Bewaar voor later

Wat zijn kassakoopjes?

Je kent het wel: lange dag achter de rug, met honger naar de supermarkt (nooit een goed idee) en dan gebeurt het.

In de rij voor de kassa zwicht je voor die heerlijke chocoladereep die je aan ligt te staren.

Damn!

Waarom denk je dat die bakken met Snickers, Twixen en Balisto’s bij de kassa van de Jumbo staan? Die zetten ze niet voor niets daar neer. Zo’n chocoladereep gris je vaak nog even mee, want je had er toevallig net zin in, en voor zo’n klein bedrag laat je dat niet zomaar liggen.

En zo werkt het ook met de kassakoopjes op je online betaalpagina.

Kassakoopjes zijn speciale aanbiedingen of kortingen die klanten krijgen aangeboden bij het afrekenen in een webwinkel. Het is een effectieve manier om klanten te verleiden nog wat extra’s te kopen voordat ze afrekenen.

Denk bijvoorbeeld aan: “Pak nu 3 halen, 2 betalen” of “Gratis verzending bij besteding boven €50”.

Verhoog je omzet per klant met een kassakoopje

Kassakoopjes zijn een ideale manier om je omzet te verhogen op je online afrekenpagina.

Kassakoopjes verwijzen naar speciale aanbiedingen, kortingen of deals die beschikbaar zijn tijdens het afrekenen van een online aankoop. Deze aanbiedingen worden vaak getoond nadat je je winkelwagentje hebt gevuld en klaar bent om de betaling te voltooien.

Het doel van kassakoopjes is om klanten aan te moedigen extra items toe te voegen aan hun bestelling of om een extra korting te bieden om de aankoop aantrekkelijker te maken.

Kassakoopjes kunnen verschillende vormen aannemen, zoals kortingen op gerelateerde producten, gratis verzending bij het toevoegen van een bepaald bedrag aan artikelen, of zelfs speciale aanbiedingen voor terugkerende klanten.

Deze deals zijn ontworpen om de totale waarde van de aankoop te verhogen en klanten te belonen voor hun aankoopbeslissing. Het is een slimme manier voor online winkels om klanten te verleiden om meer te kopen en tegelijkertijd te profiteren van extra voordelen.

Voorbeeld van een kassakoopje

Hieronder zie je een voorbeeld van een kassakoopje dat ik zelf gebruik. Klik hier om deze betaalpagina live te bekijken.

In het voorbeeld zie je de betaalpagina van mijn Canva werkboek template. Het werkboek koop je voor €27,- Je ziet er ook een kassakoopje bij staan voor een set Instagram Canva templates voor maar 5,25 i.p.v. 7 euro.

En ik heb nog een paar kassakoopjes toegevoegd. Allemaal voor lage bedragen in verhouding tot het hoofdproduct waardoor het voelt als een koopje dat je er even snel bij doet.

En dat is goed nieuws voor jou, want hiermee verhoog je direct de orderwaarde van je klant met nauwelijks extra moeite voor jou.

id = "NO">
Kassakoopje-voorbeeld-kennisshop-socially-sanne

Hoe voeg je zelf een kassakoopje toe aan je website?

Creëren van een Online Betaalpagina

Allereerst heb je een online betaalpagina nodig om kassakoopjes te kunnen aanbieden. Dit is de pagina waar klanten uiteindelijk hun bestelling gaan afrekenen. Er zijn verschillende manieren om zo’n betaalpagina te creëren:

  • Gebruik de betaalfunctie van je webshopplatform (bijv. WooCommerce of Shopify)
  • Maak gebruik van een externe betaalprovider (bijv. Mollie, Adyen)
  • Bouw je eigen betaalpagina met een payment gateway (bijv. Stripe, PayPal)
  • Of (nog makkelijker) gebruik een tool met kant en klare betaalpagina’s die je alleen maar hoeft in te vullen met je eigen gegevens, zoals Kennis.shop of Plug&Pay

 

Lees ook: Wat is een goede betaalpagina?

 

Kies de optie die het beste bij jouw webwinkel past. Zorg dat de betaalpagina er professioneel en betrouwbaar uitziet. Dit geeft klanten vertrouwen om hun gegevens in te vullen.

 

Naam kiezen en je betaalpagina branden

 

Geef je betaalpagina een duidelijke en herkenbare naam, zoals “Afrekenen” of “Betalen”. Dit maakt het voor klanten meteen duidelijk wat de volgende stap is.

Zorg ook dat de betaalpagina de huisstijl en branding van je webwinkel weerspiegelt. Gebruik bijvoorbeeld je logo, kleuren en lettertypes om de pagina een consistente look & feel te geven.

 

 

Je betaalpagina Instellen

 

Stel vervolgens je online betaalpagina in door de volgende zaken te configureren:

  • Betaalmethodes – Voeg iDeal, creditcards, PayPal etc. toe
  • Valuta – Kies de gewenste valuta (meestal euro’s)
  • Taal – Stel de gewenste taal in (meestal Nederlands)
  • BTW-tarieven – Voer de juiste BTW-percentages in, check dit eventueel met je boekhouder

 

Test de betaalpagina grondig alvorens hem live te zetten. Zo voorkom je dat je klanten niet kunnen afrekenen of tegen andere problemen aan lopen.

 

Analyseren en je content aanpassen

 

Volg nauwkeurig de analytics van je betaalpagina. Bekijk welke onderdelen goed scoren en waar klanten afhaken. Pas waar nodig de inhoud of vormgeving aan om de conversie te optimaliseren.

 

Test bijvoorbeeld verschillende call-to-actions of de volgorde van betaalmethodes. Zo leer je steeds beter wat wel en niet werkt.

 

id = "NO" id = "Hoevoegjezelfeenkassakoopjetoeaanjewebsite" id = "Hoevoegjezelfeenkassakoopjetoeaanjewebsite" id = "Naamkiezenenjebetaalpaginabranden">

Instructievideo kassakoopje maken in Kennis.shop

Zelf werk ik met Kennis.shop voor mijn betaalpagina’s. In onderstaande video laat ik je zien hoe je super simpel en snel een kassakoopje plaatst op jouw betaalpagina.

Wat is Kennis.shop?

In de video laat ik je zien hoe je eenvoudig een kassakoopje toevoegt aan je betaalpagina met kennis.shop. Maar wat is het?

 

Kennis.shop is een betaalsysteem waarmee je jouw klanten kunt laten afrekenen zonder afleiding, en met behulp van slimme neuromarketingtechnieken.

 

Dit is ideaal als je online diensten en producten verkoopt zoals coaching, online trainingen en digitale producten zoals e-books, het is niet zo geschikt voor fysieke producten. Daarvoor zou ik WooCommerce of Shopify aanraden.

 

Klik hier voor alle informatie over Kennis.shop, en hier om je aan te melden voor een gratis demo.

 

 

id = "NO">

Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist voordeliger.

GERELATEERDE BERICHTEN

De Beste Zelfhulpboeken Voor Ondernemers

De beste zelfhulpboeken voor ondernemers

De beste zelfhulpboeken voor ondernemersHoe het allemaal begon... Weet je wat grappig is, als mensen mij leren kennen denken ze vaak dat ik bruis van het zelfvertrouwen. Maar niets is minder waar 😄​Ik ken genoeg momenten waarop mijn zelfvertrouwen ver te zoeken was....
header Zo kom je erachter wat je doelgroep nodig heeft

Zo kom je erachter wat je klant nodig heeft – simpel doelgroeponderzoek

Ken je dat? Dat als je ergens super enthousiast over bent je daar het liefst dag en nacht mee bezig bent?​​Achter de schermen ben ik bezig met twee hele toffe dingen (en ja dat gaat wel eens ten koste van mijn nachtrust ?)​De focus ligt volledig op.... (tromgeroffel...
10 canva hacks die je leven makkelijker maken - deel 2

Canva Hacks die je leven makkelijker maken – Deel 2

Handige Canva Hacks deel 2 In dit tweede deel van de Canva hacks vind je – naast de 10 Canva hacks uit deel 1 – nóg eens 10 Canva hacks die je leven een stuk makkelijker maken (op ontwerp vlak dan) We duiken er meteen in!   Sommige van deze hacks zijn alleen...
Wat is Canva en wat kun je er mee

Wat is Canva?

Wat is Canva?Je weet vast al dat het design van alles wat je als onderneming zijnde met de wereld deelt een grote rol speelt voor bedrijven. Maar wist je dat het de boodschap die je wil overbrengen enorm kan versterken (of juist verzwakken als je geen aantrekkelijk...
10 canva hacks die je leven makkelijker maken - deel 1

Canva Hacks die je leven makkelijker maken – Deel 1

Handige Canva Hacks - Deel 1   Als je bekend bent met Canva, dan is de kans groot dat je net zo’n fan bent als ik. Zelf gebruik ik Canva voor zo’n beetje alle ontwerpen in mijn bedrijf. Social media berichten, presentaties, E-books en website beelden om even een...
Wat is een content kalender en waarom heb je er een nodig - blog Socially Sanne

Wat is een content kalender?

Wat is een content kalender?Als je mij al wat langer volgt, dan hoor je me misschien regelmatig praten over hoe fijn het is om je content goed te structureren omdat het zoveel tijd bespaart en je er veel creatiever door wordt.Maar ik was echt niet altijd zo...

Bewaar voor later