Bewaar voor later

Header foto's blogs Socially Sanne

10 Redenen waarom Pinterest interessant is voor jouw bedrijf

Ben je op zoek naar nieuwe manieren om je bedrijf een boost te geven? Nou, dan moet je zeker eens naar Pinterest kijken. Met meer dan 400 miljoen actieve gebruikers wereldwijd, biedt dit visuele ontdekkingsplatform ontelbare kansen om je bedrijf te laten groeien en klanten aan te trekken.

In dit artikel ga ik je vertellen waarom Pinterest een gamechanger kan zijn voor jouw bedrijf. Of je nu een e-commerce winkel hebt, een eigen praktijk runt of professionele diensten aanbiedt, Pinterest kan een waardevol hulpmiddel zijn om je bereik te vergroten en je merk in de spotlights te zetten.

Van het boosten van je websiteverkeer tot het vergroten van je online zichtbaarheid, Pinterest biedt unieke voordelen die je gewoon niet wilt missen. Met de juiste zoekwoorden, aantrekkelijke visuals en pakkende content, kun je jouw Pinterest-account omtoveren tot een krachtige marketingtool. Dus waar wacht je nog op? Ontdek de magie van Pinterest en geef je bedrijf de boost die het verdient. Lees snel verder om te ontdekken hoe Pinterest jouw bedrijf kan laten groeien.

 

Voordelen van het gebruik van Pinterest voor je bedrijf

Laten we eens duiken in de voordelen van Pinterest voor jouw bedrijf, want dit platform heeft veel meer te bieden dan alleen maar knutselideeën en recepten. Pinterest is eigenlijk een krachtig instrument om jouw merk in de schijnwerpers te zetten en klanten aan te trekken.

Een van de grootste pluspunten van Pinterest is de visuele aard ervan. Mensen zijn visueel ingesteld en worden simpelweg aangetrokken door prachtige afbeeldingen. Als je pakkende visuals gebruikt om jouw producten of diensten te laten zien, kun je de aandacht van mogelijke klanten vastgrijpen en hen rechtstreeks naar jouw website leiden.

Maar dat is nog niet alles. Pinterest is ook een broedplaats voor inspiratie en ontdekking. Mensen komen hier om nieuwe ideeën op te doen en zich te laten inspireren voor hun volgende project. Door jouw content op Pinterest te delen, kun je potentiële klanten bereiken op het exacte moment dat ze snakken naar inspiratie en klaar zijn om actie te ondernemen.

Kortom, Pinterest biedt een unieke kans voor bedrijven om hun merk te laten stralen, klanten aan te trekken en een stroom van verkeer naar hun website te genereren. Laten we nu eens dieper ingaan op de specifieke voordelen die Pinterest te bieden heeft voor jouw bedrijf.

 

Socially Sanne Raaimakers Pinterest en content Marketing

Waarom jouw bedrijf actief zou moeten zijn op Pinterest

Iedereen kent Pinterest wel als groot digitaal prikbord om al je creatieve ideeën op te bewaren, maar wat vaak nog niet gezien wordt hóe interessant dit kanaal is om ook zakelijk in te zetten. Pinterest richt zich namelijk vooral op de toekomstplannen van de gebruikers, en juist dat maakt het zo waardevol om in te zetten, zeker in de planningsfase van jouw klanten. Daarom geef ik je 10 redenen waarom jouw bedrijf op Pinterest zou moeten zitten en voor welke soort bedrijven het interessant is.

 

Reden 1 – Pinterest groeit!

De laatste jaren neemt de groei van Pinterest steeds meer toe doordat meer en meer mensen het omarmen. Wereldwijd heeft Pinterest ruim 465 miljoen actieve maandelijkse gebruikers! (bron) Als Pinterest een land was, zou het meer inwoners tellen dan het op twee na grootste land ter wereld, de Verenigde Staten.

En waar dit voorheen vooral vrouwen waren, zagen ze sinds 2020 ook steeds meer mannen op het platform komen. Interessant voor specifieke doelgroepen.

 

Reden 2 – Pinterest is voor de lange termijn

Pinterest is absoluut geen eendagsvlieg voor je bedrijf. Omdat pins voor altijd blijven rondcirculeren op het platform (oftewel, een pin die je vandaag plaatst kan over een paar jaar nog steeds getoond worden aan je doelgroep), heeft de kwaliteit van je content een veel langere houdbaarheid. Als je dat bijvoorbeeld afzet tegen Instagram, Facebook of Twitter, daar is de levensduur van je post al binnen een aantal uur, soms zelfs minuten (!) voorbij!

Juist doordat de zoekfunctie op Pinterest zo sterk is, zorgt dát er voor dat jouw content altijd levend blijft. Het kan op elk moment naar boven komen zodra iemand zoekt naar content waar jij naadloos op aansluit. Dus zelfs die pin die je een paar jaar geleden hebt gemaakt, kan je nu nog steeds website bezoekers (en inkomsten…) opleveren.

 

Levensduur social content 2021-2

Reden 3 – Pinners staan open voor marketing

Ongeveer 2/3 van de content die op Pinterest wordt gedeeld is afkomstig van bedrijven. En dat is niet alleen toeval, volgens onderzoek van Ahalogy staan Pinners te popelen om contact te maken met merken.

Op de vraag wie ze het liefst zouden volgen – hun favoriete merk / winkel of beroemdheid – zei 83% van de mensen dat ze liever het eerste zouden volgen. Deze voorkeur gold ook in heel wat winkelcategorieën: 73% van de mensen zei dat ze liever hun favoriete merk van schoonheidsproducten zouden volgen dan hun favoriete make-up artiest, 67% zei dat ze liever hun favoriete merk babyproducten zouden volgen dan hun favoriete baby-expert en 70% zei dat ze liever hun favoriete merk haarverzorgingsproducten zouden volgen dan hun favoriete stylist.

 

93% van Pinterest gebruikers gebruiken Pinterest om toekomstige aankopen te plannen

 

Reden 4 – Pinterest beïnvloedt aankopen

Een grote meerderheid van de Pinterest gebruikers gebruikt Pinterest om te beslissen wat te kopen. Volgens onderzoek van Millward Brown heeft maar liefst 87% van Pinners een product gekocht vanwege Pinterest. Ze ontdekten ook dat 93% van de Pinners Pinterest heeft gebruikt om een toekomstige aankoop te plannen. Pinners staan dus continue open om te shoppen! Laat jij dat zomaar aan je voorbij gaan?

 

Reden 5 – Pinterest zorgt voor veel website bezoekers

Volgens Shareaholic-onderzoek is ongeveer 5% van alle verwijzingsverkeer naar websites afkomstig van Pinterest. Dit lijkt weinig, maar dat is het echt niet. Dit betekent dat ze hiermee op de tweede plek staan, direct na Facebook, dat bijna 25% van alle verwijzingsverkeer op internet bezorgt.

Dat betekent dat bedrijven met klikwaardige-content op Pinterest een betere kans hebben om conversies en andere gewenste acties op hun website te genereren. Hier liggen dus ontzettend veel kansen voor jou, ook als je bijvoorbeeld diensten verkoopt en geen producten.

 

 

Reden 6 – De gemiddelde uitgaven online liggen hoger

Pinners hebben grotere winkelwagentjes: de gemiddelde bestelwaarde van Pinterest-verwijzingsverkeer is $58,95, vergeleken met $55 voor Facebook, volgens Shopify-onderzoek. Maak hier dus slim gebruik van.

 

Reden 7 – Pinterest kan je merk helpen om in iemands leven te passen

Zo’n 66% van de Pinners zegt dat ze Pinterest gebruiken om dingen te bewaren en te verzamelen die hen inspireren. Wanneer je een mix van inspirerende pins plaatst, geef je mensen creatieve ideeën die hen helpen plannen te maken voor wat de toekomst biedt.

 

Reden 8 – Merendeel van de populaire zoekopdrachten bevat geen merknaam

97% van de zoekopdrachten zijn niet merk gerelateerd. Dat betekent dat kleine bedrijven net zoveel kans hebben om gevonden te worden als de grote jongens. Sterker nog, 80% van de wekelijkse Pinterest gebruikers zegt een nieuw merk of product te hebben gevonden via Pinterest, en 87% heeft zelfs een aankoop gedaan van iets dat ze gevonden hebben op Pinterest.

En dit is heel interessant, want dit betekent dat iedereen gevonden kan worden op Pinterest zonder dat je een bekende naam hoeft te hebben of veel volgers nodig hebt. Dus hoe klein jouw bedrijf ook is, als je Pinterest goed inzet kan het jou een podium bieden.
Katsjing!

 

 

Reden 9 – Pinners gebruiken minder vaak andere media zoals tv en magazines

Pinners geven aan dat ze minder vaak andere media gebruiken, zoals tv, tijdschriften en catalogi dan de gemiddelde consument. Dit betekent voor jou dat je de gratis kracht van Pinterest kunt gebruiken om gewilde doelgroepen te bereiken terwijl je je marketingbudget laag houdt.

 

 

Reden 10 – Pinners hebben een hoger inkomen

Actieve Pinners hebben een 9% hoger gezinsinkomen dan alle andere gebruikers van sociale media volgens Ahalogy. Voeg daaraan toe dat Pinners Pinterest gebruiken om hun aankoopbeslissingen te nemen en dat je een grote reden hebt om Pinterest toe te voegen aan je online mediamarketing.

 

 

Populairste categorieën op Pinterest

Grote kans dat jouw bedrijf onder één van deze categorieën valt, als dat het geval is dan wil ik je zeker uitnodigen om een zakelijk Pinterest account aan te maken!
Heb je geen idee waar je moet beginnen? Klik dan hier voor mijn gratis Pinterest cursus

 • Interieur
 • Mode
 • Marketing
 • Eten
 • Educatie
 • Doe-het-zelf
 • Tuin
 • Vakantie
 • Humor
 • Producten
 • Reizen
 • Kinderen en ouderschap
 • Kunst
 • Bruiloften
 • Citaten
 • Gezondheid en Fitness
 • Uiterlijke verzorging
 • Sport
 • Tatoeages
 • Technologie
 • Wetenschap en natuur

 


 

Hopelijk heb ik je kunnen overtuigen waarom Pinterest interessant is voor jouw bedrijf.

Ben jij getriggerd om Pinterest zakelijk in te gaan zetten?
Laat het me weten in de comments!
Laat ook even je accountnaam achter dan kan ik je volgen 🙂

 


 

 

Pinterest Essentials

Volg de gratis Pinterest Cursus

De stap voor stap handleiding voor een sterke start op Pinterest

GERELATEERDE BERICHTEN

Pinterest statistieken die er wél toe doen

Pinterest statistieken die er wél toe doen (en welke niet)Als je op Pinterest zoekt naar ‘Pinterest Strategy’, dan word je platgegooid met dé strategie waarmee je binnen no time miljoenen ‘monthly views’ krijgt, ofwel maandelijkse kijkers op je account. Dat klinkt...
pinterest content kalender maart blog header

Pinterest trends Maart

Onderwerpen om over te delen op Pinterest in de maand Maart   Pinterest is eigenlijk niet te vergelijken met social media kanalen zoals Facebook of Instagram. Sterker nog, het is niet eens een social media kanaal, maar een zoekmachine. En dus is het bezoekersgedrag...
Hoe-zet-je-Pinterest-tactisch-in-voor-de-feestdagen-blog

Pinterest strategie voor de feestdagen

Tips voor je Pinterest strategie voor de feestdagen Misschien sta je er niet altijd bij stil, maar Pinterest is erg seizoengebonden. Om die reden is het dan ook belangrijk dat je Pinterest op een hele andere manier inzet dan social media kanalen. Op het moment dat ik...

Pinterest trends April

Pinterest trends van de maand Aprilen extra trends rondom de Corona crisisEr zijn zoveel fijne momenten in april waar we normaal gesproken reikhalzend naar uitkijken, maar dit jaar is alles toch behoorlijk anders. Door het Corona virus gaan festivals en evenementen...
Is het slim om hashtags te gebruiken op Pinterest - Socially Sanne Blog

Hashtags op Pinterest – belangrijke updates

Hashtags op Pinterest in 2023 - dit moet je wetenHet is de vraag van de dag, moet je nou wel of niet hashtags gebruiken op Pinterest? Lange tijd werd er super vaag over gedaan, waardoor het lange tijd een groot vraagteken was. In dit blog geef ik je antwoord op de...
Pinterest voor beginners socially sanne blog

Pinterest voor beginners

Pinterest voor beginnersHoe gebruik je Pinterest - Handleiding voor beginners De kans is heel groot dat je wel bekend met Pinterest voor eigen gebruik. Je zoekt een nieuw recept om eens uit te proberen, wilt eens een keer een ander kapsel of gaat je interieur...

Bewaar voor later