een deel van de opbrengst als vergoeding. Mooi meegenomen, toch?

Waarom is dit interessant voor ondernemers zoals jij?

Het mooie van affiliate marketing is dat je zelf geen producten hoeft te ontwikkelen. Je kunt gewoon de producten of diensten van andere bedrijven promoten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over kosten voor ontwikkeling, productie of opslag. Het is een eenvoudige manier om snel wat extra inkomsten te genereren.

 

Bovendien hoef je als affiliate geen klantenservice te bieden. Nadat een klant via jouw link een product heeft gekocht, is het de taak van de aanbieder om de klantenservice te verzorgen. Jouw enige taak is het promoten van het product en zoveel mogelijk mensen bereiken. Geen gedoe met retouren, klachten en dergelijke. 😎

 

Daarnaast kun je zelf kiezen welke producten of diensten je wilt promoten. Je kunt dus verschillende bedrijven en producten naar wens promoten. Hierdoor kun je inspelen op de interesses van je publiek en je promotie effectiever maken.

 

Persoonlijk vind ik het wel belangrijk om zo dicht mogelijk bij de kern van mijn eigen bedrijf te blijven. Ik kan dus prima producten promoten zoals een goede webcam voor het opnemen van je cursussen en diverse software programma’s voor het inplannen van je content om even een voorbeed te noemen. Dit zijn producten waar ik zelf bijna dagelijks mee werk, dus het sluit goed aan.

 

Maar je zult mij niet snel een dagcreme promoten of iets in die trant. Dat staat te ver van mijn onderneming af en dan vind ik het niet kloppend.

 

slimme affiliate marketing strategie

Hoe begin je met affiliate marketing?

 

Het is belangrijk om te starten met het vinden van een affiliate programma dat past bij jouw niche of doelgroep. Er zijn veel verschillende affiliate programma’s beschikbaar, dus kies er een die aansluit bij de interesses van jouw doelgroep. Op die manier zijn ze eerder geneigd om via jouw link het product te kopen.

 

Daarna is het belangrijk om een goede strategie uit te stippelen. Alleen het delen van een affiliate link is niet voldoende. Denk goed na over de boodschap, je doelgroep en de promotie om het maximale uit je affiliate marketing te halen. Je kunt bijvoorbeeld andere marketingkanalen zoals social media, e-mailmarketing en lange termijn content combineren.

 

TIP: wees transparant naar je publiek. Wees eerlijk over de producten of diensten die je promoot en wek geen valse verwachtingen. Authenticiteit wordt gewaardeerd en als mensen doorhebben dat je alleen maar voor de commissie promoot, kan dit je imago schaden. En dat wil je natuurlijk niet.

 

Controleer ook of het platform dat je gebruikt geschikt is voor affiliate marketing. Sommige platforms, zoals Instagram en TikTok, staan niet directe affiliate links toe. In dat geval kun je gebruik maken van de “link in bio” functie die veel van deze platformen bieden.

 

Tot slot kan het helpen om producten en diensten te promoten die je zelf ook gebruikt en waardeert. Dit maakt het gemakkelijker om je publiek te overtuigen om het product te kopen en verhoogt de geloofwaardigheid van jouw promotie.

 

Affiliate marketing is een interessante manier om snel extra inkomsten te genereren, zonder al te veel gedoe. Lees ook dit artikel over Passief inkomen genereren. Met een slimme strategie en eerlijkheid kun je waardevolle producten en diensten op een oprechte manier promoten aan je publiek. Het kan mooie resultaten opleveren, dus waar wacht je nog op? Ga ervoor en rock die affiliate marketing!

 

Affiliate marketing inzetten in een compleet andere niche dan jouw bedrijf

Wat als je een hele mooie affiliate deal hebt gevonden, of je hebt hier een goed idee voor, maar het heeft compleet niets met je bedrijf te maken en wil dit ook niet aan elkaar verbinden. Wat dan?

Je kunt affiliate marketing ook volledig anoniem inzetten, of in ieder geval volledig los van je huidige bedrijf. In dat geval zet je bijvoorbeeld een losse website op waarop je je volledig richt op het promoten van de producten of diensten van andere aanbieders.

 

Hoe zet je affiliate marketing 100% anoniem in?

Dit kan bijvoorbeeld een vergelijkingswebsite zijn, of een website waarop je luxe vakanties promoot. Elke keer als iemand dan via jouw website een eenkoop doet bij jouw affiliate partner, dan krijg jij hier een commissie voor.

Neem bijvoorbeeld een vakantie die je promoot en linkt naar de reisaanbieder. Als iemand deze vakantie boekt, dan verdien jij een commissie. Stel dat je 5% commissie ontvangt, en de reis kost 5000 euro, dan ontvang jij 250 euro.

Of je promoot een koelkast van 500 euro, en je ontvangt bij een aankoop 7% commissie, dan krijg je bij elke verkoop 35 euro. Als je zo 10 bezoekers via jouw affiliate link een koelkast laat kopen, dan heb je 350 euro verdiend, simpelweg door een linkje te plaatsen.

Tip: bespreek natuurlijk altijd met je boekhouder hoe je deze inkomsten goed verwerkt in je boekhouding.

 

Minimaal risico

Het fijne is ook dat jij niet het aanspreekpunt bent. Als er onverhoopt iets aan de hand blijkt te zijn, dan komt de kopende klant bij de verkopende partij terecht, en niet bij jou. Je hebt dus geen klantenservice of verkoopvoorraad nodig, daardoor loop je nauwelijks risico. Het enige risico is dat je er natuurlijk tijd insteekt, en eventuele kosten voor het hosten van een website.

Ook kun je slim inspelen op wat er aangeboden wordt. Een luxe vakantie zal waarschijnlijk meer commissie opleveren dan laaggeprijsde sieraden.

Ik ga me de komende tijd ook meer richten op deze vorm van affiliate marketing. Maar ik vind het wel altijd fijn om te leren van iemand die precies weet hoe het werkt, en als bewezen resultaat heeft behaald. Daarom heb ik me aangemeld voor de Affiliate Site Secrets Academy van Rowena Rousseau en haar man Melvin. 

 

Affiliate Site Secrets Academy

De cursus is op dit moment nog niet live, vanaf 01 maart 2024 krijg je toegang tot de volledige academy. Daarom kun je nu nog gebruik maken van het Early Bird tarief + tijdelijke bonussen.

Voor 797 euro ex btw krijg je lifetime toegang tot de volledige Affiliate Site Secrets Academy.
Ook krijg je toegang tot Q&A’s en aanvullende masterclasses en als er nieuwe updates en lessen zijn krijg je die er ook bij.

Tijdens de early bird actie die loopt tot 01-03-24, krijg je 2 extra bonussen:

✅ Reiswebsite template t.w.v. €75,-

✅ Toegang tot een Live mastermind met Melvin en Rowena t.w.v. €197,-.

Vanaf 01-03-24 gaat de prijs omhoog naar €997,- ex btw en vervallen de 2 bonussen.

 

Ik ben zelf ook lid van het Become Financially Free membership van Rowena, daardoor wist ik wat ik ongeveer kan verwachten van een cursus van haar. Daarom ben ik direct toen de deuren opende ingestapt. Ik ben er van overtuigd dat het een goede cursus zal zijn, en kan niet wachten tot het 1 maart is!

 

Maak gebruik van de Early Bird korting + bonussen

Wil je meer weten over deze cursus, klik dan op oonderstaande knop, je wordt dan naar de infopagina van de Affiliate Site Secrets Academy pagina gebracht, dit is een affiliate linkje. Mocht jij besluiten in te stappen, dan krijg ik hier een commissie voor. En dat principe kun jij dus ook gaan leren en toepassen! 😀

 

Affiliate Site Secrets Academy Rowena Rousseau Melvin
Pinterest Essentials

Volg de gratis 4-daagse Pinterest Cursus

De stap voor stap handleiding voor een sterke start op Pinterest

Bewaar voor later