Bewaar voor later

Social Media Tools voor ondernemers

Om je content lekker snel en smooth te organiseren, creëren en inplannen zijn er een hoop tools die je hierbij helpen. Zelf maak ik gebruik van veel verschillende tools. Hieronder deel ik mijn favorieten opgedeeld in categorieën. Lekker overzichtelijk.
Sommige tools zijn betaald, anderen zijn volledig gratis te gebruiken.
Hopelijk kun jij hier net zo veel uit halen als ik, want dat helpt je enorm met je dagelijkse werkzaamheden ☺️

* Linkjes met een sterretje zijn affiliate links. Dat houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaalde dienst te kopen via zo’n link. Even to be clear: jij zit helemaal nergens aan vast als je op de link klikt. Je hoeft niets af te nemen en als je dat wel wilt; de prijs is voor jou gewoon hetzelfde, of juist lager dankzij een eventuele korting.

Content creatie

Canva*
Canva is wat mij betreft echt de allerfijnste tool om binnen een mum van tijd de mooiste ontwerpen mee te maken. Ik gebruik Canva niet alleen voor het maken van mijn social media visuals, maar ook voor werkboeken voor mijn trainingen, presentaties en zelfs drukwerk. Onmisbaar voor elke ondernemer als je het mij vraagt. Begin gewoon met een gratis account, daar kun je al onwijs veel mee!

Creative Market
Ben je niet zo creatief, maar wil je wel sterke ontwerpen gebruiken? Kijk dan eens rond op Creative Market. Hier vind je volop templates, foto’s, graphics, fonts en nog veel meer. Voor een klein bedrag kun je bijvoorbeeld al een super mooi ontwerp kopen dat je vervolgens kunt bewerken in Canva, Indesign, Photoshop en nog veel meer programma’s.

Lees hier ook een blog over Canva Hacks deel 1 en Canva Hacks deel 2

Social Media Content inplannen

Tailwind*
Pas toen ik 2 dagen in mijn trial periode van deze tool zat wist ik dat ik ging upgraden. Inmiddels ben ik jaren verder en heb ik nooit spijt gehad van die keuze. Tailwind kun je gebruiken om je Instagram posts in te plannen, maar ik gebruik het eigenlijk alleen voor Pinterest. Binnen no time plan je voor maandenlang je Pinterest pins vooruit. Dát scheelt een hoop tijd! Als je met Pinterest werkt is Tailwind onmisbaar.

Plann*

Deze tool gebruik ik al jaren voor het inplannen van mijn content voor Instagram. Je kunt er ook je TikTok, LinkedIn en Facebook posts mee inplannen. Het programma werkt heel overzichtelijk en eenvoudig met overzichtelijke content kalender. En wat ik ook fijn vindt is de integratie met Canva. Zo kun je vanuit Plann een Canva ontwerp maken en direct inplannen.

 

Later
Later is soortgelijk aan Plann. Werkt prima, lekker overzichtelijk en makkelijk. Deze tool heb ik in het verleden ook veel gebruikt toen ik nog content maakte voor andere bedrijven en toen ik nog in loondienst werkte.

 

FB Creator Studio (Studio voor Makers)
Dit is de gratis planningstool van Facebook waarmee je berichten voor Instagram en Facebook kunt inplannen. Persoonlijk vind ik de interface van deze tool niet zo fijn als bovengenoemde tools, maar je kunt hiermee wel carousel posts en video’s inplannen. Iets wat in veel gratis versies van planningtools niet kan.

Planningtools die ik niet meer gebruik (omdat ik volledig Plann gebruik) maar wel heb gebruikt en kan aanraden.
Planoly
Preview
Buffer

Video’s opnemen en bewerken

ScreenPal
Voorheen heette dit programma Screencast-O-Matic. Voor maar een paar tientjes per jaar kun je oneindig video’s opnemen, met en zonder scherm. Ook kun je ze super simpel bewerken. Ik vind dit een onwijs fijn programma en gebruik het voor bijna al mijn trainingsvideo’s.

iMovie
Zit er een ruis in je video, of wil je een audiobestand van je video maken, daar is iMovie ideaal voor. Daarnaast is het natuurlijk een heel uitgebreide videobewerker. Geschikt voor Mac gebruikers.

Canva*
Ook met Canva kun je presentaties opnemen. Maak je powerpoint in Canva en neem vervolgens de presentatie in één moeite op.

Mailings versturen

MailBlue* (Active Campaign)
Ik ben groot fan van e-mailmarketing.  Ik heb verschillende programma’s uitgeprobeerd waarmee ik niet alleen makkelijk wekelijks mijn mails kan versturen, maar vooral ook waarmee je eenvoudig goede funnels kunt bouwen. Onmisbaar voor een goede marketing funnel. MailBlue vond ik hiervoor het fijnste programma. MailBlue is de Nederlandse variant van Active Campaign. Het is dus exact hetzelfde programma, maar dan Nederlandstalig inclusief Nederlandse support. Aanrader.

Online Trainingen maken

Podia*
Er zijn heel veel programma’s waarin je een online training kunt maken. Maar ik was vooral op zoek naar een programma dat simpel werkt, uitgebreid genoeg is en betaalbaar (vooral dat laatste lijkt soms onmogelijk als je meerdere tools vergelijkt). Podia heeft het allemaal! Ik gebruik Podia nu sinds 2019 voor al mijn online trainingen, en Podia wordt steeds uitgebreider en gebruiskvriendelijker dus ben erg tevreden!

Weet jij nog goede tools?

Hopelijk kun je in dit lijstje tools vinden die jou kunnen helpen met jouw social media content creatie. Heb jij zelf nog tools waar je graag mee werkt, deel ze dan in de reacties!

Wil je meer tips over hoe je goede content schrijft om van je volgers klanten te maken? Vraag hieronder het gratis ebook aan.

Gratis ebook: Makkelijk klanten maken van je volgers 

klein Socially Sanne ebook mockup

Bewaar op Pinterest

Social Media Tools - Socially Sanne blog

Bewaar voor later